Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Tokat’ın moderatörlüğünü üstlendiği söyleşinin konuğu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Halk Şairi Hüseyin Yıldız oldu.
"Şiirlerle Burdur Köyleri" temasıyla gerçekleştirilen buluşmada, katılımcılar şehrin yerel kimliğine dair derinlemesine bir yolculuğa çıktı.
Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, " Valiliğimiz himayelerinde ve Müdürlüğümüz koordinasyonunda gerçekleştirilen "Bakibey Konağı Sohbetleri" kapsamında dün akşam Müdürümüz Sn. Mustafa TOKAT'ın moderatörlüğünde Bakanlığımızın Halk Şairi Hüseyin YILDIZ ile Şiirlerle Burdur Köyleri söyleşisi gerçekleştirildi.
Birbirinden kıymetli konukların katıldığı söyleşide; ilimiz köyleri hakkında bilgiler verildi, köy isimlerinin hikayeleri anlatıldı, şiirler okundu.
Söyleşi saz eşliğinde yöresel müzikler ile son buldu " ifadelerine yer verildi.





Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)