Muş / Bulanık

‘Ata Tohumları Miniklere Emanet ve Çocuk Kitap Kahramanları Canlanıyor’

Muş’un Bulanık ilçesindeki Adıvar Köyü İlkokulu öğrencileri tarafından 14 çeşitten oluşan ‘Ata Tohumları Miniklere Emanet ve Çocuk Kitap Kahramanları Canlanıyor’ sergisi düzenlendi.

‘Ata Tohumları Miniklere Emanet ve Çocuk Kitap Kahramanları Canlanıyor’

MUŞ (İHA) – Muş’un Bulanık ilçesindeki Adıvar Köyü İlkokulu öğrencileri tarafından 14 çeşitten oluşan ‘Ata Tohumları Miniklere Emanet ve Çocuk Kitap Kahramanları Canlanıyor’ sergisi düzenlendi.
Adıvar Köyü İlkokulu öğrencilerinin düzenlediği sergide, 35 yıllık buğday, 40 yıllık arpa, 13 yıllık mısır ve 14 çeşitten oluşan bir milyonun üzerindeki ata tohumu serası görücüye çıktı. Sergi öncesi gerçekleşen sunumda öğrenciler; ‘Tohum nedir? Ata Tohumu nedir?’ konularında bilgiler paylaştı.
Serginin diğer bir konusu ise kitap okumanın önemine vurgu yapmak için çocuk hikaye kitapları kahramanları sergisi düzenlendi. Sergide 13 hikâye kahramanı canlandırılırken; çarşaf, perde, yorgan yüzlerinden yaptırılan kostümler ise öğretmenler tarafından elle dikildi.
Adıvar İlkokulu Müdürü Tuğba Kurban, ata tohumlarının gelecekte yeni nesillere sağlıklı bir şekilde aktarımını amaçladıklarını belirterek, “Öğrencilerimizi bu bilinçte yetiştirmeye çalışıyoruz. Adıvar İlkokulu ilk olarak milli ve manevi değerlerimizden yola çıkarak Muş ilimiz gibi iklim şartlarının sert olduğu bir yerde kış mevsiminde sebze ve çiçek yetiştirilebileceğini göstermek için sera oluşturduk. Seramızda 40 yıllık arpa, 35 yıllık buğday, 13 yıllık mısır tohumları olmak üzere yaklaşık 14 çeşit tohum ekilip çimlendirildi. Görsel sanatlar ve teknoloji tasarım derslerinde öğrenciler saksı boyamalar yaptı. Kitap okumanın önemine vurgu yapmak için de çocuk hikâye kitapları kahramanları sergisi düzenlendi. Sergide giyilen kostümler eski çarşaf, perde, yorgan yüzleri ise öğretmenler tarafından makine olmadan elle dikildi. 13 hikâye kahramanı canlandırılarak sergileri açtık” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Yalçın Tunçel ise gelecek nesillere temiz bir toprak ve sağlıklı bir hayat bırakmak için atılan adımın öğrencilerde farklı bir ufuk açtığına inandığını belirterek, “Öğrencilerimiz bu etkinlikte hem tohumları tanıdılar hem de bu farklı tohum türlerinin sağlığa faydaları hakkında bilgilendiler. Ata tohumu sergimizle öğrencilerimiz öğrenmeye başladı” diye konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Şehit olan babası için 12 yaşında sergi düzenledi
Yaşam

Şehit olan babası için 12 yaşında sergi düzenledi

2012’de Muş’ta görevi başındayken geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memuru Hüseyin Gül’ün 12 yaşındaki oğlu Talha Gül, çizdiği yağlı boya resimlerini babası anısına düzenlediği sergide sanatseverlerle buluşurdu.

Bayburt’ta  “Geçmişten Geleceğe” sergisi
Bölgesel

Bayburt’ta “Geçmişten Geleceğe” sergisi

Bayburt’ta Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında “Geçmişten Geleceğe” konseptli karma serginin açılışı yapıldı.

Aydın Lisesi öğrencileri resim çalışmalarını sergilerdiler
Yaşam

Aydın Lisesi öğrencileri resim çalışmalarını sergilerdiler

Aydın Lisesi öğrencilerin yıl boyunca yapmış oldukları resim çalışmaları Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi sergi alanında halkın beğenisine sunuldu.

“Kuşluk Vakti” temalı resim sergisini, SANKO'da
Bölgesel

“Kuşluk Vakti” temalı resim sergisini, SANKO'da

Ressam Orhan Zafer, tuval üzerine akrilik teknikle yaptığı eserlerinden oluşan “Kuşluk Vakti” temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

Bursa'da Fetih Coşkusu Başladı! Sultanlar Sempozyumu ile Açıldı
Etkinlik

Bursa'da Fetih Coşkusu Başladı! Sultanlar Sempozyumu ile Açıldı

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Osman Gazi’yi Anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri, Sultanlar 1. Mustafa, 2. Osman, 4. Murad Dönemleri ve Bursa Sempozyumu ile başladı.

MAKÜ'den Kanser Haftası'na Anlamlı Sergi!
Bölgesel

MAKÜ'den Kanser Haftası'na Anlamlı Sergi!

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı 3. Sınıf öğrencileri, "Sağlıklı Afişler" konulu sergiyle kanser farkındalığı yarattı.