Antalya / Muratpaşa

ATSO’dan Antalya Kaleiçi Esnaf Sorunları çalışması

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkan Ali Bahar öncülüğündeki ATSO Yönetimi, Antalya Kaleiçi bölgesinde bulunan ATSO üyelerinin sorunlarını tespit etmek için çalışma başlattı.

ATSO’dan Antalya Kaleiçi Esnaf Sorunları çalışması


Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Ali Bahar öncülüğünde, Başkan Yardımcısı Fatih Kabadayı, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Murat Totoş, Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hacısüleyman, 36. Grup Meslek Komite Başkanı ve Kaleiçi Otelciler ve Esnaflar Derneği Başkanı Hasan Yetkil, Kaleiçi Kültür ve Yaşam Derneği Başkanı Fikret Çağan ve ATSO Meclis üyeleriyle beraber, Kaleiçi’ndeki ATSO üyelerini ve esnafı ziyaret ederek talep, öneri ve beklentileri hakkında bilgiler aldı. ATSO heyeti daha sonra Başkan Ali Bahar öncülüğünde, Antalya Kültür Sanat’ta düzenlenen toplantıda, bölgede faaliyet gösteren ATSO üyeleri, Kaleiçi esnafı, esnaf temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.



ATSO’dan Antalya Kaleiçi Esnaf Sorunları çalışması "ATSO’nun herkese fayda sağlayan bir kurum haline gelmesi öncelikli hedefimizdir"
Toplantıda konuşan Başkan Ali Bahar, Yönetim Kurulu olarak ilk bölgesel toplantıyı Kaleiçi’nde yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. ATSO’nun herkese fayda sağlayan bir kurum haline gelmesinin öncelikli hedefleri olduğunu aktaran Bahar, "Öncelikle ‘Antalya Ticaret Sanayi Odası para almaktan başka ne işe yarar?’ algısını 2 yıl içerisinde yıkacağımızı söyledik. ATSO’nun herkese fayda sağlayan bir kurum haline gelmesi, öncelikli hedefimizdir. Bunun için gerçekten çok çalışıp, çok emek vereceğiz. Gördüğünüz gibi hem yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla, hem Ar-Ge çalışanlarımız, hem de profesyonel arkadaşlarımızla yanınızdayız. Konuştuğumuz her şey burada not edilecek ve bunların lobisi yapılacak" dedi.
Başkan Bahar, ATSO’nun ‘Antalya’nın en büyük sivil toplum kuruluşudur’ söylemi yerine, ‘ATSO, Antalya’nın en büyük lobi kuruluşudur’ söylemini benimsediklerini ifade etti. Bahar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"En büyük lobi kuruluşu demek, kalkıp sizin için koşacağız demektir. Bizim anlayışımız bu şekildedir. Bize, bölgeyle ilgili her şeyi anlatmanızı rica ediyoruz. Sizler için buradayız. Size çok yakınız. Biz başkancılık oynamaya gelmedik. Sizinle aynı zemine basacağız. Sonuç alıncaya kadar da sorunun lobisini yapacağız. İcra konusunda inatçıyız. Sorunlarınıza bu şekilde yaklaşıp çözme gayreti içinde olacağız" ifadelerini kullandı.


ATSO’dan Antalya Kaleiçi Esnaf Sorunları çalışması
Esnafın talepleri
Toplantıda konuşan esnaf dernek temsilcileri, muhtarlar ve ATSO üyelerinin öne çıkan talepleri; dilencilerin bölgenin imaj ve tanıtımına olumsuz etkisinin giderilmesi, araç trafiğinin rahatlatılması, Atatürk Caddesi’nin arka sokaklarında bulunan metruk binaların oluşturduğu güvenlik tehdidi ve görsel kirlilik, gürültü, kirlilik ve çöp sorunu olarak sıralandı. Ayrıca, belediyelerin ve ilgili diğer kurumların da katılımı ile bir Kaleiçi Temsil Ofisi kurulması istendi. Kaleiçi’nin kurumsal bir kimliğe kavuşmasının önemli ve elzem olduğuna dikkat çekilerek; Antalya halkı, turistler, esnaf, polis, belediye ve diğer tüm paydaşların bütünlük içinde ele alıp, orta ve uzun vadeli planlar yapması gerektiğine vurgu yapıldı.

 

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    SEVDİM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Güngör turizm sektörünü ele aldı
Bölgesel

Başkan Güngör turizm sektörünü ele aldı

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, 2023 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak “2024 yılında iyi bir turizm sezonu bekliyoruz.

Antalya Kültür Sanat'ta Sergi Açılışı Yapıldı
Yaşam

Antalya Kültür Sanat'ta Sergi Açılışı Yapıldı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “Kentimizin çağdaş sanat koleksiyonunu oluşturuyoruz.

KATSO Başkanlığı’nda yeni isim
Yaşam

KATSO Başkanlığı’nda yeni isim

Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) Başkanlığı’na Kadir Bozan seçildi.

ATSO ve Antalya Havalimanı arasında işbirliği protokolü yapıldı
Yerel Yönetim

ATSO ve Antalya Havalimanı arasında işbirliği protokolü yapıldı

Antalya’ya değer katan kurumlarla iş birliğini önemsediklerini kaydeden ATSO Başkanı Ali Bahar, “Antalya Havalimanı kentimize değer katan önemli bir şirket.

MATSO Başkanı Uyarıyor, Turist Kalitesi Düşüyor
Yaşam

MATSO Başkanı Uyarıyor, Turist Kalitesi Düşüyor

MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, D-400 kara yolunda yaşanan trafik yoğunluğundan dolayı uzun kuyruklar oluştuğunu belirterek, sorunun hem zaman kaybına hem de ekonomik kayba neden olduğunu söyledi.

VATSO Başkanı Kandaşoğlu Van'da ki Fuarlar hakkında konuştu
Bölgesel

VATSO Başkanı Kandaşoğlu Van'da ki Fuarlar hakkında konuştu

Van Ticaret ve Sanayi İş Dünyası Derneği (VATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, bir şehrin tanıtımına büyük katkı sunan fuarların Van’da ciddiye alınmadığını ifade etti.