Aydın

Aydın'da 87 Yaşındaki Nine Tarla-Bahçe İşlerinden Kopmuyor

Uzmanlar, gelişen teknolojiyle birlikte artan rahatsızlıkların temel sebebi olarak hareketsizliğe işaret ederken, Aydın’ın en yaşlı fertlerinin genellikle kırsal kesimde yaşayan ve toprakla bağını koparmayan kişiler olduğu belirtildi

Aydın'da 87 Yaşındaki Nine Tarla-Bahçe İşlerinden Kopmuyor

Uzmanlar, gelişen teknolojiyle birlikte artan rahatsızlıkların temel sebebi olarak hareketsizliğe işaret ederken, Aydın’ın en yaşlı fertlerinin genellikle kırsal kesimde yaşayan ve toprakla bağını koparmayan kişiler
olduğu belirtildi. Bunlardan bir de Aydın’da 87 yaşında olmasına rağmen halen tarla-bahçe işlerinden kopmayan Fatma Yılmaz. Elindeki bastonu ile halen bahçelerden kopmayan yaşlı Nine, “Kimi bahçeye gidince hasta olur, ben evde durunca hasta oluyorum” dedi.
Aydın’ın Karpuzlu ilçesine bağlı kırsal Ektirli Mahallesi’nde doğup büyüyen 87 yaşındaki Fatma Yılmaz, her şeyin insanın ayağına hazır geldiği hareketsiz şehir yaşamının insanları belli bir yaştan sonra hasta ettiğini belirtti. Yaklaşık 60 yıl önce çoluk çocuğun istikbalini düşünerek geldikleri Aydın’da geleneksel yaşantısından hiç taviz vermeden yaşadığını belirten Fatma Yılmaz, toprağa ve ağaçlara olan sevgisi sayesinde hayata bağlandığını söyledi.
“Geleneksel yaşantıdan kopan sağlığını kaybediyor”
Aydın’a ilk geldiğinde şehir hayatını alışmakta güçlük çektiği için hem vaktini değerlendirmek hem de aile bütçesine katkı sağlamak için kenar mahallelere taşındığını belirten Fatma Yılmaz, “Köyde iş olanakları kısıtlı olduğu için şehre göçmek zorunda kalmıştık. O zamanlar bizim gibi köyden şehre göçüp şehir hayatına ayak uyduranlar kısa sürede kötürüm oldu. Ben kenar mahalleye taşınıp inek edindim. Daha sonra tarla bahçe alıp işlemeye başladık. Hamdolsun yaşıtlarıma göre daha sağlıklı kaldım. Şimdi pek akranım kalmasa da halen elimde bastonumla tarla ve bahçelerde zeytin hasadına gelip doğal ortamda stres atıyorum. Bazıları ‘evden çıkma hasta olursun’ diyor. Ben evden çıkarsam değil çıkmazsam hasta oluyorum. Herkese de sağlığının elverdiği ölçüde tarla bahçe işlerinden kopmamasını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kayıp koyunlarını aramak için gitti, cansız bedenine ulaşıldı
Bölgesel

Kayıp koyunlarını aramak için gitti, cansız bedenine ulaşıldı

Aydın'ın Nazilli ilçesinde kayıp koyunlarını aramak için evden çıkan ve haber alınamayan Hilmi Gülsevgi'nin 10 saatlik arama kurtarma çalışmasının sonunda cansız bedenine ulaşıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Düzce Yurtlarında Ninemin Tarifleri Atölyesi
Bölgesel

Gençlik ve Spor Bakanlığı Düzce Yurtlarında Ninemin Tarifleri Atölyesi

Düzce Üniversitesi öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı Düzce yurtlarında boş zamanlarını değerlendirmeye devam ediyor. Ninemin Tarifleri Atölyesi'nde mısır ekmeği, karalahana sarması ve çorbası ile klasik mantı yapmayı öğrenen öğrenciler, yaptıkları lezzetleri Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı ve Yurt Hizmetleri Müdürü Ahmet Karaarslan ile birlikte afiyetle yediler.

Umre yolcusu nine ineğiyle vedalaştı, o anlar duygulandırdı
Bölgesel

Umre yolcusu nine ineğiyle vedalaştı, o anlar duygulandırdı

Umreye gitmek için ineğiyle vedalaşan Erzurumlu Nazmiye Yavuz’un videosu tüm Türkiye’yi duygulandırmıştı.

Kayıp gencin cansız bedenine ulaştı
3. Sayfa

Kayıp gencin cansız bedenine ulaştı

Denizli’nin Honaz ilçesinde kendisinden 2 gündür haber alınamayan 25 yaşındaki kayıp genç, kale surlarının dibinde ölü olarak bulundu.

Alo evlat sağlık kulübünden türkan nineye sürpriz
Bölgesel

Alo evlat sağlık kulübünden türkan nineye sürpriz

Kartepe Belediyesi’nin ödüllü projesi olan Alo Evlat Sağlık Kulübü ekipleri 88 yaşına giren Türkan Atilla’ya sürpriz doğum günü yaptı.

Ümmü Nine artık üniversiteli
Yaşam

Ümmü Nine artık üniversiteli

Niğde’de yaşayan, ortaokul ve lise eğitimini açıköğretimle tamamlayan 3 çocuk ve 2 torun sahibi 55 yaşındaki Ümmü Selma Çınar, üniversite hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.