Balıkçı barınağında kışlamaya 'işgalci tekne' engeli
TÜRKİYE'nin en büyük balıkçı barınağı Antalya Balıkçı Barınağı'ndaki 'işgalci' 50 tekne, 150 balıkçının kışlamasına engel oluyor. Teknelerine bakım yapamadıklarını, fırtınalı günlerde karaya çıkaramadıklarından dert yanan balıkçılar, işgalci teknelerin barınaktan çıkarılmasını istedi.
Antalya Balıkçı Barınağı, 245 bin metrekarelik alanla Türkiye'nin en büyük balıkçı barınağı konumunda. Antalya- Kemer kara yolu üzerinde 2014 yılında açılan barınağa teknelerini bağlayan 150 balıkçı, 15 Eylül'den bu yana denize açılarak avlanıyor. Bazı balıkçılar kışlık bakımları yapmak, özellikle fırtınalı havalarda zarar görmesini engellemek için teknesini karaya çıkarıyor. 'Kışlama' denilen bu işlem için tekne sahiplerinin başı bugünlerde işgalci teknelerle dertte. Birçoğu icralık, bir kısmı da sahipsiz şekilde karaya terk edilen tekneler büyük alan kapladığı için kışlama yapmak isteyen tekneler karaya çıkamıyor. Şikayetlerden sonuç alamayan tekne sahipleri, terk edilen teknelerin sahiplerine de ulaşamıyor.
Ali Karataç-Finike
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)