Suyun en iyi şekilde yönetilmesi ve verimliliğinin sağlanması adına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ağrı Belediyesi arasında ‘Su Kardeşliği’ protokolü imzalandı. Protokol sayesinde iki belediyede tecrübe paylaşımları yapacak.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Su Verimliliği Seferberliği çerçevesinde; Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Ağrı Belediyesi arasında “Su Kardeşliği” protokolü imzalandı. Su Kardeşliği Protokolü; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “İçme Suyu Temin ve Dağıtım Sistemlerindeki Su Kayıplarının Kontrolü Yönetmeliği ve Teknik Usuller Tebliği”nde belirtilen hedef değerlere ulaşan, su kayıpları azaltılması konusunda önemli çalışmalar yürüten, teknik bilgisi yüksek belediyeler ile su kayıp oranları yüzde 40’ın üzerinde olan ve su kaynakları açısından hassasiyeti olan belediyeler arasında imzalanıyor.
Su en iyi şekilde yönetilmeli
Su Verimli Kentler ve Belediye Su Kardeşliği Programı, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Kentlerde bütüncül, verimli ve sürdürülebilir su yönetimi anlayışının değerlendirildiği programın açılış konuşmasını yapan Türkiye Belediyeler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, suyun en iyi şekilde yönetilmesi ve verimliliğinin sağlanması gereken bir konu olduğuna vurgu yaptı.
Su Kardeşliğinin suda verimliliği artırma, kentlerin tecrübelerini paylaşmalarını ve daha bilinçli olmalarını sağlayacak bir zemin oluşturduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, “Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’nın yürütücülüğünde belediyeler arasında bir kardeşlik bağı kuruyoruz. İmzaladığımız protokoller, şehirlerimiz için hayırlı olsun” dedi.
10 Bin 86 tesis hizmete girdi
Programda bir konuşma gerçekleştiren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, hayatın devamı, insanın refahı ve ekonomik kalkınma için, suyun vazgeçilmez olduğunu belirtti. İklim krizinin, su yönetiminin daha titizlikle yürütülmesini zorunlu kıldığını belirten Bakan Yumaklı, su verimliliği hakkında Bakanlık olarak, yürütülen çalışmalardan bahsederek “Son 21 yılda; su alanında, 1 trilyon 265 milyar liralık yatırımla 10 bin 86 tesisi hizmete aldık. Bu yaptığımız çalışmalar ile suyun verimli kullanılması için önemli eserlere imza attık” dedi
Bakan İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Su Verimliliği Seferberliği’ni başlattıklarını hatırlatarak, bu zamana kadar yaptıkları çalışmalar ve mevzuat düzenlemelerine ilişkin bilgi verdi. Su kayıplarının azaltılması, alternatif su kaynaklarının artırılması ve sünger şehir modelinin yaygınlaştırılması için belediyelerle çalışmalar planladıklarını aktaran Yumaklı, su kayıplarının 2033’e kadar yüzde 25’e, 2050’ye kadar yüzde 10’a kadar düşürülmesini hedeflediklerini söyledi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)