İzmir

Aynı Sokakta 'Memet' İsmiyle 3 Farklı Lezzet

İzmir’de restoran işletmecisi Mehmet Ay, bir sokakta yan yana 3 dükkan açarak farklı lezzetleri vatandaşlara sundu.

 Aynı Sokakta 'Memet' İsmiyle 3 Farklı Lezzet

İzmir’de restoran işletmecisi Mehmet Ay, bir sokakta yan yana 3 dükkan açarak farklı lezzetleri vatandaşlara sundu. Dükkanlara; ‘Paçacı Memet’, ‘Kaburgacı Memet’ ve ‘Köfteci Memet’ isimleri verilirken, aynı sokaktaki bu iş yerlerini görenler, "Kim bu Memet" diye merak içerisine kalıyor.
İzmir’in Bornova ilçesinde restoran işletmecisi 39 yaşındaki Mehmet Ay, Burak Reis Caddesi’nde bulunan dükkanlarına; ‘Paçacı Memet’, ‘Kaburgacı Memet’ ve ‘Köfteci Memet’ isimlerini verdi. Aynı sokakta yan yana bulunan 3 dükkanın da tabelasında ‘Memet’ ismini görenler, ‘kim bu Memet?’ diye merak içerisinde kalıyor. Tabeladaki ismiyle dikkat çeken restoranların sahibi Ay, paçacı dükkanından çıkıp çorbacı dükkanına, oradan da çıkıp kaburgacı dükkanına giriyor; nerede iş yoğunluğu varsa oraya yardıma koşuyor.

“3 dükkana da ‘Memet’ isminin verilmesi rastlantı oldu”

Dükkanlarına neden ‘Memet’ isminin verildiğini anlatan Mehmet Ay, “15 yıl önce restoran işine başladım. İşe gelmeyen ustalar sayesinde zaman içerisinde işi öğrenerek usta oldum. Yaklaşık 5 yıl önce bu işletmelerden ilk olarak ‘Kaburgacı Memet’i açtım. Ardından ‘Paçacı Memet’ ve onun ardından da ‘Köfteci Memet’i açtık. Üç dükkanın da yan yana olup ‘Memet’ ismiyle açılması aslında bir rastlantı oldu; fakat ben 3 farklı lezzet üzerine açtığım dükkanlarımda yapılan işleri çok iyi biliyorum, işe hakimim. Ben hem kebapçı hem köfteci hem de çorbacıyım. Bu yüzden üç dükkanıma da yardıma koşuyorum. Ben her dükkanımın özel olmasını istiyorum. Çorbacı, sadece çorbacı dükkanı olmalı, kebapçı sadece kebapçı dükkanı olmalı, köfteci de aynı şekilde sadece köfte satmalı. Bu yüzden üç dükkanı da ayrı ayrı açtık” dedi.

“Hangi dükkanda yoğunluk fazlaysa oraya desteğe gidiyorum”

Vatandaşlar tarafından sık sık ‘Memet kim’ sorusuyla karşılaştığını ifade eden Ay, “Sabah mesaiye erken başlıyoruz. Önce çorbacı dükkanıma geliyorum. Daha sonra öğlene doğru kaburgacı dükkanıma geçiyorum. Hangi dükkanımda yoğunluk fazlaysa oraya desteğe gidiyorum. Çevredeki komşularımız dükkanları ilk açtığımızda ‘aynı caddede kebapçı ile köfteci mi olur?’ şeklinde tepki gösteriyordu; fakat biz sosyal medyayı iyi kullandığımız için ismimizle dikkat çektik. Dükkanımızın ismi vatandaşların ilgisini çekti. İlk başta bizimle dalga geçildi. İşlerimiz ilerledi ve dükkanımız ilgi gördü. Tabeladaki ismi görenler ‘Memet kim?’ diye soruyor. Sonra karşılarında beni görünce genç bir işletmeci olduğum için şaşırıyorlar. Güzel tepkilerle karşılaşıyorum ve bu beni mutlu ediyor” ifadelerine yer verdi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

 Müşterilerinin anısını dükkanında yaşatıyor
Yaşam

Müşterilerinin anısını dükkanında yaşatıyor

Manisa'nın Soma ilçesinde 35 yıllık berber Şaban Erden, meslek hayatı boyunca tıraş ettiği müşterilerinin vesikalık fotoğrafları dükkânına asarak ilginç bir koleksiyona imza atıyor.

Burdur'a Yeni Eczane ve Medikal Dükkanlar Müjdesi!
Bölgesel

Burdur'a Yeni Eczane ve Medikal Dükkanlar Müjdesi!

AK Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Burdur Devlet Hastanesi'nin çevresinde eczane ve medikal dükkanlar açılması için imar planı değişikliğinin kabul edildiğini müjdeledi.

Kuyumcu Dükkanını Soyan Şahıslar Kamerada
3. Sayfa

Kuyumcu Dükkanını Soyan Şahıslar Kamerada

Ankara’da etkisiz hale getirdikleri kuyumcunun dükkanını soyan 2 şahıs ile onlara yardım ettiği belirlenen bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soygun anı ise kuyumcu dükkanın güvenlik kamerasına yansıdı.

Zonguldak'ta Facia! Beyaz Eşya Dükkanına Giren Araç Kazası Kamerada!
3. Sayfa

Zonguldak'ta Facia! Beyaz Eşya Dükkanına Giren Araç Kazası Kamerada!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen kazada, otomobille çarpışan hafif ticari araç kontrolden çıkarak beyaz eşya dükkanına girdi. Kazada sürücüler hafif şekilde yaralanırken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Adana'da paniğe neden olan olay!
3. Sayfa

Adana'da paniğe neden olan olay!

Adana’da kimliği belirsiz maskeli şahıslar kepenkleri kapalı iş yerlerini sprey boya ile işaret yapıp, yazılar yazdı.

Kendi dükkanının önünde kahreden haber! Gelen gözyaşlarına hakim olamadı
Bölgesel

Kendi dükkanının önünde kahreden haber! Gelen gözyaşlarına hakim olamadı

Antalya‘da dükkanının önündeki sandalyede ölü bulunan esnafın yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Akşam yemek yedikten sonra sabah dükkanının önündeki sandalye ölü bulundu.