Burdur

BAKİ VAROL ;Kim ne derse desin kendini bilmezlere de meydanı bırakacak halimiz de yok

lojistik, süt ve süt ürünleri, mermer, inşaat ve hizmet sektöründe faaliyetler gösteren, yatırımlar gerçekleştiren Baki Varol’un, 2020 hedeflerinde Burdur merkezi yakından ilgilendiren üç yeni yatırım müjdesi var; “Burdur’a özel Hastane, özel Okul ve konut yatırımları.

BAKİ VAROL ;Kim ne derse desin kendini bilmezlere de meydanı bırakacak halimiz de yok

lojistik, süt ve süt ürünleri, mermer, inşaat ve hizmet sektöründe faaliyetler gösteren, yatırımlar gerçekleştiren Baki Varol’un, 2020 hedeflerinde Burdur merkezi yakından ilgilendiren üç yeni yatırım müjdesi var; “Burdur’a özel Hastane, özel Okul ve konut yatırımları.”

Burdur’un son yıllarda hızla büyüyen, gelişen özel sektör kuruluşlarından biri olan VAROLLAR GRUP, 2020 yılında yeni yatırımlar hedefliyor. Burdur’un renkli simalarından, girişimci iş adamı Varollar Grup yönetim kurulu başkanı Baki Varol, gazetemize 2019 yılı genel değerlendirmesini yaparken, 2020 yılı yatırım müjdelerini de kamuoyuna açıkladı.

Lojistik, süt ve süt ürünleri, mermer, inşaat ve hizmet sektöründe faaliyetler gösteren, yatırımlar gerçekleştiren Baki Varol’un, 2020 hedeflerinde Burdur merkezi yakından ilgilendiren üç yeni yatırım müjdesi var; “Burdur’a özel Hastane, özel Okul ve konut yatırımları.”

Özellikle şehir merkezine özel Hastane ve özel Okul yatırım kararını alırken, toplumda böyle bir beklenti oluştuğunu, bu talepleri, beklentileri dikkate alarak, bu alanlarda yatırım kararı aldıklarını açıklayan Varol; “Burdur’da biliyorsunuz, özel Hastane konusunda büyük bir beklenti var. Şahsıma, Grubumuza Özel Hastane yatırımı, yeni Okul ve konut yatırımları konularında talepler var, bu alanlarda yatırımlar yapmamız için gelen teklifleri, önerileri dikkate aldık. Burdur’a bir özel Hastane bir de özel Kolej için görüşmeler gerçekleştirdik, geri kalan yatırım programımızda da konut yapacağız” dedi.

“Burdur’da özel sektörün büyük çaplı yatırımlarda elini taşın altına koyma noktasında, uzun yıllardır sorunlar yaşandığını, şehrimizde bazı para sahiplerinin, yatırım noktasında genelde paralarını korumak için, bankalarda, faizde değerlendirdiğini” hatırlatan Baki Varol, “bizim Burdur’da şu var. Ne yatırım yaparlar? Giderler bankaya 5-10 kuruş koyarlar. Onun faiziyle iş yaparlar. Yatırım yapmadıkları gibi yatırım yapanı da eleştirirler. Çünkü başka bir işleri yok. İl bazında bir sürü yatırım yapacak insan var dışarıya kaçıyor.” diye konuştu.

“BURDUR’A YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kim ne derse desin kendini bilmezlere de meydanı bırakacak halimiz de yok!”

Varol şehir merkezinde hayata geçirmeyi planladıkları konut yatırımı hakkında kendisine yönelik dedikodulardan, rant eleştirilerinden de yakınarak; “gelsin kim diyorsa rant?, yapabiliyorlarsa gelsinler onlar yapsın. Yeri yurdu benden, yapmak isteyen varsa buyursun gelsin. Ama bizim Burdur’da şu var. Ne yatırım yaparlar. Giderler banka 5-10 kuruş koyarlar. Onun faiziyle iş yaparlar. Yatırım yapmadıkları gibi yatırım yapanı da eleştirirler. Çünkü başka bir işleri yok. İl bazında bir sürü yatırım yapacak insan var dışarıya kaçıyor. Bu kadar haksız eleştiri, dedikodudan sonra bende çok düşündüm dışarıya yatırım yapmaya. Ve kaydım yatırım için. Ama ben bu memlekette Burdur’da doğdum, Burdur’da doydum, Allah gecinden versin, Allah uzun ömürler versin Burdur’da gömüleceğiz. Onun için biz doğup, büyüdüğümüz ilimizi yatırımsız bırakamayız. Kim ne derse desin kendini bilmezlere de meydanı bırakacak halimiz de yok. İlimizin kalkınması, gelişmesi, istihdamın artması için yatırımlarımıza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Varollar A.Ş yönetim kurulu başkanı Baki Varol, 2020 yılı yatırım programları kapsamında Burdur’a bir adet özel Hastane, bir de özel Kolej kazandırmak için görüşmeler sürdürdüklerini açıkladı.

BAKİ VAROL’dan 2019 DEĞERLENDİRMESİ

Varollar Grup Baki Varol, geride bıraktığımız 2019 yılını da şu sözlerle değerlendirdi. “Ülke olarak 2019 yılında sıkıntılı bir süreçten geçtik. Tabii ki Türk Milleti büyük bir millet. Her ne kadar zorluk ta olsa birbiriyle yaptığı dayanışmayla bir şeyler elde eder, bu tarihte hep görülmüştür.

Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemiz için bir şeyler yapmak için büyük mücadeleler verdi. Mücadelesi de devam ediyor. Ama bazı Bakanlıklarda büyük sıkıntılar var. Bakanlıklar düzeyindeki sıkıntılara da Sayın Cumhurbaşkanımızın eğilmesi lazım. Sanayici, tüccar ve esnafın önünü açması lazım. 2019 yılında sanayicide, esnaf bir tıkanma meydana geldi.

Sanayi, esnaf ve yatırımcı kitlesinin önü açılması lazım. Bakanlıklarda şu anda çok büyük sıkıntılar var. Bunun da göz ardı edilmemesi lazım. Bir mermer ocağının ruhsatı iki imza için iki yıl sürüyor. Bir yatırımcı için oldukça zor günlerin yaşanmasına neden oluyor. Çünkü bir yatırım kolayla olmuyor. Milyarları harcıyorsun olumsuz bir durumda da 10, 20 ve 30 yıllık birikimini bir anda alıp götürebiliyor.

Geriye baktığımızda iflas eden esnaf, tüccar arkadaşımız da var. Biz birileri gelsin bize para pul versin istemiyoruz. Sadece işveren olarak evraktan, kağıttan, kürekten, prosedürden önümüzün açılmasını istiyoruz. Önü açılan Türk Milleti, girişimcimiz dünyanın neresinde olursa olsun işini görür. İşini de en iyi şekilde yapar.”

“TERÖR BELASINDAN KURTULMALIYIZ”

Ekonomik sorunların yanı sıra Türkiye’nin bölgemizde, komşu ülkelerde, dış politikada da zorlu bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Varol, “tabiiki ülkemizin durumu ortada, ülkemizi hem ekonomik hem ticari yönden çökertmeye çalışan dış güçlerle mücadele etmek kolay değil. İnşallah bu terör belası en kısa zamanda biter. Bu terör lanetinden de kurtuluruz. Ülke kendi içerisindeki yatırımına döner. Elbette haklı olarak bütçemizin büyük bölümü milli savunmaya, terörle mücadeleye ayrılmış durumda. Ben Sayın Cumhurbaşkanımızın bu terörü kökünden kazıyacağına inanıyorum. Dış güçlere mücadele ediliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız bunun da mücadelesini veriyor. Ben şunu istiyorum. Türk Bayrağı altında, Türk toprağının üstünde olumlu hal ve durumlarda iktidarın ve muhalefetin tek yumruk olarak hareket etmesini arzu ediyorum. Çünkü; önce ülkemiz, ülke olmadan hiçbir şey olmaz. Onun için önce vatan diyorum. Vatanımızın menfaati söz konusu olduğunda sen ben davasından vazgeçip, biz davasına dönüştürüp, tek yumruk haline gelip gerekli mücadeleyi topyekûn vermeliyiz” diye konuştu.

“2019’DA SIKINTILARI YATIRIMLARLA AŞTIK”

“Tüm piyasalarda olduğu biz de zor bir yıl geçirdik” diyen iş adamı Baki Varol, “bu demek değildir ki; günün, yılın sonu değil. 2019 yılında tüm ülke zorluk çekti. Her firma gibi biz de zorluk çektik. Ama biz yatırım yaparak, ekonomimizi, firmamızı güçlendirmeye devam ettik. Bilindiği üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine 2019 yılından birçok yatırım yaptık. Halen inşaatlarımız devam ediyor” şeklinde konuştu.

“YAĞLI GÜREŞLERE DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK”

Varollar Grup, ekonomik faaliyetlerin yanı sıra pek çok sosyal sorumluluk projelerine, kültüre, sosyal çalışmalara ve sportif faaliyetlere de katkı sağlıyor, destek oluyor. İşte; bu desteklerden biri de yağlı güreşlere sponsorluk.

2019 yılında Altınyayla (Dirmil) Yağlı Pehlivan Güreşleri ile Burdur Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreş Ağalıklarını Varollar Grup olarak aldıklarını ve ata sporuna gerekli tüm desteklerini verdiklerini belirten hayırsever iş adamı Baki Varol, “işlerimiz iyi giderse desteğimiz devam edecek. Şayet talipli olan olursa onlara da veririz. Alan olmazsa da şimdiden söylüyorum, kendimiz Hem Altınyayla’yı, hem Burdur’da güreş ağalıklarını tekrar alırız.” dedi. Burdur Yeni Gün

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kıbrıs'taki yatırımları Burdur'u gururlandırdı! sokağa adı verildi
Bölgesel

Kıbrıs'taki yatırımları Burdur'u gururlandırdı! sokağa adı verildi

Burdurlu iş insanı Baki Varol, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde adından söz ettiriyor. Baki Varol, Esentepe Beldesinde yaptığı yatırımlarla Kıbrıs'a büyük değer katıyor.

 Başkan Ümit Alagöz  Baki Varol başkanıma Tefenni Belediye’si olarak kapılarımızın sonuna kadar açık
Yerel Yönetim

Başkan Ümit Alagöz Baki Varol başkanıma Tefenni Belediye’si olarak kapılarımızın sonuna kadar açık

Her ne kadar yavru Vatan olsada farklı bir Ülke statüsü taşıyan Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde İlimizde sahip çıkılmayan bir Burdurlu iş insanımızın Kıbrıs Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Bakanları, Milletvekilleri, Belediyeleri ve Halkı tarafından nasıl sahip çıkıldığını gözlerimle, kulaklarımla, yaşadıklarımla şahit oldum.

Varollar'dan sert çıkış; Belediye yetkilileri uyuyor mu?
Bölgesel

Varollar'dan sert çıkış; Belediye yetkilileri uyuyor mu?

Varollar Group Şirketleri tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan dava açıklamasının ardından açıklamalar peş peşe geldi.

Davayı kazandık açıklamasına belediyeden yalanlama
Bölgesel

Davayı kazandık açıklamasına belediyeden yalanlama

Burdurlu İş Adamı Baki Varol’un Fethiye yolu üzerindeki imara takılan arazisi ile ilgili geçtiğimiz günlerde davayı kazandığına dair açıklamasına Burdur Belediyesi’nden yalanlama geldi.

Burdur'da Baki Varol, belediyeye karşı açtığı davayı kazandı
Bölgesel

Burdur'da Baki Varol, belediyeye karşı açtığı davayı kazandı

Varollar A.Ş sahibi Baki Varol, Burdur Belediyesi ile yürütülen Yeni Adliye Karşısındaki 30 dönümlük arazi davasının sonuçlanması sonrasında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Baki Varol, vefat eden anne ve babası için mevlitli yemek verdi
Bölgesel

Baki Varol, vefat eden anne ve babası için mevlitli yemek verdi

Baki Varol, vefat eden anne ve babası için mevlitli yemek verdi