Düzce

Attığımız çöpler bize elektrik olarak geri dönüyor

Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisinde yılın ilk yarısında 48 bin 595 ton atık bertaraf edildiğini, toplamda ise 4 bin 588 hanenin 6 aylık elektrik ihtiyacını karşılayacak elektrik üretildiğini dile getirdi.

Attığımız çöpler bize elektrik olarak geri dönüyor

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisinde yılın ilk yarısında 48 bin 595 ton atık bertaraf edildiğini, toplamda ise 4 bin 588 hanenin 6 aylık elektrik ihtiyacını karşılayacak elektrik üretildiğini dile getirdi.
2021 yılında faaliyetlerine başlayan ve Düzce’de vahşi depolamanın sona erdirilmesini sağlayan, ayrıca elde edilen atıklardan enerji ve gübre olarak geri dönüşüm sağlayarak hem de ülke ekonomisine katkı sağlayan Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim Tesisi, 2023 yılının ilk 6 aylık periyodunu da başarılı şekilde tamamladı.
Başkan Faruk Özlü, tesisin faaliyete geçirilmesinin ardından ekstra takviyelerle son teknolojiye uygun hale getirilen, çatısına yerleştirilen güneş enerji panelleriyle kendi elektriğini üreterek ayrı bir katma değere sahip olan işletmenin 2023 yılı ilk 6 aylık dönemine ait istatistikleri paylaştı.
2021 yılından bu yana kuruluş amacı yönünde çalışmasını sürdüren ve 2023 yılında da aynı çalışmayı gerçekleştiren tesiste ilk 6 aylık periyotta 48 bin 595 ton atıktan 3 Milyon 503 bin 828 metreküp biyogazın yanı sıra 5 bin 734,38 megaWatt elektrik üretimi gerçekleştirildi.
CO2 salınımına engel olarak hava kirliliği ile mücadeleye önemli katkılar sağlayan tesisin, birçok açıdan Düzce’ye hizmet verdiğini ifade eden Başkan Özlü, “Yaklaşık 2 yıldır faaliyette olan tesis ile gerek vahşi depolamanın tarihe karşımasına gerekse de ekonomiye büyük katkılar sağladık. 2023 yılı itibariyle tesise giren 48 bin tonun üzerindeki atıktan 4 bin 588 hanemizin 6 aylık elektrik ihtiyacını karşılayacak elektriğin üretilmesini sağladık. Tesis, ‘Temiz Şehir Düzce’ mottomuza verdiği destekle 2 Milyon 546 Bin kilogram CO2 salınımını engellerken, bin 819 aracın trafikten çekilmesine eş değer karbon yayılımını ve 819 Bin 197 kilogram kömür tüketimine de engel olmuştur. Attığımız her adım Düzce için, geleceğimiz için. Çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.