İstanbul

Başakşehir'de Yaşam Standartları Yükseliyor: Yatırımlar ve Projelerle Refah Artıyor

Hayata geçirilen yatırımlar ve yapımı devam eden projelerle birlikte Başakşehir Mahallesi’nde yaşam standartları her geçen gün yükseliyor.

Başakşehir'de Yaşam Standartları Yükseliyor: Yatırımlar ve Projelerle Refah Artıyor

İSTANBUL (İHA) - Hayata geçirilen yatırımlar ve yapımı devam eden projelerle birlikte Başakşehir Mahallesi’nde yaşam standartları her geçen gün yükseliyor.
Başakşehir Belediyesi, ilçe sakinlerinin refah seviyesini en üst seviyeye çıkarmak için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Başakşehir Mahallesi’nde sağlık yatırımlarından millet bahçelerine, eğitim yatırımlarından kültür sanat merkezlerine kadar her alanda çalışmalar yapılıyor. Hayata geçirilen yatırım ve hizmetlerle mahalle sakinlerinin hayatı kolaylaştırılıyor.

Ulaşım aksları güçleniyor

Ulaşım aksına, şehir içi ulaşımı çok daha kolay ve hızlı hale getirecek yeni güzergahlar kazandırılıyor. Çam ve Sakura Bağlantı Viyadüğü’ndeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Alpaslan Türkeş Bulvarı, Gazi Yaşargil Caddesi ve Kutlu Sokak’ın da arasında yer aldığı çok sayıda lokasyonda asfalt serimi yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla hizmete açılan Başakşehir - Kayaşehir Metro Hattı, yolculuk sürelerini dakikalara indirdi

Sağlık yatırımları sürüyor

Başakşehir Mahallesi, Avrupa’nın en büyük sağlık komplekslerinden biri olan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne ev sahipliği yapıyor. Türkiye Yüzyılı’nda sağlık altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaları kapsamında, Ayşe Dağ Aile Sağlığı Merkezi de hizmete açıldı.
Başakşehir Mahallesi’ndeki eğitim yatırımlarında da ciddi mesafe kat edildi. 43 derslikli Akif İnan Anadolu İmam Hatip Lisesi, 24 derslikli Prof. Dr. Necmettin Erbakan Anadolu Lisesi, 24 derslikli Başakşehir Ömer Döngeloğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi, 25 derslikli Oyakkent Ortaokulu ve 28 derslikli Başakşehir Nene Hatun İlkokulu eğitim öğretime açıldı. Başakşehir Mahallesi’ndeki yeşil alan miktarı 43 bin metrekareye çıkarıldı. 350 bin metrekarelik Çam ve Sakura Millet Bahçesi’nin ilk etabı olan 80 bin metrekarelik kısmında çalışmalar aralıksız sürüyor. Şehirlerin manevi kalbi camilere yenileri eklendi. Ramazan ve Özkan Demirel Camii, Şinasi Ünsal Camii ve Taziye Evi ile Şüheda Camii’ni ibadete açıldı.

BAŞAKAY Eğitim Merkezi çok yakında faaliyete geçecek

Doğal afetlerde görev yapacak profesyonel ekiplerin yetiştirileceği BAŞAKAY Eğitim Merkezi çok yakında faaliyete geçecek. Cevdet Kılıçlar Kültür Yaşam Merkezi’nde binlerce Başakşehirli ağırlandı. Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde konserden tiyatro ve söyleşilere kadar çeşitli etkinliklerde 75 bin sanatsever keyifli vakit geçirdi. Türkiye’ye örnek olan sosyal belediyecilik çalışmaları kapsamında 572 engelliye destek olundu. 665 bebek ve anneye hoş geldin bebek çantası, 994 ihtiyaç sahibine Destek Kart ve 4 bin 51 Başakşehirliye diyetisyen hizmeti verildi.
Başakşehir Spor Parkı’ndan haftada 7 bin Başakşehirli faydalanıyor
Birçok branşta hizmet veren Başakşehir Spor Parkı’ndan haftada 7 bin Başakşehirli faydalanıyor. Yine, Korupark Spor Tesisi’nden binlerce Başakşehirli yararlanıyor. Çevre bilincinin hızla arttığı Başakşehir Mahallesi'nde bulunan 170 geri dönüşüm ünitesinden geçen yıl 3 bin 342 ton atık toplandı. Ambalaj atığı ayrıştırma tesisinde ise günlük ortalama 40 ton karışık atığın girişi yapılıyor. Kağıt, karton, plastik, metal ve camın da bulunduğu geri dönüşüm malzemeleri yeniden ekonomiye kazandırılıyor.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Kakao fiyatları çikolata ihracatçılarının gündeminde
İş Dünyası

Kakao fiyatları çikolata ihracatçılarının gündeminde

Çikolata ve kakao içeren gıda müstahzarları ihracatının, 2023 yılında gerçekleşen 12,4 milyar dolar büyüklüğündeki hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri ihracatı içinde yüzde 7’lik yere sahip olduğuna dikkat çeken TİM Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu Ahmet Tiryakioğlu, kakao fiyatlarındaki yükselişi değerlendirdi.

Kuvvetli Yağışlar Osmaniye'yi Vurdu: Sabun Çayı ve Deliçay Deresi'nde Sular Yükseldi -Haberler
Bölgesel

Kuvvetli Yağışlar Osmaniye'yi Vurdu: Sabun Çayı ve Deliçay Deresi'nde Sular Yükseldi -Haberler

Osmaniye'de gece saatlerinde başlayan yağış hayatı olumsuz etkilerken Sabun Çayı ve Deliçay Deresi'nde suyun debisi yükseldi.

BIST 100 Yeşil Açtı: Yükseliş Devam Edecek mi?
İş Dünyası

BIST 100 Yeşil Açtı: Yükseliş Devam Edecek mi?

Borsa İstanbul 100 (BIST) endeksi güne yüzde 0,27’lik yükselişle 9.218,30 puandan başladı.

Dolar/TL Yükselişle Haftaya Başladı! 30,55'i Gördü
İş Dünyası

Dolar/TL Yükselişle Haftaya Başladı! 30,55'i Gördü

Dolar/TL, haftaya primle başlamasının ardından saat 10.30 itibarıyla yüzde 0,1 değer kazancıyla 30,5520'den işlem görüyor. Detaylar haberimizde...

Antalya, Burdur ve Isparta illerinin ihracatı yükselişini sürdürüyor.
Yaşam

Antalya, Burdur ve Isparta illerinin ihracatı yükselişini sürdürüyor.

Batı Akdeniz’den Kasım ayında yüzde 9,5 oranında artış ile 223 milyon 886 bin 481 dolar ihracat gerçekleşti. Bu artış Kasım 2023’te ülkede genel sekreterlik bazında kaydedilen en yüksek ikinci artış oranı olarak belirlendi.

Afyonspor yükselmeye devam ediyor

Afyonspor yükselmeye devam ediyor

Afyonspor ligin 14. haftasında konuk ettiği Nazilli Belediyespor maçını kazarak ligde 12. sıraya yükseldi.