Burdur

Aziziye Şenliğine Yoğun İlgi Gün Boyu Eğlendiler

Burdur Valisi Ali Arslantaş Aziziye Yaylası Elma Çukuru mevkiinde düzenlenen 20. Kültür Sanat ve Yayla Şenliğine katıldı.

Aziziye Şenliğine Yoğun İlgi Gün Boyu Eğlendiler

Aziziye Yaylası Elma Çukuru mevkiinde düzenlenen Aziziye Yayla Şenliğine katılan Vali Arslantaş, şenliğin organizasyonunu üstlenen iş insanı Mehmet Cadıl, Aziziye Köyü Muhtarı Ali Kozak, protokol üyeleri ve Aziziyeliler tarafından karşılandı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenliğin devamında protokol konuşmaları gerçekleşti. Vali Ali Arslantaş Milletvekili Bayram Özçelik, Aziziye Köyü Muhtarı Ali Kozak ve İş İnsanı Mehmet Cadıl tarafından konuşma yapıldı. 

Poşu bağlama töreni sonrası Vali Arslantaş ve protokol üyeleri şenliğe uzaktan yakından gelen vatandaşları ziyaret ederek sohbetler etti. 

Şenliğin devamında Mahalli Sanatçıların ve Türk Halk Müziği Sanatçılarının verdiği konser ile şenliğe katılanlar gün boyunca eğlendi. 

Vali Arslantaş yaptığı konuşmada, “Aziziye geçmişi 1840’lı yıllara kadar uzanan kadim bir köyümüz. Adını devrin padişahı Abdülaziz’den alan yerleşkemizin resmi hüviyete kavuşma hikayesi dikkate değerdir. İlk meskûnları konar göçer Sarı Keçili Yörüklerimizin nüfusu, zamanla bir köy nüfusuna tebdil edince, köylüler köylerine bir isim bulma ihtiyacı hissederler. Muhit garamık ağaçlarıyla çevrili olduğundan köyün adına “Çevrim Garamık” derler. 

Her ne kadar köy sakinleri kendilerine bu ismi uygun görmüş ve civar beldelerde köyü aynı adla anmaya başlamışsa da devletin resmi kayıtlarına göre Çevrim Garamık adında bir köy yoktur. Bu işe bir hal çare düşünen Aziziye ileri gelenleri devrin padişahı Sultan Abdulaziz’e elçi göndererek ahvali arz ederler. Padişah talebi makul bulup köye mühür ihsan buyurunca, köyün adı padişahın şerefine “Aziziye” konulur.

Çam ağacından yapılma oluklardan gürül gürül akan buz gibi soğuk sular sebebiyle bir ara Çamoluk olarak da anılan Aziziyemizde 1999 yılından beri yayla şenlikleri düzenlenmektedir. Bu şenlik Aziziye düğünlerinde döğülen keşkek, tavşan etli arabaşı çorbası, maşalama, boğaz havası, kıl kirmeni, bolluk getirsin diye taze gelinlere saçtırılan tohum ve burada sayamadığım Aziziye folkloruna mahsus nice motif gibi artık Aziziye halk kültürünün bir parçası olmuştur.

Karinom’dan, Avşar Beylerine, Serenler Zeybeğinden, Teke Zortlatmasına kadar yörük Türkmen boyası çalınan türküleriyle, bölgemizde nam salmış oyun ekipleriyle, kadın erkek fark etmeksizin sesinden süzme bal damlattıkları sipsiler, curalar, bağlamalar ve kabak kemanelerle Aziziyeliler, keyifli yaşamayı bilen ve yaşarken geleneği geleceğe aktarmada büyük bir vazife ifa eden çok kıymetli kardeşlerimizdir. 

Oksijen deposu elma çukuru yaylamızda gerçekleşen, eş dost, hısım akrabanın ve hatırnaz dostların bir araya gelmesine vesile olan şenliğimizin gönlünüzce geçmesini diliyorum. Yapıldığı ilk günden bugüne kadar Aziziye şenliğimizin düzenlenmesinde az ya da çok emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum. Şenliğiniz kutlu yarenliğiniz şenlikli olsun” dedi.

Şenlik açılış programına başta Vali Ali Arslantaş olmak üzere Milletvekili Bayram Özçelik, Garnizon Komutanı P. Komd. Yavuz Çankaya, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Ağlasun Kaymakamı Tahir Demir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, belediye başkanları, siyasi parti il başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Ali Arslantaş'a Veda Programı ve Fahri Hemşehrilik Beratı
Bölgesel

Vali Ali Arslantaş'a Veda Programı ve Fahri Hemşehrilik Beratı

10 Ağustos 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Vali olarak atanan Ali Arslantaş için Burdur'da düzenlenen veda programında Fahri Hemşehrilik belgesi takdim edildi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş'tan Veda Mesajı
Bölgesel

Burdur Valisi Ali Arslantaş'tan Veda Mesajı

Burdur Valisi Ali Arslantaş, üç yıl süren görev süresinin sonunda ilimizden ayrılışını veda mesajıyla duyurdu. Arslantaş, Burdur'a ve Burdurlu hemşehrilerine teşekkürlerini sundu. Detaylar haberimizde...

Burdur Valisi Ali Arslantaş, veda ziyaretlerini sürdürdü
Etkinlik

Burdur Valisi Ali Arslantaş, veda ziyaretlerini sürdürdü

Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın görevden ayrılması öncesinde İl merkezindeki kamu kurumları, odalar, siyasi partiler ve STK'ları ziyaret etti. İşte veda ziyareti detayları ve fotoğrafları

Vali Arslantaş'tan Kızılkaya'da Başkan Güngör'e veda ziyareti
Etkinlik

Vali Arslantaş'tan Kızılkaya'da Başkan Güngör'e veda ziyareti

Burdur Valisi Ali Arslantaş'ın Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmasının ardından Kızılkaya Belediye Başkanı İlkay GÜNGÖR'e veda ziyaretinde bulundu.

Vali Arslantaş'tan Bucak TSO'ya veda ziyareti
Bölgesel

Vali Arslantaş'tan Bucak TSO'ya veda ziyareti

Vali Ali Arslantaş, Vali-Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanmasıyla Bucak Ticaret ve Sanayi Odası'na veda ziyareti gerçekleştirdi.

Burdur Valisi Ali Arslantaş İlçelerde Veda Ziyaretlerinde Bulundu
Bölgesel

Burdur Valisi Ali Arslantaş İlçelerde Veda Ziyaretlerinde Bulundu

Burdur Valisi Ali Arslantaş, üç yıl süren görev süresi boyunca İlçelerde yaptığı hizmetleri tamamlamak üzere veda ziyaretlerinde bulundu.