Vatani görevini İzmir’de yerine getiren 20 yaşındaki Zonguldaklı asker Recep Demirci’den gelen acı haber, memleketi Çaycuma başta olmak üzere tüm bölgeyi yasa boğdu. Görevi esnasında aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan genç asker, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.
Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde ikamet eden Recep Demirci, henüz 20 yaşındaydı. Geçtiğimiz nisan ayında vatani görevini ifa etmek üzere büyük bir gururla İzmir'deki birliğine teslim olan genç asker, nöbeti veya görevi esnasında aniden fenalaştı. Durumu fark eden askeri yetkililer ve silah arkadaşları, vakit kaybetmeden sağlık ekiplerini bölgeye sevk etti.
İlk müdahalesi birliğinde yapılan Recep Demirci, acil koduyla en yakın hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Ancak genç askerin kalbi, doktorların gösterdiği yoğun çabaya ve yapılan tüm tıbbi müdahalelere rağmen yeniden çalıştırılamadı ve Demirci hayata gözlerini yumdu.
Genç yaşta gelen ani vefat haberinin ardından askeri ve mülki makamlar tarafından derin üzüntü paylaşılırken, Recep Demirci’nin kesin ölüm nedenine ilişkin henüz resmi ve detaylı bir açıklama yapılmadı. Göreve başlamadan önce bilinen kronik bir rahatsızlığı bulunmadığı ifade edilen genç askerin ani ölüm nedeni, yapılacak olan detaylı tıbbi ve adli incelemelerin ardından netlik kazanacak.
Genç yaşta şehadet haberini alan Demirci ailesinin Filyos'taki evi taziye ziyaretiyle dolup taşarken, sosyal medyada da binlerce vatandaş aileye başsağlığı mesajları iletti.
Çevresinde ve arkadaş ortamında çok sevilen, saygılı kişiliğiyle tanınan Recep Demirci’nin naaşı, askeri tören ve işlemlerin ardından memleketi Zonguldak’a getirildi. Genç askerin cenazesi, bugün Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde düzenlenecek törenin ardından, Yazıbaşı Köyü Demirciler Mahallesi’ndeki aile mezarlığında gözyaşları eşliğinde son yolculuğuna uğurlanacak.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)