Baki Ersoy: Pınarbaşı Seçimlerindeki Hukuksuzlukları Ortaya Çıkardık

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; yenilenecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Baki Ersoy: Pınarbaşı Seçimlerindeki Hukuksuzlukları Ortaya Çıkardık

KAYSERİ (İHA) - Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri Milletvekili Baki Ersoy; yenilenecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili olarak açıklama yaptı. CHP Milletvekili Aşkın Genç'i eleştiren Ersoy; "Ne yapsaydık, bu haksızlığa kayıtsız mı kalsaydık? Hakkımızı savunmayarak susmamızı mı bekliyordunuz? Neden Aşkın Genç orada şahit olup onay verdiği haksız, hukuksuz işler için cümle kurmuyor?" dedi.
21 Mart seçimlerinin ardından Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesindeki seçimlerin 2 Haziran'da tekrarlanması kararını verdi. MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy yaptığı yazılı açıklamada; CHP Milletvekili Aşkın Genç'i eleştirdi. "Neden Aşkın Genç orada şahit olup onay verdiği haksız, hukuksuz işler için cümle kurmuyor?" diyen Ersoy; "Biz milletin iradesine sahip çıktık. CHP’nin İlçe Seçim Kurulu'nda, adliye koridorlarında kazandığımız seçimi YSK’nın 11 üyesinin tamamının onayladığı hırsızlık ve usulsüzlükler ile nasıl Pınarbaşı halkının iradesine saygısızlık yaptığını ortaya çıkardık. Ne yapsaydık, bu haksızlığa kayıtsız mı kalsaydık? Hakkımızı savunmayarak susmamızı mı bekliyordunuz? Neden Aşkın Genç orada şahit olup onay verdiği haksız, hukuksuz işler için cümle kurmuyor? Kaymakamın odasında hakim bey ile diyaloğumuza şahit olduğu halde neden küfür ettiğim kişinin hakim bey olmadığını, orada onayladığını ve hakim bey ile helalleştiğimizi gördüğü halde karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşıyor? Sayın Aşkın Genç milletvekilim; o seçimi MHP 1100 oy fark ile kazandı ve tespitli ve YSK onaylı usulsüzlükler ile CHP kazanmış gibi algı yapıp hala mağduru oynamaya çalışıyorsunuz. Ama biz bunu her gittiğimiz yerde anlatmaya devam edeceğiz. Aziz hemşerilerimizin iradeleri ve tercihlerine saygılıyız ve onlar başımızın tacıdır. Kaldı ki; meclis kürsüsünden tarih boyunca en fazla Pınarbaşı ilçemizin adını zikrederek sizin siyaset ile uğraşmadığınız uzun yıllar boyunca Pınarbaşı dahil Kayserimizin bütün ilçelerine hizmet götürebilmek adına çok çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz. 2 Haziran’da inşallah kıymetli Pınarbaşılı hemşerilerimiz gerekli cevabı sandıkta vereceklerdir" dedi.
Pınarbaşı seçimlerinin yeniden yapılması kararının ardından CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç; "Partimizin yerel seçimdeki başarısı; kapı kapı dolaşarak vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyen, çözüm üreten, halkçı ve sosyal belediyeciliğe oluşturulan güven sayesindedir. Yaptığımız itirazları dikkate almayan il seçim kurulunun ve YSK’nın, kararları siyasi sebeplerle verdiği açıktır" ifadelerini kullanmıştı.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Aydın'da 4 ilçenin belediye başkan adayları açıklandı
Bölgesel

Aydın'da 4 ilçenin belediye başkan adayları açıklandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yerel seçimlerde Aydın'ın 4 ilçesinde Cumhur İttifakı'ndan aday gösterilecek 4 ismi açıkladı.

MHP Bucak Eski İlçe Başkanı Mustafa Yaşar Koronaya Yenik Düştü
Bölgesel

MHP Bucak Eski İlçe Başkanı Mustafa Yaşar Koronaya Yenik Düştü

Emekli öğretmen Mustafa Yaşar hayatını kaybetti.

Korkuteli MHP’de Kongre Heyecanı
Yerel Yönetim

Korkuteli MHP’de Kongre Heyecanı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Korkuteli İlçe Teşkilatı kongre yapacak. 26 Eylül Cumartesi saat 10.00 da Korkuteli Recep Gürbüz Spor Salonunda yapılacak kongrede, mevcut Başkan Av. Medine Yapılmışev ile yola devam edilecek. Kongre için pandemi kurallarına dikkat edilerek hazırlıklar yapılıyor.

MHP Burdur Merkez İlçe Kongresi 27 Eylül'de Yapılacak
Yerel Yönetim

MHP Burdur Merkez İlçe Kongresi 27 Eylül'de Yapılacak

MHP Burdur genelinde ilçe kongrelerini tüm hızıyla sürdürüyor.

BURDUR KADIN KOLLARI BAŞKANI TANITILDI
Yerel Yönetim

BURDUR KADIN KOLLARI BAŞKANI TANITILDI

Milliyetçi Hareket Partisi Burdur İl Kadın Kolları Başkanı tanıtım toplantısı 19 ocak 2020 pazar günü yapıldı.

MHP Lİ BAŞKANLAR ANKARA’DA
Bölgesel

MHP Lİ BAŞKANLAR ANKARA’DA

Burdur'un MHP Belediye Başkanları Ve İl Başkanı MHP Kütahya Milletvekilini TBMM de ziyaret ettiler.