Efeler Belediye Başkan Adayı Burak Pehlivan, Milli Mücadele kahramanı Efeler için hazırladığı müze projesi ile Efe kültürünü sürekli canlı tutacaklarını belirtti. 31 Mart yerel seçimleri öncesi projelerini açıklayan ve sahada vatandaşlara anlatan Burak Pehlivan, Mili Mücadele ve Efe Müzesi projesiyle adına yakışır bir yatırım yapacaklarının sözünü verdi.
Milli Mücadele ve Efe Müzesi Projesi detaylarını açıklayan Pehlivan, "Meşhur efelerimiz için ayrı ayrı köşeler, zeybek ve efe kıyafetler ile eşyaları sergilenecek. Bunun yanında zeybek müzikleri, arşiv, kronolojik geçmiş, halk oyunları ve ritüeller sergilenecek. Ayrıca müze projesine dahil edilmiş vaziyette Aydın’a gelenlerin ilimizin sembolü olan ürün ve hediyelik eşyaları da elde edebilecekleri bir mağaza kuracağız. Efeler ’in kültürel mirasını korumak için Milli Mücadele ve E fe Müzesi’ni en kısa sürede hayata geçireceğiz” dedi.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)