Ankara

Bakan Bolat açıkladı İhraççıya büyük hibe desteği verilecek

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Bu yıl en az 33 milyar liralık hibe desteklerini ihracatçılarımıza vereceğiz" şeklinde konuştu.

Bakan Bolat açıkladı İhraççıya büyük hibe  desteği verilecek

 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TETSİAD) tarafından KFA Fuarcılık organizasyonuyla düzenlenen HOMETEX Fuarı'nın açılışında önemli açıklamalarda bulundu. 32 yıldır düzenlenen fuarın sektör için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Bolat, etkinlikte 53'ü yabancı 624 firmanın katılım sağladığını ifade etti.


Bakan Bolat, Türkiye'nin fuarcılık alanında önemli bir merkez haline geldiğine dikkat çekerek, "Türkiye, fuarcılığın başkenti konumuna geldi. Ev tekstilinde dünyada dördüncü, Avrupa Birliği'nde ise üçüncü sıradayız. 2024'te ev tekstili sektörü ihracatımız 2,9 milyar dolara yaklaşırken, 2025'in ilk 4 ayında yüzde 2,1 artış sağladık ve bu yılı 3 milyar dolar civarında tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

İhracat büyümenin lokomotifi olacak
Bolat, pandemi, Rusya-Ukrayna savaşı ve Kahramanmaraş depremlerinin etkilerine rağmen Türkiye'nin ekonomik büyümeye devam ettiğini belirtti. "Geçen yılı yüzde 3,2 büyüme ile kapattık. Bu yıl da büyüme hedefimiz yüzde 3-3,5 civarında. İhracat, büyümenin lokomotifi olmaya devam edecek" şeklinde konuştu.

33 milyar liralık hibe desteği
Bakan Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak ihracatçıya yönelik desteklerin artarak devam ettiğini, bu yıl en az 33 milyar lira hibe desteği vereceklerini açıkladı. "Geçen yıl 24,5 milyar lira hibe desteği verdik, bu yıl 33 milyar lirayı aşmayı hedefliyoruz" dedi. Türkiye'nin dünya genelinde Türk malı denilince kaliteyi ifade ettiğini belirten Bolat, savunma sanayiinin bu başarıda büyük katkısı olduğuna da dikkat çekti.

Yarının daha parlak olacağına inancımız tam
Bolat, Türkiye'nin ihracat alanındaki büyümesinin artarak devam edeceğini, Türk sanayicilerinin bu başarılarda önemli bir rol oynadığını vurgulayarak, "Hükümet olarak sizlere her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. El birliğiyle Türkiye'yi daha büyük ihracat rakamlarına ulaştıracağız" diye konuştu. ANKARA-BHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

Editörün Seçimi

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu
Haber

Daha Popüler Bir Burdur Mu? Karacaören Barajı Gündem Oldu

Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı
Haber

Burdurlu iki öğretmen sosyal medyayı salladı

Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol
Haber

Dereboğazı Yolu İçin Kritik Rapor: Denetimler Rekor Seviyede Ancak Kesin Çözüm Bölünmüş Yol

Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek
Haber

Ağlasunlu minik yüreklerden büyük destek

Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?
Haber

Doğal temizlik gerçekten işe yarıyor mu? Sirke ve karbonat yeterli mi?

Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı
Haber

Bucaklı Fenomen Survivor hayali için Bucak’tan yola çıktı

Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.