Antalya

ATSO Başkanı Davut Çetin’den seçim teşekkürü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, seçim sürecinin tamamlandığını belirterek “Şimdi, seçim sürecinde ortaya çıkan enerjiyi Antalya ve ülkemiz ekonomisi için katma değere dönüştürme zamanıdır” dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin’den seçim teşekkürü

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, seçim sürecinin tamamlandığını belirterek “Şimdi, seçim sürecinde ortaya çıkan enerjiyi Antalya ve ülkemiz ekonomisi için katma değere dönüştürme zamanıdır” dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, seçim sürecinin ardından teşekkür mesajı yayınladı. Başkan Çetin, ATSO üyeleri ve Antalya kamuoyuyla paylaştığı teşekkür mesajında şunları ifade etti:
Odamızın Meslek Komitesi, Meclis, Yönetim Kurulu ve Başkanlığı, Meclis Başkanlığı seçimlerinden oluşan üç aşamalı seçim ve itiraz süreçleri bugün itibariyle sona ermiş bulunmaktadır. Bilindiği üzere odalar, iş insanlarının hiçbir menfaat sağlamadan, gönüllülük esasına dayalı olarak sektörlerini temsil ettiği kurumlardır. Ancak maalesef, seçimlerimiz bu kez çeşitli nedenlerle baştan sona Antalya kamuoyunu ve üyelerimizi yoran, kurumumuzun itibarına gölge düşüren bir sürece dönüşmüş, kamuoyunda ATSO’da büyük bir menfaat yarışı olduğu algısı oluşmuştur. Her dört yılda bir aynı usul ve kurallara göre yapılan seçimlerimiz, oy kullanma koşulları ve seçim aşamaları bilinmeden veya bilmezlikten gelinerek yapılan açıklamalar nedeniyle odamıza yakışmayan bir bilgi kirliliğine konu oldu."

"Dürüstlük en büyük servetimdir"

Dürüstlüğün en büyük servet olduğunu vurgulayan Çetin, "Bu durumdan duyduğum üzüntüyü paylaşıyor ve kendi payıma düşen hatalar için kamuoyundan ve bütün üyelerimizden özür diliyorum. Bununla birlikte, bu süreçte yasal ve ahlaki olmayan tek bir oy bile almaya çalışmadığımı, sadece üyelerimizin sonuna kadar helal olan oylarını korumaya çalıştığımı da ifade etmek istiyorum. Kırk yılı aşkın ticaret hayatımda ve 20 yılı aşkın ATSO hizmetlerimde dürüst bir insan olarak tanınmış olmak en büyük servetimdir, hiçbir seçim, hiçbir makam bundan daha önemli değildir. Seçim sürecinin içinde olan ve yakından izleyen herkes hakikatleri, bu süreçte yaşananları bilmektedir. Bu aşamadan sonra üstlendiğim sorumluluk gereği kurumumuzu ve şehrimizi yıpratacak hususları burada paylaşmanın faydasının olmadığına inanıyorum" ifadelerine yer verdi.

"Artık mavi, kırmızı yok, Antalya var"

"İş insanları olarak örnek olma sorumluluğuyla toplumsal uzlaşmaya, şehrimizin birlikteliğine katkı yapmak, hep birlikte Antalya’nın gelişmesi, üyelerimizin sorunlarının çözümlenmesi için çalışmak mecburiyetindeyiz" diyen Çetin, "Amacımız ATSO’nun kısıtlı imkanlarıyla Antalya ekonomisine değer katacak projeler üretmek ise kişileri değil, sorunları, fikirleri ve projeleri tartışmalıyız. Sektördeki bilgisi ve deneyimiyle ATSO’ya katkı yapacak her üye, hangi gruptan olursa olsun değerlidir, hizmetin, bilginin, katkının mavisi, kırmızısı olmaz, artık mavi, kırmızı yok, Antalya var. Ekonomide küresel risklerin, yapısal sorunların biriktiği bir dönemde küsme, ayrışma, ayrıştırma yarışına kimsenin hakkı yoktur. Adalet, dürüstlük, liyakat gibi temel değerlerden sapmak kurumlara ve şehre ihanettir, hepimiz bu değerlere sözde değil, özde sahip çıkmanın yarışını yapmalıyız" dedi.

"Demokratik seçim sürecine katkı yapan herkese şükranlarımı sunuyorum"

Seçimlerde oy kullanan herkese teşekkürlerini ileten Çetin, " Seçimde çok az oyla kazanan ve kaybeden komite gruplarımız olmuş, ancak sonuç itibariyle oy kullanan hiçbir üyemizin oyu boşa gitmemiştir. Bütün üyelerimiz müsterih olmalıdır ki ATSO’yu kısır çekişmelerde boğulmayan, ortak akla ve çağdaş yönetim ilkelerine bağlı, bütün üyelerinin görüş ve önerilerine açık, birleştirici, vizyoner ve yenilikçi bir kurum olarak daha ileri bir noktaya taşımak için gereken tüm çabayı ve fedakarlığı göstereceğiz" açıklamasına yer verdi.

"Antalya ve ülkemiz ekonomisi için katma değere dönüştürme zamanıdır"

Çetin açıklamasını şu sözleri ile tamamladı: "ATSO Yönetim Kurulu, Meclisi ve Meslek Komiteleri olarak öncelikli görevlerimizden birisi, Odanın çalışmalarına, hatta seçimlerine katılmayan geniş üye kitlesine ulaşmak ve herkesi kucaklamaktır. Tüm çabalarımıza rağmen 2 yıllık süre ve vergi kaydı gibi koşulları sağladığı halde seçime katılmayan üyelerimizin sayısı, seçimde oy kullanan üyelerimizin oldukça üzerindedir. Dolayısıyla bütün yönetim ve komitelerimizle birlikte, seçim yarışından uzak duran çoğunluğun da görüş ve taleplerini almak bu dönemde öncelikli hedefimiz olacaktır. Şimdi, seçim sürecinde ortaya çıkan enerjiyi Antalya ve ülkemiz ekonomisi için katma değere dönüştürme zamanıdır. Her üyemiz, hatta Antalya’da yaşayan herkes oda çalışmalarına katkı yapmak, Antalya ekonomisini geliştirecek projelere öncülük etmek imkanına sahiptir. Fikir ve proje önderi olmak başkanlık kadar değerlidir. Bu inançla üyelerimizi, sivil toplum örgütlerimizi, yerel yönetimlerimizi, ortak projelerle Antalya ekonomisine hizmet yarışına davet ediyorum. Bütün üyelerimize ve Antalya kamuoyuna gösterdikleri hoşgörü ve anlayış için teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Antalya'da Turizmde Yabancı Çalışan Sorununa Çözüm!
İş Dünyası

Antalya'da Turizmde Yabancı Çalışan Sorununa Çözüm!

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar, turizmde istihdam kriteri uygulanmaksızın yabancı çalışanlara ilişkin girişimlerinin sonuç verdiğini açıkladı.

Antalya'da iş dünyasının sorunlarını değerlendirildi
İş Dünyası

Antalya'da iş dünyasının sorunlarını değerlendirildi

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), 2022-2026 dönemi meclisi ve meslek komiteleri olarak ikinci müşterek toplantısında bir araya geldi. Toplantıda, iş dünyasının sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

ATSO  Antalya'nın Geleceğine Miras Kalacak Projeyi Başlattı
Etkinlik

ATSO Antalya'nın Geleceğine Miras Kalacak Projeyi Başlattı

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Bir Başka Antalya” projemiz ile değerli sanatçılarımızın katkılarıyla, Antalya’mızın envanterine girecek kalıcı eserler ortaya çıkartacağız” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 64 kişi ile İtalya Milano'da
İş Dünyası

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) 64 kişi ile İtalya Milano'da

ATSO heyeti Türkiye’nin önemli ticaret ortaklarından biri olan İtalya ile Türkiye arasında iş birliği potansiyelini değerlendirmek üzere, İtalya’nın Milano kentinde dört büyük fuar ziyaret etti.

Antalya TSO, karbon nötr hedefi için çalışıyor
İş Dünyası

Antalya TSO, karbon nötr hedefi için çalışıyor

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), karbon ayak izi hesaplaması yaparak karbon nötr hedefi için çalışmalara başladı. Güneş enerjisi panelleri sayesinde temiz enerji kaynağı oluşturmayı ve araçlarının elektrikli araçlara dönüşümünü sağlayarak yeşil bir oda olmayı hedefliyor

Elmalı'da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Sağlık Merkezi’nin temeli atıldı
Etkinlik

Elmalı'da Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim ve Sağlık Merkezi’nin temeli atıldı

ATSO Başkanı Ali Bahar, “Seçimden önce verdiğimiz vaad Ticaret ve Sanayi Odası belki de tarihinde ilk defa