Burdur Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında Kadrolu İşçiler için toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Burdur Belediyesi ile Belediye İş Sendikası arasında, belediyede kadrolu işçi için yapılan görüşmeler sonucunda 2025 yılı maaş zamları ve sosyal yardımlar karar altına alındı. Toplu İş Sözleşmesi ile işçi maaşlarına yüzde 40 oranında zam yapılırken sosyal yardımlarda ise artış yapıldı.
Toplu İş Sözleşmesi imza töreni Burdur Belediyesi Başkanlık Makamında düzenlendi. Törene Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Belediye İş Sendika Başkanı Ferit Çelikbaş katıldı.
Sözleşme hakkında bilgi veren Başkan Ercengiz, “Şehrimizde taş üstüne taş koymaya, halkımıza en iyi hizmeti sunmaya devam ediyoruz. Bizler, vatandaşlarımızın yüzünü güldürmek, emekçilerimizin alın terini hakkıyla ödemek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Tüm çalışma arkadaşlarımızla birlikte elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Kadrolu işçilerimizin maaş zamları ve sosyal yardımlar karar altına alındı. Toplu İş Sözleşmesi kapsamında işçi maaşlarına yüzde 40 oranında zam yapılırken, sosyal yardımlarda da artış sağladık. Çalışanlarımızın ekonomik hayatlarında bir nebze de olsa rahat nefes almasını sağlamış olmayı umuyorum. Biz, işçisiyle memuruyla büyük bir aileyiz. Bu sözleşme, kurumumuzun iradesini ve gücünü ortaya koyan önemli bir adımdır. Kimseyi ayrıştırmadan, herkese hak ettiği değeri vererek hem kurum içindeki huzuru hem de hizmetlerimizin sürdürülebilirliğini sağlamayı amaçlıyoruz. Vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için işçilerimizi teşvik etmeye ve onların haklarını korumaya kararlıyız. Belediye olarak, tüm imkanlarımızla çalışanlarımızın yanında olmaya ve hep birlikte Burdur’a hizmet etmeye devam edeceğiz.” Dedi.
Belediye-İş Burdur Sendika Başkanı Ferit Çelikbaş “Belediye-İş Sendikası olarak, Belediye Başkanımız Sayın Ali Orkun Ercengiz’e bizlere verdiği değer ve destek için en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Şahsım ve şubemiz adına kendisine minnettarlığımızı ifade eder, başarılarının daim olmasını dileriz. Belediye İş Sendikası olarak, üyelerimizin sendikal hak ve hukuklarını koruma konusundaki kararlılığımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler, her koşulda fedakârlık yapmaya ve üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)