Samsun Atakum Belediyesi ve Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Derneği (MAG AMEDER) iş birliğiyle Atakum’da gönüllü afet ekipleri kurulması için verilen teorik eğitimlerin ardından pratik eğitimler de başarıyla tamamlandı.
Atakum Belediyesi, MAG AMEDER ile eğitim iş birliği gerçekleştirdi. Haziran ayında gönüllü belediye personeline verilen eğitimlerin ardından hem yeni gönüllülerle ekip genişletildi hem de pratik eğitimler verildi.
Afetlere hazır
Afet konusunda toplumu bilinçlendirme ve eğitmeye önce kendi personelinden başlayan Atakum Belediyesi, gönüllü 27 kişinin katıldığı eğitim programının ardından, 20 gönüllü belediye personelinin daha katıldığı yeni eğitimleri de gerçekleştirdi. Teorik eğitimlerin ardından da, “Afet Bilinci ve Gönüllülük”, ”Afet Psikolojisi”, “Temel Yangın Söndürme”, “Sedye Bağlama”, “Hasta Taşıma Teknikleri”, “İple İniş Teknikleri”, “Düğüm ve Bağlar”, “Hafif Arama Kurtarma” ve “Afet Haberleşmesi” eğitimlerini tamamlayan ekipler, olası bir afet durumuna karşı hazır hale geldi. Eğitimleri ise MAG AME Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadayı, MAG AME Eğitim Koordinatörü Nilüfer Kurt, MAG AME Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Azamak, MAG AME Samsun Temsilcileri Eren Yaşlı ve Ece Araz Yaşlı verdi.
Gönüllü vatandaşlarda eğitimde
Eğitimlere, Atakum Belediyesi’nin personeli haricinde Atakumlular ve çevre ilçelerde yaşayan vatandaşlar da katılarak hem teorik hem de pratik eğitim aldı. Uzman isimlerin verdiği derslerde 24 yurttaş eğitimlerini başarıyla tamamladı.
Protokol imzalandı
Atakum Belediyesi ile MAG AMEDER arasında protokol de imzalandı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve MAG AME Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karadayı’nın imzaladığı protokolle, Atakum’da genel hayatı etkileyecek ölçekteki deprem, sel, heyelan, kaya düşmesi, yangın, kaza, meteorolojik afet, nükleer ve kimyasal madde kazaları ve nüfus hareketleri ile ilgili acil durumlar ve afetler, ayrıca bu konularla ilgili eğitim ve tatbikatlar organize edilecek; afet ve acil durumlar öncesi risk azaltma, farkındalık oluşturmak amacı ile ekip organizasyonları düzenlenecek, il bünyesinde ve ulusal düzeyde bilgi, ekipman ile donanmış gönüllülerden oluşan Arama Kurtarma Eğitimi almış Acil Müdahale Ekibi oluşturulacak ve Acil Durum Haberleşmesi Hizmet temini çerçevesinde telsiz haberleşme çevirimi hizmetlerinin temin ve tesis edilmesi için koordinasyon sağlanacak. İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)