Antalya

ATASEM'de Aşçılıktan el sanatlarına hobi ve iş istihdamı imkanı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi’nde (ATASEM) kursiyerler aldıkları eğitimlerle hem hobi ediniyor hem de yeni iş imkanlarına kavuşuyor.

 ATASEM'de Aşçılıktan el sanatlarına hobi ve iş istihdamı imkanı


Gaziantep Mutfağı’nı ATASEM’de öğreniyorlar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi’nde (ATASEM) kursiyerler aldıkları eğitimlerle hem hobi ediniyor hem de yeni iş imkanlarına kavuşuyor. Gaziantep Mutfağı kursunda yemekleri ile ünlü Gaziantep’in yöresel lezzetlerini öğrenen kursiyerler kebaptan baklavaya her yemeğin inceliklerini sofraya yansıtıyor. Kursiyerler sertifika alıp kendi iş yerlerini açmayı hedefliyor.

Her yıl binlerce kişiye iş ve meslek kapısı açan Antalya Büyükşehir Belediyesi´nin ücretsiz sanat ve meslek edindirme kursu ATASEM´lerde 2023-2024 yılı ikinci dönem kursları devam ediyor. ATASEM Kepez Kurs Merkezi'nde Gaziantep Mutfağı ve Aşçı Yardımcılığı kursuyla birbirinden lezzetli yemekleri pişiren kursiyerler, Dekoratif Sepet Örücülüğü kursu ile el emeği göz nuru sepetler üretiyor, Kadın Elbise Dikimi kursu ile de biçki dikiş mesleğinin inceliklerini öğreniyor.


MİLLİ EĞİTİM ONAYLI SERTİFİKA


Gaziantep Mutfağı ve Aşçı Yardımcılığı kurslarında kursiyerler, profesyonel mutfakta çalışma teknikleri, malzeme hazırlama, yemek tarifleri, tatlı tarifleri ve görsel sunum eğitimlerini uygulamalı öğreniyor. Yemek sektöründe ara eleman ihtiyacını karşılamak için açılan kursa katılan kadınlar meslek öğrenirken, alacakları sertifika ile iş sahibi olup aile bütçelerine de katkı sağlamak istiyor.


KEBAPTAN BAKLAVAYA HAZIRLAYIP PİŞİRİP ÖĞRENİYORLAR


Kepez ATASEM Gaziantep Mutfağı Kursu eğitmeni Bahar Kartal Özcan, Gaziantep’in yöresel en ünlü yemeklerinin yapımı ve sunumuna kadar tüm evreleri uygulamalı olarak gösterdiklerini
söyleyerek, “Gaziantep Mutfağı yöresel damak tadının zenginliği ile Türkiye ve dünya mutfakları arasında ayrıcalıklı bir yere sahip. Kursumuzda Gaziantep mutfağında yer alan yemeklerimizin malzeme seçimi, hazırlık, yapım ve sunum aşamaları, hijyen eğitimleri veriyoruz. Çorba ve kebap çeşitleri, içli köfte, lahmacun ve tatlı çeşitleriyle Gaziantep Mutfağının en lezzetli örneklerini hazırlıyoruz. Kursu bitirip sertifika alan kursiyerler hem sektörde iş imkanı buluyor hem de kendi işyerini açabiliyor’ diye konuştu.


ATASEM SAYESİNDE TERFİ ALACAĞIM


Yeme içme sektöründe çalıştığını, kendisini geliştirmek ve mesleğinde yükselmek için ATASEM’e geldiğini söyleyen Saime Doğan “Yemek yapmaya meraklıyım ve lezzetli de yemek yaptığım için iş yerimde terfi alarak mutfak bölümüne geçmek istiyordum. Hem sertifika almak hem de kendimi geliştirmek için ATASEM kursuna geldim’ dedi.


HEDEFİM KENDİ İŞ YERİMİ AÇMAK


Gaziantep yemekleri yapmayı öğrenmek için kursa geldiğini, sertifika alıp kendi iş yerini açmak
istediğini söyleyen evli ve iki çocuk annesi Nurşen Atılgan, “Antep mutfağının farklı damak tatlarını hazırlayıp öğrendim. Et yemekleri ve çorbaları yapmayı öğrenirken çok mutluyum. Bu kurstan sonra Aşçı Yardımcılığı kursunu da tamamlayıp kendi iş yerimi açmak istiyorum” ifadelerini kullandı.


İLMİK İLMİK SEPET ÖRÜYORLAR


Kepez ATASEM’in en çok ilgi gören kurslarından biri de unutulmaya yüz tutmuş ve geleneksel el sanatları arasında yer alan dekoratif sepet örücülüğü. Kursiyerler hem bitkisel hem de rattan sepet örümü ile hünerlerini sergiliyor. Kursta, çok amaçlı sepetler, turistik ve hediyelik eşyalar, avize, saksı altı, sunum tepsisi, ekmeklik, vazo gibi el emeği göz nuru sepetler üretiliyor. Kursiyerler yaptıkları ürünleri hem çevrelerine hediye ediyor hem de ürünlerin satışını yaparak ev ekonomilerine de katkı sağlıyor.


74 YAŞIMDA KOŞA KOŞA KURSA GELİYORUM


Kursun en yaşlı kursiyeri 74 yaşındaki Kamile Acar, “Çevremdekiler bu yaşta kursa mı gidilir, yorulmuyor musun diye bana soruyor. Ama ben koşa koşa mutlulukla geliyorum. Bu kursa gelerek özgüvenim yükseldi, burada yeni arkadaşlarım oldu sosyalleşme imkanım oldu. Kursta öğrenerek yaptığım kına sepeti, avize ve süslü sepetleri dostlarıma hediye ettim’ diye konuştu.

 ATASEM'de Aşçılıktan el sanatlarına hobi ve iş istihdamı imkanı ATASEM'de Aşçılıktan el sanatlarına hobi ve iş istihdamı imkanı ATASEM'de Aşçılıktan el sanatlarına hobi ve iş istihdamı imkanı ATASEM'de Aşçılıktan el sanatlarına hobi ve iş istihdamı imkanı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da EKDAĞ'ın Yeni Ekibi Belli Oldu
Bölgesel

Antalya'da EKDAĞ'ın Yeni Ekibi Belli Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin iştirakçi kuruluşu EKDAĞ'ın yeni yönetimi belli oldu. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Manavoğlu, Genel Müdür ise Ahmet Aydın olarak atandı.

Antalya'da Önemli Kararlar Alındı!
Yerel Yönetim

Antalya'da Önemli Kararlar Alındı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı devam meclisi toplantısında önemli kararlar alındı. Büyükşehir ve ASAT'ın 2023 mali yılı kesin hesapları oy birliğiyle kabul edildi.

Büyükşehir'den 19 Mayıs Hediyesi! Antalya 19 Mayıs'ta coşkuyla sallanacak
Bölgesel

Büyükşehir'den 19 Mayıs Hediyesi! Antalya 19 Mayıs'ta coşkuyla sallanacak

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Antalya ve Alanya'da Burak Yeter, Buray ve Yüzyüzeyken Konuşuruz konserleri ile coşkulu bir şekilde kutluyor. Fener alayı ve konserlere tüm Antalyalılar davetli!

Herkesin Başkanı Muhittin Böcek gençlerin de yanında
Yaşam

Herkesin Başkanı Muhittin Böcek gençlerin de yanında

Antalya’da toplumun her kesimine yönelik hizmet ve projeler üreten “Herkesin Başkanı” Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gençleri de unutmuyor.

Düden Şelalesi temizleniyor: Plastik şişe, top, gıda ve evsel atıklar
Yaşam

Düden Şelalesi temizleniyor: Plastik şişe, top, gıda ve evsel atıklar

Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın simgelerinden Düden Şelalesi’nde temizlik çalışması gerçekleştirdi. Temizlik sırasında çıkartılan atıklar dikkat çekti.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’daki çevre paydaşlarıyla bir araya geldi
Bölgesel

Antalya Büyükşehir Belediyesi Antalya’daki çevre paydaşlarıyla bir araya geldi

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre konusunda çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşları ve kamu kurumlarıyla Zeytin Park'ta bir araya geldi.