Burdur

Atatürk’ün Burdur’a gelişinin 93. yıldönümünde törenli kutlama

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün 6 Mart 1930 yılında Burdur’a gelişinin 93. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle kutlandı.

Atatürk’ün Burdur’a gelişinin 93. yıldönümünde törenli kutlama

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün 6 Mart 1930 yılında Burdur’a gelişinin 93. yıldönümü Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle kutlandı. Tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törende öğrenciler tarafından Burdur Vali Vekiline Ahmet Mailoğlu’na Türk Bayrağı takdim edildi.
Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan Vali Vekili Ahmet Mailoğlu; “ Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü Burdur’u teşrifinin 93. yıldönümünde bir kez daha şükran ve minnet duyguları içerisinde saygı ve rahmetle anıyorum. İlimiz için çok özel olan bugünde, bütün Burdurlu hemşerilerimin “6 Mart Şeref Günü’nü” kutluyorum.6 Mart 1930 tarihinde gerçekleştirdiği Burdur ziyaretinde, Burdur Valisi İbrahim Hazım Bey başkanlığındaki bir heyet tarafından Baladız’da (Gümüşgün) karşılanan Atatürk, buradan şehir merkezine doğru hareket ederek Çatalpınar'da öğretmenler, öğrenciler ve kalabalık Burdur halkı tarafından coşku içerisinde sevgi seliyle karşılaşmıştır. Yıldönümünü idrak ettiğimiz bu önemli günde Atasını bağrına basan Burdur halkı, bu tarihi 6 Ekim 1972 yılında Burdur Belediye meclisinde “Şeref Günü” olarak kutlama kararı alarak, Büyük Önder Atatürk’e olan sevgi ve saygısını bir kez daha göstermiştir” dedi.
Törene Burdur Vali Vekili Ahmet Mailoğlu, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Garnizon Komutanı Kd. Albay Serdar Erkan ERGİL, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, İl Jandarma Komutanı Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl müdürleri, STK üyeleri, askerler, polisler, öğrenciler ve Burdur Halkı katıldı.
Törende Valilik, Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı tarafından Atatürk Büstü önüne çelenk bırakıldı.

Atatürk’ün Burdur’a gelişinin 93. yıldönümünde törenli kutlamaAtatürk’ün Burdur’a gelişinin 93. yıldönümünde törenli kutlamaAtatürk’ün Burdur’a gelişinin 93. yıldönümünde törenli kutlamaAtatürk’ün Burdur’a gelişinin 93. yıldönümünde törenli kutlamaAtatürk’ün Burdur’a gelişinin 93. yıldönümünde törenli kutlamaAtatürk’ün Burdur’a gelişinin 93. yıldönümünde törenli kutlama

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

MAKÜ Tarih Bölümü Atatürk'ü Andı
Bölgesel

MAKÜ Tarih Bölümü Atatürk'ü Andı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü tarafından 6 Mart Atatürk'ün Burdur'a Gelişinin 94. Yıldönümü dolayısıyla program düzenlendi. Programda sergi açılışı ve "Atatürk'ün Yurt Gezileri ve Burdur'a Gelişi" konulu konferans yer aldı.

Burdur'da Ata'ya Coşkulu Kutlama! Atatürk'ün Burdur'a Gelişinin 94. Yıldönümü
Bölgesel

Burdur'da Ata'ya Coşkulu Kutlama! Atatürk'ün Burdur'a Gelişinin 94. Yıldönümü

Burdur'da Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 94. yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Ata'ya Saygı Yürüyüşü, Çelenk Sunma Töreni, 'Atatürk'ün Sevdiği Türküler' dinletisi, 'Atatürk'ün Burdur Ziyareti' konulu konferans ve 'Atatürk Fotoğrafları ve Burdur Kitapları' sergisi ile anma programı gerçekleşti.

Göker'den Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 93'ncü yıldönümü mesajı
Bölgesel

Göker'den Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 93'ncü yıldönümü mesajı

TBMM İdare Amiri ve CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet Göker, Atatürk'ün Burdur'a gelişinin 93'ncü yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Atatürk'ü Burdur'da konuk etmenin gururu ve sevinci
Bölgesel

Atatürk'ü Burdur'da konuk etmenin gururu ve sevinci

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Burdur'a gelişinin 93. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Atatürk'ün Burdur ziyaretinin 93. yılı kutlanacak
Bölgesel

Atatürk'ün Burdur ziyaretinin 93. yılı kutlanacak

Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Mart'ta Burdur ziyaretinin ardından 93 sene geçti. 93. yıldönümünde Burdur'da program düzenlenecek.

Burdur'da ev alevlere teslim! Soba yakarken tutuştu
Bölgesel

Burdur'da ev alevlere teslim! Soba yakarken tutuştu

Burdur’un Tefenni ilçesinde sobadan çıkan yangın evi kullanılamaz hale getirdi. Söndürme çalışmaları ve evde oluşan hasar havadan görüntülendi.