Burdur

Bağımlılıkla Mücadelede Yeni Kararlar! Vali Öksüz'den Önemli Açıklamalar

Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında toplanan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu'nda uyuşturucu, alkol, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığıyla mücadele kapsamında yeni kararlar alındı. Vali Öksüz, "Bağımlılıkla mücadele sadece kamu kurumlarının değil, tüm toplumun sorunu!" dedi.

Bağımlılıkla Mücadelede Yeni Kararlar! Vali Öksüz'den Önemli Açıklamalar

VALİ ÖKSÜZ, "BAĞIMLILIKLA MÜCADELE TOPLUMUN TÜM KESİMLERİNİN ÜZERİNDE ÖNEMLE DURMASI GEREKEN BİR KONU"

"Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu" toplantısı Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında yapıldı.

Vali Öksüz, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara ve ilgili kurum yöneticilerinin katılımıyla İl Sağlık Müdürlüğü sekretaryasında gerçekleşen toplantıda, uyuşturucu, alkol, tütün gibi madde bağımlılıklarının yanı sıra kumar, teknoloji bağımlılığı davranışsal bağımlılıklarla mücadele kapsamında İlde yürütülen çalışmalar kapsamlı şekilde değerlendirildi.

Bir önceki toplantı kararları ve bu kapsamda yapılan çalışmaların ilgili kurumlar tarafından sunumlarla anlatıldığı toplantı, gündeme alınan yeni maddelerin görüşülerek karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Bağımlılıkla mücadelenin sadece Ülkemizde değil Dünyanın gündeminde olan en önemli konuların başında geldiği belirten Sn. Valimiz, 2019/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı genelgesi kapsamında ciddi çalışmaların yapıldığı, politikaların geliştirildiği bu önemli konuda; bizlerinde İlimizde gereken önemi ve hassasiyeti, tedbir ve çalışmaları en üst seviyede planlayarak uygulamaları gerektiğini ifade etti.

Vali Öksüz toplantıda yaptığı konuşmada, "Bugün bağımlılıkla mücadele kurulunun 2024 yılı ilk toplantısını yapıyoruz. Malum bağımlılıkla mücadele deyince her türlü bağımlılığı kastediyoruz. Elbette bunun içinde alkol, tütün, uyuşturucu gibi maddelerin yanında, teknoloji bağımlılığı, kumar bağımlılığı ya da davranışsal bağımlılıklar gibi çok çeşitli alanlardaki bağımlılıkları kastediyoruz. Bununla ilgili hepinizin bildiği gibi bir yüksek kurul var Cumhurbaşkanı Yardımcımızın başkanlığında orada genel politikalar oluşturuluyor stratejiler, eylem planları oluşturuluyor ve o doğrultuda çalışmalarımızı icra ediyoruz.

Bağımlılıkla mücadele Ülke olarak sadece bizim değil Dünyanın gündeminde olan konuların başında geliyor Her geçen gün önemi artan, her geçen gün hastalığa giden bir seyir izlemesinden dolayı Bağımlılıkla mücadele ülkeler tarafından ciddiye alınan politika geliştirilen, çalışma yapılan alanlardan bir tanesi.

Tüm toplum olarak mücadele edilmesi gereken önemli bir konu. Kamu kurum ve kuruluşlar olarak bizler bu konunun bir tarafındayız ama diğer tarafında da tüm toplum var.

Dolayısı ile mücadelenin bir eğitim tarafı var, denetim tarafı var, idari yaptırım tarafı var birçok yönü var. Ama tüm bu çalışmaları eşgüdüm içerisinde yürütmek çok önemli. Umarım alacağımız kararları uygulamaya koyarak sonuç alırız ve bağımlılıkla mücadele de mesafe alırız diye düşünüyorum. En son Ankara da yapılan Valiler toplantısında Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sn. Cevdet Yılmaz bu konuya dikkat çekti. Bizlerinde bağımlılıkla mücadele çalışmalarının kendileri tarafından önemsendiğini bunlara destek vermemizin önemli olduğunu belirtti. Bunları da sizlere bu vesile ile ifade etmek istiyorum.

Geçmiş toplantılarda alınan kararlara baktım tabi bunların sonuçları ne oldu. Bunları görürsek önümüzdeki süreçte yapacağımız çalışmalar hakkında herhalde daha isabetli kararlar veririz" dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü ek hizmet binasında gerçekleşen toplantıya başta Vali Türker Öksüz olmak üzere Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Vali Yardımcısı Yasin Özcan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Bozkurt, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Öner, İl Sağlık Müdürü M. Murat Erk, ilgili kurum müdürleri ve Yeşilay temsilcisi katıldı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Yusuf Erdoğdu, bağımlılıkla mücadelede taviz vermeyecek! Bağımlılıkla mücadele merkezi kuracak
Bölgesel

Yusuf Erdoğdu, bağımlılıkla mücadelede taviz vermeyecek! Bağımlılıkla mücadele merkezi kuracak

Yusuf Erdoğdu, bağımlılıkla mücadelede taviz vermeyecek! Bağımlılıkla mücadele merkezi kuracak - MHP Bucak Belediye Başkan Adayı Yusuf Erdoğdu, "Bağımlılıkla Mücadele Merkezi" projesini açıkladı.

SANKO Üniversitesi’nde "Teknoloji Bağımlılığı” konferansı gerçekleştirlidi
Bölgesel

SANKO Üniversitesi’nde "Teknoloji Bağımlılığı” konferansı gerçekleştirlidi

SANKO Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu tarafından “Teknoloji Bağımlılığı” konulu konferans düzenlendi.

Karapınar'da Gençlere Uyuşturucuya Hayır Deme Semineri
Etkinlik

Karapınar'da Gençlere Uyuşturucuya Hayır Deme Semineri

Konya'nın Karapınar ilçesinde Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu öğrencilerine "Bağımlılıkla Mücadele" konulu seminer verildi.

Kayseri'de bağımlılıkla mücadele sokakta
Bölgesel

Kayseri'de bağımlılıkla mücadele sokakta

Bağımlılıkla mücadele meydana indi

Mahkeme Kararıyla 200 Şube Müdürü Görevden Alındı!
Bölgesel

Mahkeme Kararıyla 200 Şube Müdürü Görevden Alındı!

Milli Eğitim Bakanlığı'nda (MEB) 30.03.2022-30.05.2023 tarihleri arasında 76. Madde ile atanan yaklaşık 200 şube müdürünün ataması 25.03.2024 tarihinde iptal edildi. Liyakat-Sen tarafından açılan iptal davası sonucunda bu karar alındı.

Başta ne karar alındıysa o! Asgari ücrete ara zam açıklaması geldi
İş Dünyası

Başta ne karar alındıysa o! Asgari ücrete ara zam açıklaması geldi

'Başta ne karar alındıysa o' diyen Bakan Vedat Işıkhan, kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada temmuz ayında asgari ücrete zam olmayacağını duyurdu.