Burdur / Bucak

ATATÜRK İLKOKULU’NDA HEM BEDEN HEM DE AKIL GELİŞİMİNDE YENİLİKLER

Bucak Atatürk İlkokulunda Future Clasroom Laboratuarı açıldı. Öğrencilere dünyayı ve kendini tanıyan, teknolojiyi uygulayan, çağdaş uygarlık seviyesine erişmiş üretken bireyler olarak yetiştirme amacı doğrultusunda Küçük Kâşifler projesiyle yola çıkan Atatürk İlkokulu, okul bahçesinde düzenleme yaptı. …

ATATÜRK İLKOKULU’NDA HEM BEDEN HEM DE AKIL GELİŞİMİNDE YENİLİKLER

Bucak Atatürk İlkokulunda Future Clasroom Laboratuarı açıldı. Öğrencilere dünyayı ve kendini tanıyan, teknolojiyi uygulayan, çağdaş uygarlık seviyesine erişmiş üretken bireyler olarak yetiştirme amacı doğrultusunda Küçük Kâşifler projesiyle yola çıkan Atatürk İlkokulu, okul bahçesinde düzenleme yaptı. FUTURE Clasroom Laboratuarı oluşturdu. Okul Bahçesinde çocuk oyunları ile rengarenk yeni oyun alanları oluşturulan Atatürk İlkokulunda, bilgi, yetenek, keşif, kodlama gibi öğrencilerin gelişimi destekleyen FUTURE Clasroom Laboratuarı da açıldı.

Açılışa, Bucak Kaymakamı Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Emrullah Ünal, İl Milli eğitim Şube Müdürü Süleyman Çakıcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, öğretmenler katıldı.

Açılış öncesi okul çalışmalarında büyük destek sağlayan ve her alanda okul idaresinin yanında olan Okul Aile Birliği Başkanı Hakan Çetiner’e plaketini Kaymakam Yalçın Sezgin takdim edildi.

Okul Müdürü Şenay Kurt da, Kaymakam Yalçın Sezgin ve Belediye Başkanı Emrullah Ünal’a katkılarından dolayı teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

Açılış öncesi kısa bir konuşma yapan Kaymakam Sezgin, “Okul Müdürümüzü, Okul Aile Birliği Başkanımızı ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Okul Bahçemizde rengarenk, cıvıl cıvıl bir oyun alanı oluşturulmuş. Bu güzel düzenleme her ilkokulda olması gereken bir çalışma. Öğrencilerimizin oyun oynayabileceği güzel şekiller çizilmiş. Biz okullarımızda özellikle geleneksel oyunlarımızın oynanacağı alanları belirlersek teknoloji bağımlısı çocuklar değil oyun oynayan, kaynaşan bir gençlik yetiştiririz. Bu konuda bütün okullarımıza görev düşüyor. Atatürk İlkokulumuzda olduğu gibi bu çalışmaları yaygınlaştırmamız gerekiyor. Okul bahçelerimizi daha sevimli hale getirmeliyiz.Ayrıca bugün açılışını yapacağımız Future Clasroom Laboratuarının da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu laboratuvarın çocuklarımızın gelişimi için önemli olduğunu düşünüyorum. Bilim, yetenek, zeka, kodlama, bilgi, keşif amacı taşıyan bu tip sınıfların, laboratuarların da her okulumuzda yer alması gerektiğini düşünüyorum. Bu çalışmalarda emeği geçenleri, katkıda bulunanları, Okul Müdüremizi, Okul Aile Birliği Başkanımızı tebrik ediyorum.”dedi.

Daha sonra Kaymakam Yalçın Sezgin, Belediye Başkanı Emrullah Ünal ve öğrenciler tarafından Future Clasroom Laboratuarının açılışı gerçekleştirildi. Laboratuardaki materyaller öğrenciler tarafından katılımcılara anlatıldı. Laboratuar, icatlar, zeka oyunları, robotlar, el işleri, deneyler ve çeşit çeşit dokümanlarla öğrencilerin kullanımına açıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Bucak İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alperen Çatlı'dan Başkan Delen'e ziyaret
Bölgesel

Bucak İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alperen Çatlı'dan Başkan Delen'e ziyaret

Bucak İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Alperen Çatlı Kocaaliler Belediye Başkanı Ilyas Delen'i ziyaret ederek, gösterdiği özverili çalışmalardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Otomobil ATV'ye çarptı! Yaşlı adamdan acı haber geldi
Bölgesel

Otomobil ATV'ye çarptı! Yaşlı adamdan acı haber geldi

Burdur’un Yeşilova ilçesinde kullandığı atv motosiklet ile yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanan yaşlı adam kaldırıldığı hastanede 1 gün sonra hayatını kaybetti.

Mustafa Oğuz'a Nazik Ziyaret İçin Hülya Gümüş'ten Teşekkür
Bölgesel

Mustafa Oğuz'a Nazik Ziyaret İçin Hülya Gümüş'ten Teşekkür

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz'a gerçekleştirdiği nazik ziyaret için teşekkür etti.

Yeşilova Belediyesi, Çocuk Şenliği ile Yüzlerce Çocuğa Mutluluk Getirdi
Etkinlik

Yeşilova Belediyesi, Çocuk Şenliği ile Yüzlerce Çocuğa Mutluluk Getirdi

Yeşilova Belediyesi, "Yeşilova ve Yeşilova'lılar herşeyin en iyisine layıktır" sloganıyla yola çıkarak bugün düzenlediği Çocuk Şenliği'nde unutulmaz bir gün yaşattı.

Kavşağa kontrolsüz girdi! Çarptığı otomobil takla attı
Bölgesel

Kavşağa kontrolsüz girdi! Çarptığı otomobil takla attı

Burdur’da kavşağa kontrolsüz giren aracın çarptığı otomobil taklalar atıp metrelerce sürüklendi. İki aracın sürücüsü de yaralandı. Detaylar haberimizde...

Burdur'da kadın su deposuna düştü! İmdadına itfaiye koştu
Bölgesel

Burdur'da kadın su deposuna düştü! İmdadına itfaiye koştu

Burdur'da temizlemek isterken su deposuna düşen Nimet A., itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Detaylar haberimizde...