Antalya

ATB'den İngiltere'ye Yaş Meyve Sebze İhracatı Hamlesi!

Antalya Ticaret Borsası (ATB) Yaş Meyve Sebze UR-GE projesi kapsamında İngiltere'ye ihracatı artırmak için temaslarda bulundu. ATB heyeti, Londra ve Birmingham'da hal ziyaretleri, ikili görüşmeler ve toplantılar gerçekleştirdi.

ATB'den İngiltere'ye Yaş Meyve Sebze İhracatı Hamlesi!

Tarımsal üretimin, ticaretin ve ihracatın geliştirilmesi için projeler yürüten Antalya Ticaret Borsası (ATB), pazar arayışlarını sürdürüyor. Borsa üyeleri, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) projesi çerçevesinde İngiltere’de temaslarda bulundu.
ATB Yaş Meyve Sebze İhracatının Geliştirilmesi Projesi çerçevesinde üyelerini, İngiltere’ye götürdü. Heyet ilk olarak, Londra Ticaret Müşaviri Zeynep Sezen’in bulunduğu toplantıda, İngiliz yaş meyve sebze ithalatçısı firmalarla bir araya geldi. ATB Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci’nin ATB’nin çalışmaları ve yaş meyve sebze sektörü hakkında bilgi verdiği toplantıda, Ticaret Müşaviri Zeynep Sezen, İngiltere’de ticarete verilen destekleri anlattı. ATB heyeti, İngiliz firmalarla yaş meyve sebze ihracatına yönelik ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, Ticaret Müşaviri Sezen’e plaket takdim ederken, “Avrupa’nın en önemli pazarlarından olan İngiltere ile yaş meyve sebze ticaretimizi geliştirmek için buradayız. Üyelerimizin, İngiliz firmalarla yapacağı ikili görüşmeler ticaretimizin artmasını sağlayacaktır” dedi.
ATB Yaş Meyve Sebze UR-GE heyeti, İngiltere’de Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş ile de bir araya geldi. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin değerlendirildiği toplantıda, Londra’da yaş sebze meyve ithalatçısı firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Erdoğan Ekinci, Büyükelçi Ertaş’a plaket takdim etti. Londra Hali’nde incelemelerde bulunan heyet üyeleri, yerel ve zincir marketlerde de fiyat araştırması yaptı.
Yaş Meyve Sebze UR-GE heyeti, İngiltere’de Avrupa’nın en büyük entegre hali Birmingham Hali’ni de ziyaret etti. Halde meyve ve sebze ticareti yapan firmalar ile ikili ve çoklu görüşmeler yapıldı. Birmingham şehrinde İngiliz ithalatçı firmaların bulunduğu toplantıya katılan heyet üyeleri, ihracata yönelik görüşmeler gerçekleştirdi. Heyeti, İskoçya’nın en büyük hali Glasgow Hali’nde de incelemelerde bulundu, halde sebze ve meyve ithalatçısı firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

"Hedef ihracatı artırmak"
ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Antalya’nın yaş meyve sebze üretiminin en önemli merkezi olduğunu söylerken, üretilen ürünün ihraç edilmesinin önemine dikkat çekti. Yaş meyve sebzede ihracatı artırmak için ATB UR-GE heyetinin İngiltere’ye gittiğini belirten Çandır, burada önemli görüşmeler gerçekleştirildiğini kaydetti. Çandır, “Antalya Ticaret Borsası olarak ürünlerimizi ekonomiye kazandırmak için canla başla çalışıyoruz. Üretimimizi ihracata yönlendirmek için pazarımızı büyütme hedefindeyiz” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı  8- 10  Mayısta Açılacak
Bölgesel

Antalya Hasyurt Tarım Fuarı 8- 10 Mayısta Açılacak

Türkiye'nin ilk tarım fuarı olma özelliğini taşıyan "Hasyurt Tarım Fuarı", Antalya Büyükşehir Belediyesi himayesinde bu yıl 8-10 Mayıs tarihlerinde 27'nci kez gerçekleştirilecek. 

Kemah'ta Küpeleme ve Aşılama Çalışmaları Sürüyor!
Bölgesel

Kemah'ta Küpeleme ve Aşılama Çalışmaları Sürüyor!

Kemah İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı teknik ekipleri mesai mefhumu gözetmeden, zor şartlara meydan okuyarak küçükbaş hayvanlarda küpeleme ve aşılama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Keziban Kabaş'ın Tekesi, Burdur Tarım Fuarı'nda İkinci Oldu
Bölgesel

Keziban Kabaş'ın Tekesi, Burdur Tarım Fuarı'nda İkinci Oldu

Kızılkaya Belediyesi'nin gururu Keziban Kabaş, emek ve gayretiyle yetiştirdiği hayvanının başarısıyla adından söz ettirdi. Yarışma alanında kendini gösteren ve rakipleri arasında önemli bir yer edinen Keziban KabaşKızılkaya Belediyesi'ni gururlandırdı.

Honamlı Teke ve Merinos Koçlar Yarıştı, Vali Öksüz Ödülleri Takdim Etti!
Bölgesel

Honamlı Teke ve Merinos Koçlar Yarıştı, Vali Öksüz Ödülleri Takdim Etti!

Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur Teke Yöresi 9. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı kapsamında düzenlenen Honamlı Teke ve Merinos Koç Güzellik Yarışması ödül törenine katıldı.

Tarımdaki Sorunlar Bucak'ta Görüşüldü! Bayraktar'dan Başkan Özel'e ziyaret
Bölgesel

Tarımdaki Sorunlar Bucak'ta Görüşüldü! Bayraktar'dan Başkan Özel'e ziyaret

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Antalya Ziraat Odaları Başkanları ile birlikte Bucak Ziraat Odası'nı ziyaret etti. Detaylar haberimizde...

Manisa'da 'Orman Benim' etkinliğinde
Bölgesel

Manisa'da 'Orman Benim' etkinliğinde

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'nün 81 ilde eş zamanlı olarak başlattığı ‘Orman Benim’ kampanyası kapsamında Selendi’de de protokol üyelerinin ve öğrencilerinin katılımı ile çöp toplama etkinliği düzenlendi.