Bartın

Bartın ve ilçelerinde fidan dikim etkinliği

Bartın ve ilçelerinde 4 bin 100 fidan toprakla buluştu

Bartın ve ilçelerinde fidan dikim etkinliği

Bartın ve 4 ilçesindeki 23 farklı noktada, Geleceğe Nefes, Cumhuriyete Nefes’ sloganıyla toplam 4 bin 100 adet fidan toprakla buluşturuldu.
11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da da saat: 11.11’de fidan dikimi gerçekleştirildi. Fidan dikim etkinliğine Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Necmettin Aşçı, protokol üyeleri, askerler, polisler, çocuklar ve vatandaşlar katıldı.
Aladağ mevkiinde düzenlenen programda konuşan Zonguldak Orman Bölge Müdür Yardımcısı Necmettin Aşçı, fidan dikiminin önemine dikkat çekerek, "Milli Ağaçlandırma Günü” etkinlikleri 2019 yılından itibaren her yıl 11 Kasım günü ülkemizde kutlanmaktadır. Bartın genelinde bu gün için Merkez İlçe, Ulus, Kurucaşile ve Amasra da dâhil olmak üzere 4 İlçe ve 23 farklı noktada ve 4 bin 100 adet fidan dikimi yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde başlatılan Milli Ağaçlandırma seferberliği kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığımızca “Türkiye Yüzyılına Nefes” sloganı ile Türkiye genelinde Fidan dikim etkinlikleri düzenlenmektedir. Bartın illinde bu saha için Sayın Valimizin önderliğinde bulunduğumuz 8 dekarlık alanda 200 Ihlamur ve 200 adet kocayemiş Fidanı olmak üzere 400 adet fidanı hep birlikte toprakla buluşturacağız. Değerli konuklar sahaya hep birlikte dikeceğimiz Ihlamur fidanlarından gelecekte ıhlamur çiçeği üretimi yapılabilecek ve yöre arıcılarına bal üretimi konusunda katkı sağlayacaktır. Yine dikimi yapılacak kocayemiş fidanları halk arasında dağ çileği olarak ta bilinen yöre halkına gelir sağlayan ve aynı zamanda yaban hayvanları ve kuşlar tarafından da tüketildiği için önemli bir türdür" dedi.
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ise, "Oksijenimizi üreten, su varlığımızı ve topraklarımızı koruyan, binlerce çeşit canlıya yuva olan, hava kirliliğini önleyen ve daha nice faydasıyla eşsiz bir doğa harikası olan ormanlarımızı korumalı ve çocuklarımıza da bu bilinci aşılamalıyız. Unutmayalım ki ağacıyla, ormanıyla, taşıyla, toprağıyla bu cennet vatan hepimizindir" dedi.
Vali Arslan ile birlikte protokol, jandarma, sahil güvenlik gibi asker, polis, öğrenci ve vatandaşlar el ele, 400 fidanı toprakla buluşturarak, can suyunu döktü.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Burdur MAKÜ'de fidanlar toprakla buluştu!
Bölgesel

Burdur MAKÜ'de fidanlar toprakla buluştu!

Burdur'da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Lavanta Tepesi Otel yolunda 2.023 adet fidan dikimi gerçekleştirildi.

Kocaeli Derince’de fidanlar toprağa kavuştu
Yaşam

Kocaeli Derince’de fidanlar toprağa kavuştu

Kocaeli Derince’de fidanlar toprağa kavuştu

Çankırı’da fidanlar toprağa kavuştu
Bölgesel

Çankırı’da fidanlar toprağa kavuştu

Çankırı’da fidanlar toprakla buluştu

Bucak'ta fidanlar toprakla buluştu
Etkinlik

Bucak'ta fidanlar toprakla buluştu

Burdur'un Bucak ilçesinde, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikimi etkinliği düzenlendi.

Samsun'da fidanlar toprakla buluştu
Bölgesel

Samsun'da fidanlar toprakla buluştu

Samsun’da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü çerçevesinde 100 bin fidan toprakla buluştu.

Kilis’te fidanlar toprağa kavuştu
Yaşam

Kilis’te fidanlar toprağa kavuştu

Kilis’te fidanlar toprakla buluştu