Kadir Has Üniversitesi, eğitimde fırsat eşitliği vizyonuyla hayata geçirdiği Beyaz Güvercinler Burs Programı ile başarılı ve maddi desteğe ihtiyaç duyan gençlere İstanbul’da tam destekli bir üniversite hayatı sunuyor. Burs için başvurular devam ediyor.
Üniversitenin kurucusu ve Türkiye’nin hayırsever isimlerinden biri olan merhum Kadir Has, öğrencilerini ‘Benim adımı tüm dünyaya duyuracak Beyaz Güvercinlerim’ diyerek anardı. Bu ilhamla hayata geçirilen Beyaz Güvercinler Burs Programı, ekonomik imkânları kısıtlı ve başarılı öğrencilere tam burslu eğitim fırsatı sunarak gençlerin geleceğine ışık tutmayı amaçlıyor.
Ücretsiz yurt imkânı, yaşam giderleri ve kitap desteği
Program kapsamında öğrenciler, yalnızca eğitim-öğretim ücretinden muaf tutulmakla kalmıyor; aynı zamanda ücretsiz yurt imkânı, yaşam giderleri ve kitap desteği ile de destekleniyor. KHAS Eğitim Modeli çerçevesinde eğitim gören bursiyerlerin, evrensel değerlere sahip, sorgulayıcı ve geleceğe yön veren bireyler olarak yetişmesi amaçlanıyor.
12. sınıf öğrencileri için başvurular devam ediyor
Beyaz Güvercinler Burs Programı, Kadir Has Vakfı ve bağışçıların katkılarıyla her yıl birçok öğrenciye umut oluyor. Maddi desteğe ihtiyaç duyan, İstanbul dışında ikamet eden ve İstanbul dışında bir lisede eğitim gören 12. sınıf öğrencileri için başvurular, 1 Ocak 2025 tarihinde başladı. Öğrenciler başvurularını üniversitenin resmi web sayasından gerçekleştirebilirler.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)