Bakan Nebati'den zam açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati canlı yayında açıkladı. Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarıyla ilgili sözleriyle milyonları heyecanlandırdı.

Bakan Nebati'den zam açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, CNN Türk ekranlarında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Nebati, milyonlarca kişinin merakla beklediği zamlarla ilgili son dakika açıklaması yaptı.

2023'TE ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Yılbaşındaki artışların enflasyonun altında olmayacağını belirten Bakan Nebati, "2022 yılından bugüne kadar asgari ücretli hiçbir şekilde enflasyona ezdirilmedi. Asgari ücrette enflasyonun yaklaşık 3 katı artış var. Enflasyon hedefimiz bu kadar yüksek değildi. Memur maaşları zaten güncelleniyordu. Asgari ücretlide yılbaşı için verilen enflasyonla artış yapılıyor. Dolayısıyla bu yıl enflasyonda sapma olduğu için özellikle memur maaşı artırıldığı için asgari ücrette de artışa gidildi. Şimdiye kadar asgari ücretliler enflasyona ezdirilmedi ve bu yıl da aynı şekilde bir artış olacak. Asgari ücretteki artış enflasyonun üzerinde olacak" dedi.

CUMHURBAŞKANIMIZIN KONUYLA İLGİLİ TAVRI NET

Bakan Nebati, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda duruşu net. Dolayısıyla sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu irade çerçevesi içerisinde asgari ücretli hiçbir şekilde enflasyonun altında kalmayacak. Önümüzdeki süreçte de asgari ücret, enflasyonun üzerinde olacak. Başka türlü olamaz" diye konuştu.

MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI ZAMMI

Memur ve emekli maaşlarının da enflasyonun altında kalmayacağını belirten Bakan Nebati, "Sayın Cumhurbaşkanımız 20 yıllık iktidarı döneminde bu tür sorulara tek tek cevap vermiştir. Asla enflasyonun altında bir çalışma yapılmayacak. Bütçe teslim edildikten sonra bununla ilgili çalışmalar netleşir. Bütçe 17 Ekim'de teslim edilecek." ifadelerini kullandı.

"ENFLASYONDA ARALIK AYINDAN İTİBAREN DÜŞÜŞ GÖRECEĞİZ"

Enflasyonun düşüşüyle ilgili tarih veren Bakan Nebati, "Enflasyonda sert frene basmıyoruz, önce artış hızının azalması lazım ki şuan bu noktalara geldik. Aralık ayında baz etkisiyle enflasyondaki düşüşü göreceğiz. Son birkaç aydır enflasyonun artış hızında bir düşüş var" dedi.

TÜM DÜNYANIN PROBLEMİ

Bakan Nebati, ''Enflasyon sadece Türkiye'nin problemi değil, Tüm dünyanın problemi. ABD'de enflasyon sürekli tartışılır halde. Küresel emtia fiyatlarındaki yükseliş gösteriliyor bu artışın sebebi olarak. Salgında iş yerleri kapandı, üretim durdu, sağlık sistemleri birçok yerde adeta çöktü. İnsanların bir yıl sonrasına ilişkin ön görüleri kayboldu. Mayıs ayından itibaren Türkiye'nin ve dünyanın normalleşeceğini öngörüyorduk. 21 Şubat'ta savaş başladı. 3 gün sürecek denilen savaş bugün Avrupa'yı kuşatmış durumda.'' dedi.

FIRSATÇILIKLA MÜCADELE

Yapılan denetimlerle ilgili bilgi veren Bakan Nebati, ''Bu konuda çok iddialı bir şey söyleyeyim. Geçen yıl Hazine ve Maliye Bakanlığı'nı sahaya indirmeyin demiştik. Geçen yıl sadece yapılan denetim sayısı 120 bin. Bu yıl bugün itibarıyla 550 bin. Yıl sonuna kadar da 1 milyon hedef koymuşuz. Bu işlerde azami faydanın üzerinde kar elde etmek isteyenler olabilir. Burada vatandaşlarımızın zarar görmesini engellemeye çalışıyoruz. Kamunun gücünü göstermek istiyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Haber7

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

EYT'nin Türkiye'ye maliyetini Bakan Nebati açıkladı
İş Dünyası

EYT'nin Türkiye'ye maliyetini Bakan Nebati açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, EYT düzenlemesi için 2023 bütçesine yönelik çok sıkı tedbirler aldıklarını, 255 milyar lira olarak hesaplanarak 31 Aralık'ta EYT'nin yükünü kasaya koyduklarını söyledi.

Bakan Nureddin Nebati: Gıdada fiyatları artıracak bir gerekçe yok
İş Dünyası

Bakan Nureddin Nebati: Gıdada fiyatları artıracak bir gerekçe yok

Enflasyonun giderek düştüğünü hatırlatan Bakan Nureddin Nebati, gıda fiyatlarındaki artışın kontrol edileceğini söyledi.

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın ekonomik detayları
Bölgesel

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın ekonomik detayları

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın ekonomik detaylarını ve sağlanacak destekleri tek tek açıkladı.

Türkiye'ye Katar'dan 10 milyar dolar, Arabistan'dan 5 milyar dolar kaynak
İş Dünyası

Türkiye'ye Katar'dan 10 milyar dolar, Arabistan'dan 5 milyar dolar kaynak

Suudi Arabistan'dan da 5 milyar dolar girecek olan Türkiye, Katar'dan 10 milyar dolarlık yeni kaynak girişi sağlamak için görüşmelerde son aşamaya geldi.

Kıdem Tazminatında Tavan Ücret Belli Oldu
İş Dünyası

Kıdem Tazminatında Tavan Ücret Belli Oldu

Bakan Nebati'nin imzasıyla yayımlanan genelgeye göre, Kıdem tazminatı tavan ücreti, 2022 için 15 bin 371 lira 40 kuruş olarak belirlendi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den Enflasyon Mesajı
İş Dünyası

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den Enflasyon Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Bakan Nebati "Alım gücüne yönelik gerekli önlemler alınmaktadır.