Burdur

Baki Varol’dan İlginç Çıkış “Yatırımı engelleyenlere Burdur halkı cevap vermeli”

Baki Varol, Burdur’da eline taşın altına koymak, yatırım yapmak isteyenlerin engellendiğini öne sürerek, bu zihniyetin Burdur’a, kentin gelişimine zarar verdiğini vurguladı.

Baki Varol’dan İlginç Çıkış “Yatırımı engelleyenlere Burdur halkı cevap vermeli”

Baki Varol, Burdur’da eline taşın altına koymak, yatırım yapmak isteyenlerin engellendiğini öne sürerek, bu zihniyetin Burdur’a, kentin gelişimine zarar verdiğini vurguladı.

Süt ve süt ürünleri, lojistik, mermer işletmeciliği, inşaat ve hizmet sektöründe faaliyetler gösteren VAROLLAR GRUP’un yönetim kurulu başkanı Baki Varol, gerek ticari yaşamı boyunca gerek sivil toplum kuruluşlarında üstlendiği görevlerde, Burdur’u büyütme, pastayı büyütme çabası içerisinde olduğunu hatırlatarak, Burdur’da bazı insanların, küçük çıkar gruplarının ise; şehrin büyümesinden, gelişmesinden yana olmadığını, hep yatırımlara karşı çıkarak, ‘küçük olsun, benim olsun’ anlayışında olduğunu, bu durumun da Burdur’un gelişmesi, kalkınması anlamında en büyük engel ve tehlike olduğunu söyledi.

Son günlerde şehrimize Özel Hastane ve Özel Okul yatırım kararlarıyla da gündeme gelen Baki Varol, bu konudaki hazırlık çalışmalarının sürdüğünü, ancak sahip olduğu arazide bu yatırımların engellenmeye çalışıldığını dile getirdi. “Burdur’un gelişmesini istemeyen, yatırımları engellemek için gayret sarfeden, azınlık, kendini bilmez, toplumda hiç bir karşılığı ve saygınlığı olmayan bir grup tarafından hedef gösterilmek istendiğim hususu kamuoyunun malumudur. Yatırımcıyı Burdur’dan iten, Burdur’a yapılacak, istihdam sağlayacak projeleri engellemek için şer ortaklığı yapmaktan utanmayan bu gruba cevabı Burdur halkının vermesi gerektiği kanaatindeyim.” diyen Varol, bu tür insanlara en iyi cevabı Burdur halkının, kamuoyunun vermesi gerektiğini kaydetti.

Varol, “hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın kullanılan, yol yapılan taşınmazımı kapatmış bulunmaktayım. Bunu yapma amacım Burdur halkının bahsettiğim azınlık şer gruplarına gerekli cevabı ve tepkiyi vermesi içindir. Bizler Burdur sevdalısı insanlarız, birçok zorluğa iftiraya, Burdur’u çok sevdiğimiz için göğüs gereriz ancak. Dışarıdan gelen yatırımcı, Burdur’da oluşturulan bu olumsuz tabloyu görünce yatırımından kaçınmaktadır. Dolayısıyla dışarıdan gelen yatırımcının Burdur’dan uzaklaşmaması ve Burdur’un önüne engel olmaya çalışan bu kendini bilmezlere gerekli tepkileri vermesi için bu gün itibariyle kendi arsamdan geçen yolları kapatmış bulunmaktayım.” açıklamasını yaptı.

Baki Varol açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Saygıdeğer hemşehrilerim, bildiğiniz üzere Burdur’umuzun hak ettiği yatırımları gerçekleştirmek üzere her zaman üzerime düşenin fazlasını yapmaya gayret ettim.

Bu minvalde, tarafıma ait bir taşınmaza Burdur’un ihtiyacı olan özel hastane yapılması konusunda değerli hemşehrilerimden yoğun istekler aldım. Burdur halkının bu taleplerine her zaman olduğu gibi sırt çevirmeyerek üzerime düşeni yapma konusunda girişimlerde bulunmak üzere basına da açıklama yaptım. Ancak, Burdur’un gelişmesini istemeyen, yatırımları engellemek için gayret sarfeden, azınlık, kendini bilmez, toplumda hiç bir karşılığı ve saygınlığı olmayan bir grup tarafından hedef gösterilmek istendiğim hususu kamuoyunun malumudur.

Yatırımcıyı Burdur’dan iten, Burdur’a yapılacak, istihdam sağlayacak projeleri engellemek için şer ortaklığı yapmaktan utanmayan bu gruba cevabı Burdur halkının vermesi gerektiği kanaatindeyim. Ben, benim olanı toplumun yararına sunmak isterken, dayanaksız ve gerçek dışı söylemlerle kamuoyu oluşturmaya çalışan bu şer grubuna artık gerekli cevaplar verilmeli, Burdur halkının hak ettiği yatırımlara kavuşması İçin, gerekli adımlar atılmalıdır. Bu gün, hiçbir hukuki gerekçe olmaksızın kullanılan, yol yapılan taşınmazımı kapatmış bulunmaktayım. Bunu yapma amacım Burdur halkının bahsettiğim azınlık şer gruplarına gerekli cevabı ve tepkiyi vermesi içindir. Bizler Burdur sevdalısı insanlarız, birçok zorluğa iftiraya, Burdur’u çok sevdiğimiz için göğüs gereriz ancak. Dışarıdan gelen yatırımcı, Burdur’da oluşturulan bu olumsuz tabloyu görünce yatırımından kaçınmaktadır. Dolayısıyla dışarıdan gelen yatırımcının Burdur’dan uzaklaşmaması ve Burdur’un önüne engel olmaya çalışan bu kendini bilmezlere gerekli tepkileri vermesi için bu gün itibariyle kendi arsamdan geçen yolları kapatmış bulunmaktayım.

Bu mücadeleyi 3 yıldır vermekteyim. Burdur için yapmayı düşündüğüm her projede bu şer grubu müdahil olmakta, asılsız iddialarla Burdur’a yapılacak yatırımları engelleme gayretine girişmektedirler. Ben, yatırımlarımın bir bölümünü Antalya ve Kıbrıs’a kaydırmış bulunmaktayım. Gönlümden Burdur’a daha fazla yatırım yapmak geçmektedir, ancak Burdur halkının bu şer grubuna prim vermeden gerekli tepkiyi vermesi gerektiği kanaatindeyim. Kamuoyuna saygılarımla.”

Kaynak: Burdur Yenigün Gazetesi

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kıbrıs'taki yatırımları Burdur'u gururlandırdı! sokağa adı verildi
Bölgesel

Kıbrıs'taki yatırımları Burdur'u gururlandırdı! sokağa adı verildi

Burdurlu iş insanı Baki Varol, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde adından söz ettiriyor. Baki Varol, Esentepe Beldesinde yaptığı yatırımlarla Kıbrıs'a büyük değer katıyor.

 Başkan Ümit Alagöz  Baki Varol başkanıma Tefenni Belediye’si olarak kapılarımızın sonuna kadar açık
Yerel Yönetim

Başkan Ümit Alagöz Baki Varol başkanıma Tefenni Belediye’si olarak kapılarımızın sonuna kadar açık

Her ne kadar yavru Vatan olsada farklı bir Ülke statüsü taşıyan Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde İlimizde sahip çıkılmayan bir Burdurlu iş insanımızın Kıbrıs Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanları, Milletvekilleri, Belediyeleri ve Halkı tarafından nasıl sahip çıkıldığını gözlerimle, kulaklarımla, yaşadıklarımla şahit oldum.

Varollar'dan sert çıkış; Belediye yetkilileri uyuyor mu?
Bölgesel

Varollar'dan sert çıkış; Belediye yetkilileri uyuyor mu?

Varollar Group Şirketleri tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan dava açıklamasının ardından açıklamalar peş peşe geldi.

Davayı kazandık açıklamasına belediyeden yalanlama
Bölgesel

Davayı kazandık açıklamasına belediyeden yalanlama

Burdurlu İş Adamı Baki Varol’un Fethiye yolu üzerindeki imara takılan arazisi ile ilgili geçtiğimiz günlerde davayı kazandığına dair açıklamasına Burdur Belediyesi’nden yalanlama geldi.

Burdur'da Baki Varol, belediyeye karşı açtığı davayı kazandı
Bölgesel

Burdur'da Baki Varol, belediyeye karşı açtığı davayı kazandı

Varollar A.Ş sahibi Baki Varol, Burdur Belediyesi ile yürütülen Yeni Adliye Karşısındaki 30 dönümlük arazi davasının sonuçlanması sonrasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Baki Varol, vefat eden anne ve babası için mevlitli yemek verdi
Bölgesel

Baki Varol, vefat eden anne ve babası için mevlitli yemek verdi

Baki Varol, vefat eden anne ve babası için mevlitli yemek verdi