Antalya

ATSO Başkan Bahar: “Üretim ile büyüyen bir Türkiye hayalimiz var”

İş dünyası olarak beklentilerinin tek haneli enflasyon ve istikrarlı bir büyüme dönemi olduğuna işaret eden ATSO Başkanı Ali bahar, “Bunu daha önce başardık yine başarabiliriz. Devamı haberimizde..

 ATSO  Başkan Bahar: “Üretim ile büyüyen bir Türkiye hayalimiz var”

İş dünyası olarak beklentilerinin tek haneli enflasyon ve istikrarlı bir büyüme dönemi olduğuna işaret eden ATSO Başkanı Ali bahar, “Bunu daha önce başardık yine başarabiliriz. Biz tüketimle değil üretim ile büyüyen bir Türkiye hayali kuruyoruz. Bunun için Antalya iş dünyası olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi.
Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Ağustos ayı enflasyon verilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ağustos ayı verilerine göre aylık bazda TÜFE’nin yüzde 9,09 artarken; yıllık bazda yüzde 58,94 olduğunu kaydeden Başkan Bahar, “Bu hepimizin beklediğine yakın bir oran. Enflasyon konusunda yaşanan olumlu gelişmelerden memnunuz” dedi.

Enflasyonda 3 önemli konu
Ağustos ayı itibariyle son 2 aylık enflasyonun neredeyse yüzde 20 gerçekleştiğine dikkati çeken Başkan Ali Bahar, “Enflasyon konusunda önemli gördüğümüz üç konu var. Birincisi, vergi artışları, kur artışı ve gelen zamlar ile enflasyonun son dönemde hız kazanması. İkincisi TÜİK verilerinin güvenirliliği konusunda yaşanan olumlu gelişmeler ve üçüncüsü de Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek tarafından ekonomiye dönük pozitif açıklamalar” diye konuştu.

Ekonomi denge işi
Fiyat artışlarındaki hızlı yükseliş sebebiyle yaşanan gelişmelere işaret eden Bahar, “Elbette fiyatlardaki bu hızlı yükseliş ne tüketicileri ne de iş dünyasını mutlu ediyor. Toplumun her kesimi yüksek enflasyondan rahatsız. Ancak ekonominin bir denge işi olduğunu da görmemiz gerekiyor. Depremin de etkisiyle yüksek boyutlara ulaşan bütçe açığı için vergi gelirlerinde artış ve kamu harcamalarında azalış sürecindeyiz” dedi. TÜİK verilerinin güvenirliliği konusunda önemli bir gelişme yaşandığını dile getiren Bahar, “Çok uzun bir aradan sonra, TÜİK tarafından açıklanan enflasyonun İTO ve ENAG verilerinin üzerinde olduğunu görüyoruz. Bunu, kurumun ve açıkladığı verilerin itibarı, güvenilirliği konusunda çok önemli bir gelişme olarak görüyoruz” diye konuştu.

Tek haneli enflasyon ve istikrarlı büyüme
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan açıklamaların kendilerine umut vadettiğini kaydeden Başkan Bahar, “Sayın Bakanın enflasyonu kontrol altına almak ve daha sonra düşürmek için ne gerekiyorsa yapılacağı yönündeki ifadesi bizi gelecek için umutlandırıyor. İş dünyası olarak beklentimiz, tek haneli bir enflasyon ve istikrarlı bir büyüme dönemi. Bunu daha önce başardık yine başarabiliriz. Biz tüketimle değil üretim ile büyüyen bir Türkiye hayali kuruyoruz. Bunun için Antalya iş dünyası olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız” dedi. Önümüzdeki çeyrekte beklentilerin üzerinde gerçekleşen büyüme rakamlarının sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Başkan Bahar, “Üretimdeki artışın devam etmesi, ülkemize yatırım ve ihracat açısından yeni fırsatlar sunabilmesi için maliyetleri düşürecek sektörel desteklerin hızlandırılması önem arz etmektedir” diye konuştu. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 4
    BEĞENDİM
  • 4
    ALKIŞ
  • 3
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 ATSO Başkanı Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz”
İş Dünyası

ATSO Başkanı Bahar: “Faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz”

Faiz artışlarında sona gelindiğine dikkat çeken Başkan Ali Bahar “Bu ay yapılan 250 puanlık faiz artışı bizim de beklentimiz dâhilinde gerçekleşti ancak faiz artışlarında artık sona gelindiğini düşünüyoruz” dedi.

 ATSO Başkanı Ali Bahar: "Yakında peş peşe not artışları da gelecek"
Yerel Yönetim

ATSO Başkanı Ali Bahar: "Yakında peş peşe not artışları da gelecek"

Hafta sonu Türkiye’nin görünümünü pozitife çeviren Moody’s açıklamasının ardından ATSO Başkanı Ali Bahar “Önümüzdeki aylarda Türkiye'nin kredi notu da artacak” dedi.

ATSO Başkanı Ali Bahar :her zaman istikrarlı ve yüksek oranlı bir sanayi büyümesine ihtiyacı var
İş Dünyası

ATSO Başkanı Ali Bahar :her zaman istikrarlı ve yüksek oranlı bir sanayi büyümesine ihtiyacı var

ATSO Meclisinde her fırsatta sürdürülebilir ekonomiye dikkat çeken ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyümeye ilişkin açıklamalarının iş dünyası adına çok önemli olduğunu kaydetti.

ATSO ve Antalya Havalimanı arasında işbirliği protokolü yapıldı
Yerel Yönetim

ATSO ve Antalya Havalimanı arasında işbirliği protokolü yapıldı

Antalya’ya değer katan kurumlarla iş birliğini önemsediklerini kaydeden ATSO Başkanı Ali Bahar, “Antalya Havalimanı kentimize değer katan önemli bir şirket.

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Korkuteli Organize Sanayi Bölgesinde 8 yıldır Bitmeyeni 8 ayda Bitirdik Tapular Hazır "
İş Dünyası

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Korkuteli Organize Sanayi Bölgesinde 8 yıldır Bitmeyeni 8 ayda Bitirdik Tapular Hazır "

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) kasım ayı meclis toplantısı, yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Kasım ayı faaliyetlerine yönelik değerlendirmelerde bulunan Ali Bahar, ekonomi, turizm, iklim krizi, kentsel dönüşüm, Korkuteli OSB ve Türkiye ekonomisine ilişkin iş dünyasının talep, öneri ve beklentilerini gündeme taşıdı.

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Growtech Fuarı tarım sektörüne yeni bakış açıları kazandırmayı hedefleyen önemli bir platformdur.
İş Dünyası

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Growtech Fuarı tarım sektörüne yeni bakış açıları kazandırmayı hedefleyen önemli bir platformdur.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, Antalya Valisi Hulusi Şahin ve protokolün katılımıyla gerçekleştirilen ATSO Growtech 2023 Tarım İnovasyon Ödül Töreni’nin açılış konuşmalarını gerçekleştirdi