Adana

Balıklıoğlu kediler için savaşıyor

Seyhan Belediyesi Sağlık ve Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Volkan Balıklıoğlu, Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’nde her gün 20 ücretsiz kediyi kısırlaştırdıklarını söyledi.

Balıklıoğlu kediler için savaşıyor

Seyhan Belediyesi Sağlık ve Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Volkan Balıklıoğlu, Sokak Hayvanları Bakım Merkezi’nde her gün 20 ücretsiz kediyi kısırlaştırdıklarını söyledi.
Balıklıoğlu, bugüne kadar sayısız sokak kedisi kısırlaştırdıklarını belirterek, “Randevu sistemiyle çalışıyoruz. Saha çalışmalarına önem veriyoruz. Ayrıca evde bakım, diyetisyenlik hizmetlerini yerinde yapıyoruz. Ağız ve diş sağlığı merkezi ve sokak hayvanlarını besleme gibi hizmetleri eksiksiz yerine getiriyoruz” dedi.
Balıklıoğlu, deprem bölgesine çok hizmet götürdüklerini, deprem bölgesi Hatay’da yıkımların arasında sokak canlarının önlerine çıkıp adeta yardım istemelerini, hiç unutamadığının altını çizdi. Buraya tonlarca mama götürdüklerin, çadır kent kurduklarını, depremzedelerin bütün insanı ihtiyacını karşıladıklarını vurgulayan Balıklıoğlu, “Sokak hayvanları için çok şikayet alıyoruz. Biz günlük 20 kedi kısırlaştırıp, yerine bırakıyoruz. Haftada üç, dört köpek kısırlaştırıyoruz, hastaysa tedavisini yapıyoruz, alıp geri yerine bırakıyoruz. Kaldığı yerleri ilaçlıyoruz. Kısaca veterinerlik hizmetlerimizde kısırlaştırma, bakım, tedavi hizmetlerini sunuyoruz. Kedi kısırlaştırması sayısı bazı günlerde otuz, otuz beşe kadar çıkmaktadır. Hatta kuş bile tedavi ediyoruz. Yani sokakta yaralanmış tavşanı dahi getiriyorlar. Veterinerlik hizmeti ve saha hekimimizle birlikte günlük ortalama yüz vatandaşa hizmet Kedi kısırlaştırma sayısı bazı günlerde otuz, otuz beşe kadar çıkmaktadır. Hatta kuş bile tedavi ediyoruz. Yani sokakta yaralanmış tavşanlı dahi getiriyorlar. Veterinerlik hizmeti ve saha hekimimizle birlikte günlük ortalama yüz vatandaşa hizmet veriyoruz. Sağlık İşleri Müdürlüğü olarak 8 personelimizle de evde sağlık ve bakım hizmeti ve fizik tedavi hizmeti sunuyoruz” dedi.
Sünnet etkinlikleri yaptıklarını kaydeden Balıklıoğlu, “Önce başvuruları alıyoruz. Sünnet şöleninin içinde çocukları eğlence, yemek için evlerinden alıyoruz. Sahne kuruyoruz. Adeta sünnet düğünü yapıyoruz. Ayakkabısını, pantolonunu, sünnet kıyafetlerini, yani kirvelik hizmetlerini Belediye olarak biz karşılıyoruz. Çocuklar için palyaço, fotoğraf çektirme, sanatçı, canlı performans, bizim kendi sanatçı arkadaşımızla canlı performans gerçekleştiriyoruz, herkes eğleniyor. Sonra evlerine geri bırakıyoruz. Çocuklarımızın ailelerini arayarak, uygun bir tarih belirleyip belediyemiz ile anlaşmalı özel hastanelerde sterli ve hijyenik ortamlarda sünnet ettiriyoruz. Sünnet olduktan sonra da, iyileşene kadar evlerine bakıma gidiyoruz” diye konuştu.
Seyhan Belediyesi Sağlık ve Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Volkan Balıklıoğlu, kurban satış noktalarının hakkında ise şunları ifade etti:
“Öncelikle bu gibi yerleri belirlerken, kaymakamlık, müftülük ve Seyhan Belediyesi olarak koordineli çalışma yürütüyoruz. Oralarda kurban satış yeri hazırlıyoruz. Komisyon ve belediye meclisi aracılığıyla fiyatlar belirleniyor, metrekareye göre fiyat değişiyor. Bu hizmetlerin içinde, tuvalet, banyo, su ve elektrik hatları çekiyoruz. Önce satış noktalarını belirliyoruz. 15 gün boyunca satışlarını yapıyorlar. Daha uygun yerlerde mahalle aralarında bizim kurban kesim yerlerimiz oluyor. Kurbanın birinci, ikinci ve üçüncü gün olmak üzere üç gün boyunca küçükbaş kurbanlık kesimi yapıyoruz. Bu sene rekor seviyede 5 bin 246 tane küçükbaş kurban kestik. Kurbanlıklarını getiren vatandaşlara poşetlerini temin ediyoruz. Kesim hizmetini ücretsiz veriyoruz. Vatandaşlarımız kurban kesimi esnasında, beklerken de çadırların altında, güneşten korunsun diye, çay, şeker, meşrubat gibi ikramlarımız oluyor. Birimimiz veterinerlik hizmetlerinin yanı sıra, evde hasta bakımı, diyetisyen hizmeti, kültür fizik hizmetleri, kısırlaştırma hizmetlerini yerine getiriyoruz. Amacımız halkımıza hizmet etmek, bize verilen görevi eksiksiz yerine getirmek.” İHA

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Marmaris’te kreş öğrencileri hayvan dostlarını unutmadılar
Etkinlik

Marmaris’te kreş öğrencileri hayvan dostlarını unutmadılar

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir anaokulunun minik öğrencileri Marmaris Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek, küçük dostlarına mama, battaniye, eski gazete, kedi kumu gibi bağışlarda bulundu.

Kuşadası’nda sokak hayvanları için çalışmalar devam ediyor
Yaşam

Kuşadası’nda sokak hayvanları için çalışmalar devam ediyor

Kuşadası Belediyesi, sokak hayvanlarının beslenme ve su ihtiyaçlarını sağlamaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kentin farklı noktalarına can dostlar için yerleştirilen mamamatik ve su kaplarına ekipler tarafından düzenli olarak gıda ve su takviyesi yapılıyor.

Milas’ta köpeğin zehirlendiği iddiası mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı
3. Sayfa

Milas’ta köpeğin zehirlendiği iddiası mahalle sakinlerini ayağa kaldırdı

Muğla’nın Milas ilçesinde mahalle sakinleri bir köpeğin zehirlendiği iddiası üzerine yaşanan olaya tepki gösterdi.

Hayvana acımadılar; ölüme terk ettiler
3. Sayfa

Hayvana acımadılar; ölüme terk ettiler

Tekirdağ Çorlu’da hasta ve bitkin düşen at yol ortasına yığıldı. Ölen atı sahibi de terk edince, yol ortasında kalan ceset, saatler sonra belediye ekipleri tarafından olay yerinden kaldırıldı.

Hayvana şiddet uyguladı eleştirilince dava açtı!
3. Sayfa

Hayvana şiddet uyguladı eleştirilince dava açtı!

Sosyal medya paylaşılan bir hayvana şiddet görüntüsüne yorum yapan Melike Nur Sarıtaş, şiddet gösteren şahıs tarafından açılan dava ile şaşkına döndü.

Minik öğrencilerden 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü
Etkinlik

Minik öğrencilerden 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü

Batman’da anaokulu öğrencileri afiş ve pankartlarla 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Gününe dikkat çekti.