Balıkesir’de eski halı ve kilimler satışta

Burhaniye ilçesinde, Çağatay Bayramoğlu ve Mehmet Bozok, köylerden topladıkları eski halı ve kilimleri ekonomiye kazandırıyor.

Balıkesir’de eski halı ve kilimler satışta

Burhaniye ilçesinde, Çağatay Bayramoğlu ve Mehmet Bozok, köylerden topladıkları eski halı ve kilimleri ekonomiye kazandırıyor. Halı ve Kilimleri toz dolabında temizleyen Bayramoğlu ve Bozuk, bazılarını onarırken, onarılamayacakları da keserek kırlent haline getiriyor.
Edremit’in Bostancı Mahallesinde Çanakkale -İzmir Karayolunda eski kilim ve halı işi yapan Çağatay Bayramoğlu ve Mehmet Bozok, turistlerin yoğun ilgi gösterdiğini anlatırken, 7-8 senedir halı kilim işi yaptıklarını söylediler. Halı ve kilimleri köylerden topladıklarını anlatan antikacı Çağatay Bayramoğlu, “7-8 senedir bu işi yapmaktayız. Köylerden topladığımız halıları toz dolabına atıp tozlarını temizliyoruz. Revize edilecek halıları revize ediyoruz. Kurtarmayacak halıları da kesip kırlent yapıyoruz. Turistler bu kırlent ve bu kilimlere oldukça fazla ilgi gösteriyor. Bunlar el dokuması olduğu için değerli. Kıymetli şeyler bunlar. Bunların her biri sanat eseri olarak oldukça kaliteli ve güzel şeyler. Yün bunlar. Tamamen doğal-Evlerde genelde plastik naylon halılar kullanılıyor ama, yün halıların kullanılmasını biz tercih ederiz. Bunları da elimizden geldiğince tanıtıp anlatmaya çalışıyoruz” dedi. Emekli öğretmen Mehmet Bozok da, “Halıcı bir köyde büyüdüm yetiştim. Onun için bu halılarla hiç bağım kesilmedi. Emekli olduktan sonra da yine bu işin içindeyim. Arkadaşlarla birlikte bu işi yürütüyoruz. Alıp bu şekilde kırlent yapıp, yelekler yapıp değerlendirmeye çalışıyoruz. Değerlendirilmesini istiyoruz. Kendim de bazen köylerden gelen haberler üzerine köylere gidip alıyorum. Onlarla takas yoluyla ticarette yapıyoruz. Her şeyin en güzelini yapmaya çalışıyoruz” dedi.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Anpa Gross Anadolu’da
Bölgesel

Anpa Gross Anadolu’da

Anpa Gross Marketler Zinciri, yeni mağazasını Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin sanayi şehri ve yıldızı olarak anılan Gaziantep’te Anpa Gross 27 AVM’de hizmete açıyor.

Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafında 32 bin öğrenciye eğitim
Bölgesel

Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafında 32 bin öğrenciye eğitim

Yeşilyurt Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, doğal kaynakların verimli kullanılması ve atık miktarının azaltılmasının önemini öğrencilere anlatıp, bilinçli ve duyarlı bir şekilde geleceğe hazırlanmalarına destek vermek amacıyla başlattığı “Sıfır Atık ve Çevre Bilinci’ Eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

Kayseri'de ‘engelsiz kutlama’
Bölgesel

Kayseri'de ‘engelsiz kutlama’

KUMSmall AVM’de Engelliler Haftası nedeniyle Hacı Mustafa Postaağası Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından izleyenlerin büyük beğenisini kazanan gösteri gerçekleştirildi.

 Adalet Yenigün, evini Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışladı
Bölgesel

Adalet Yenigün, evini Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışladı

Muğla’nın Fethiye ilçesi Nif Mahallesi’nde yaşayan Adalet Yenigün, evini Türkiye Diyanet Vakfı’na bağışladı.

Afyonlu hakemlerden büyük başarı
Bölgesel

Afyonlu hakemlerden büyük başarı

Afyonkarahisar’da düzenlenen 2023-2024 sezonu U-16 Türkiye Şampiyonası, kentteki hakemler tarafından başarıyla yönetildi.

Eskişehir’de şaşkınlık yaratan ilan
Bölgesel

Eskişehir’de şaşkınlık yaratan ilan

Eskişehir’de bir otobüs durağına asılan, "Lise mezunu, lise terk ve ortaokul mezunu olup evlenmek isteyen dürüst ciddi bayanların aramasını önemli arz ederim" ifadelerini içeren ilanı gören vatandaşlar şaşkınlık yaşadı.