Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Korkuteli ilçesine bağlı Yazır ve Güzle Mahallelerinde içme suyu altyapısını güçlendirmek amacıyla kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Vatandaşların sağlıklı ve kesintisiz suya ulaşması amacıyla sürdürülen projede, kullanım ömrünü tamamlamış içme suyu boruları yenilenerek, yeni içme suyu hatları da inşa ediliyor.
Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Güzle Mahallesi’nde eski isale ve şebeke hattını yenileyerek toplam 13.5 kilometrelik çalışmayı tamamladı. Yazır Mahallesi’nde ise mevcut hattın baştan sona yenilenmesiyle 14.5 kilometrelik yeni isale hattı çalışmalarına devam ediliyor. ASAT, bu çalışmalarda dünya standartlarında ve çeşitli çaplarda HDPE (yüksek yoğunluklu polietilen) borular kullanarak uzun ömürlü ve dayanıklı altyapılar oluşturuyor. Yapılan çalışmalarla hem bölgedeki içme suyu kalitesinin artırılması hem de fazla olan suyun şebekeye kazandırılarak kaynakların daha verimli kullanılması hedefleniyor. ASAT yetkilileri, bu altyapı yatırımıyla birlikte bölgedeki su sıkıntısının uzun vadeli çözüme kavuşacağını söyledi.


Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)