Gümüşhane

Ayılar, 16 kovan arıyı telef etti

Yayladaki tel örgü ve elektrikli çitle çevrili alana kazarak girdiler. Devamı Haberimizde...

Ayılar, 16 kovan arıyı telef etti

Gümüşhane’nin merkeze bağlı Avşarbeyli Yaylası’nda tel örgü ve elektrikli çitle çevrili kovanların olduğu alana çitin altını kazarak giren ayılar, 16 kovan arıyı telef etti.

Son günlerde yağan yağmurlar nedeniyle toprağın yumuşak olmasını fırsat bilen ayılar, Avşarbeyli köyü yaylasında Adem Kaya’nın evinin bahçesinde kovanların olduğu alana girerek kovanları parçaladı. 14 yıldır arılarının bir kısmını yayladaki evinin bahçesine koyan, bir kısmını da köyde bırakan Kaya, yaylaya gittiğinde gördüğü manzara karşısında şok oldu. Aydınlatmalı çelik kazıklara bağlı tel örgü ve elektrikli çitle çevrili alandaki kovanların parçalandığını ve etrafta ayı pislikleri ile izleri olduğunu gören Kaya, ayıların bu önlemlere rağmen nasıl içeriye girdiğini araştırmaya başladı. Yağış nedeniyle yumuşayan toprağı kazarak çitin altından ayıların içeriye girdiğini tespit eden Kaya, büyük şaşkınlık yaşadı.

Ayının yavrularıyla birlikte geldiğini belirten Kaya, “Daha önce böyle bir şey duymadım, görmedim. Yavrularıyla gelmiş, tel örgütünün altını kazıp içeriye girmiş. Bugüne kadar böyle bir şey hiç olmamıştı. 16 kovanı parçalamış, ballı çerçeveleri tel örgünün dışına ve ormana doğru da götürmüş. Bu yıl tüm üreticiler olarak bu konuda aşırı derecede muzdaribiz ama elimizden hiçbir şey gelmiyor. Ayılara sahip çıkıldığı kadar arıcılara sahip çıkılmıyor ne yazık ki” ifadelerini kullandı. İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi
Foto Galeri

Antalya Altın Portakal Festivali Venüs Heykelleriyle şehri renklendirdi

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!
Foto Galeri

Şok Gerçek Ortaya Çıktı Cinsel Fonksiyon Bozukluklarının Arkasındaki Sebep Herkesi Şaşırttı!

Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu
Foto Galeri

Gürcistan-Türkiye Maçı İçin Geri Sayım Başladı! Tarih ve Kanal Belli Oldu

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!
Foto Galeri

Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde Kazılar Durmaksızın Devam Ediyor!

Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu
Haber

İstanbul Burdurlular Derneği öğrencilerle buluştu

İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi
Video Galeri

Antalya'da ambulans trafikte sıkıştı! Dakikalarca hayat mücadelesi

Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.