Burdur / Burdur

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Tanıtıldı

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Tanıtıldı.

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Tanıtıldı

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) Tanıtıldı

Vali Hasan Şıldak eşi Fatma Nur Şıldak ile birlikte, Valiliğimizin himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanacak olan “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP)” tanıtım toplantısına katıldılar.

“Bir Eğitim Şehri Olan Burdur’da Eğitim Birinci Önceliğimiz” sloganıyla eğitim yılı olarak önceliklendirdiği yeni eğitim öğretim yılına büyük önem veren Vali Şıldak, fikir aşamasından, projenin hazırlanmasına kadar bizzat yakından takip ettiği “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi’nin” geniş katılımlı gerçekleşen tanıtım toplantısına başkanlık etti.

Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonunda yapılan tanıtım toplantısına Vali Hasan Şıldak, eşi Fatma Nur Şıldak’ın beraberinde Milletvekili Yasin Uğur, Garnizon Komutanı P. Alb. Cenk Baburşah, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan, Adalet Komisyonu Başkanı Hacı Süleyman Arslan, Baro Başkanı Ramazan Gedik, Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçe milli eğitim müdürleri, muhtarlar, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Güzel Sanatlar Lisesi Oda Müziği Orkestrası tarafından müzik dinletisi sunuldu.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’ın yaptığı konuşma sonrası, “Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi” tanıtım videosu gösterildi. Milli Eğitim ARGE Biriminde görev yapan Öğretmen Yasemin Altındal Doğaner’in projeyi anlatan sunumuyla devam eden program, öğrencileri temsilen Kemal Solmaz Ortaokulu 8. Sınıf Öğrencisi Şefika Ayan ve Velileri temsilen Türkan Ayan’ın proje hakkında duygu ve düşüncelerini içeren konuşmalarıyla devam etti.

Program Milletvekili Yasin Uğur ve Vali Şıldak’ın konuşmalarının ardından sona erdi.

Vali Hasan Şıldak, BİGEP tanıtım toplantısında yaptığı konuşmanın başında “Barış Pınarı Harekatına” vurgu yaparak, Tek Millet Tek Vatan Ülküsü ve bu amaca yönelik yapılan harekatın Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu kararlı diplomasi ve emin adımlarla kararlı bir şekilde gerçekleştirildiğini ifade ederek;

“Böylesi bir günde aslında bize verilen mesaj şudur, güçlü devlet, güçlü millet olmaktan geçer. Güçlü milletinde ancak ve ancak güçlenmesi eğitimle olacaktır. Eğitim olmadan hiçbir toplum kalkınamaz, ayakları üzerinde duramaz, bölgesinde bir güç olamaz. Dünyada sözünü geçirebilen bir güç haline gelmesi mümkün olamaz. Bu anlamda gençlik çok önemli. Gençliğin üzerine titrenilmesi ve bütün emeğimizin onlara sarf edilmesi elzem. Bu düşüncelerle hareket ediyoruz. Bu düşünceden yola çıkıyoruz ve harekat kapsamında şehit düşen evlatlarımıza ve bölgedeki sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. İnşallah Türkiye’miz önü açık daha müreffeh yarınlara ve bu tür tüylerimizi diken diken eden girişimlerle yol alacak, ilerleyecektir.” Şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Burdur’da göreve başladığı günden itibaren projeleri önemsediklerini belirten Vali Şıldak; “Proje kavramından benim anladığım öncelikle bir vizyon belirliyorsunuz, bir hedef ortaya koyuyorsunuz amaçlarınız oluyor. Ulaşmak istediğiniz bir hedef var. Bu anlamda proje, çok doğru bir seçim. Bir hedefiniz var ve ona odaklanıyorsunuz. Sadece ve sadece hedefe ulaşmak için güç birliği oluşturuyorsunuz. Sistemli ve topyekün bir çalışmaya imza atıyorsunuz. Herkes bölük pörçük çalışmıyor. Bütüncül bir yaklaşımla koşar adım emek vererek, samimi olarak sarılarak o duygu ve düşünce birliği oluşuyor. Sonra sonuçlara bakıyorsunuz. Her sonucu değerlendiriyorsunuz, takip ediyorsunuz. Projeler gel geç değildir. Günü birlik değildir. Düzen içinde sonuç odaklıdır, iş odaklıdır ve sonuçları muhakkak masaya yatırırsınız. Bu manada göreve geldiğimiz günden beri proje kültürünü yaygınlaştırmaya çalışıyoruz ve bunun umut verici ışıklarını almaya başlıyoruz. Geçen yıl Bilge Projesi Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından çok başarılı olarak uygulandı. Bilge Projesi’ni aynen bütün gücümüzle devam ettiriyoruz. Bilge Projesi ayakta ve uygunlamaya devam edecek. Biz Bilge Projesini bu projenin içinde bir bileşen olarak aynen uygulayacağız.

Valilik olarak yaptığımız proje çalışmalarında bütün kurumlarımızı, belediyelerimizi, meslek kuruluşları ve STK’ları da proje yapmaya, özendirmeye çalışıyoruz. Proje duyurularını bütün kurumlara anlık geçmeye, değerlendirmeye devam ediyoruz. Bunu çok önemsiyoruz. İnşallah BAKA’nın şu an değerlendirmede olan proje çalışmalarıyla ilgili bu süreci de takip ediyoruz. İlimiz bu konuda da en iyi sonuçları alarak projeler zincirine yenilerini ekleyecek. Geçtiğimiz günlerde K2 türünde Erasmus Plus kapsamında iki Valilik Projemiz aynı anda 200’ün üzerinde uluslararası düzeydeki proje arasından 30 proje arasına girmeye hak kazandı. Bu çok gurur verici. İlk defa olan bir gelişme.

Bugüne gelecek olursak, neden eğitim projesi konusuna gelirsek, toplum istiyor. Burdur eğitimde bir sıçrama istiyor. Bunu okuyabilmemiz lazım. İlin yöneticileri olarak bu gerçeğe arkamızı dönmek mümkün değil. Velilerimiz istiyor. Öğrencilerimiz gözlerimizin içine baka baka bunu bize seslendiriyor. Burdur halkı eğitimde hak ettiği yere gelmek istiyor. Daha bir atılım yapmak istiyor. Bu mesajı aldık. Bundan sonra ne yaptık. Haziran ayında il Milli Eğitim Müdürüne bir talimatım oldu. Bu yılın bütün sınav sonuçlarını masaya yatıralım dedik. Yani liseye ve üniversiteye yerleştirme sonuçlarını bir ay içinde görmek istiyoruz dedik. Bu sonuçlara bakacağız. Neredeyiz, ne yaptık, hangi okulumuz ne türde bir çalışma yapıyor, başarılar nasıl sağlanıyor, başarısızlıkların sebebi ne, hem başarıyı, hem başarısızlığı görmek istedik. Bu sonuçları çok titiz bir çalışmayla il milli eğitim müdürlüğümüz Ağustos ayında ortaya koydu. Ben bütün ilgili birimleri bu çalışmalardan dolayı kutlamak istiyorum. Bu çalışmaları ortaya koyduktan sonra öyle sonuçlarla karşılaştık ki şunu gördük. Çalışmanın, emek vermenin, titiz çalışmanın hiçbir zaman zayi olmadığını, boşa gitmediğini gördük. Başarıda başarısızlıkta tamamen, bir sebebe dayalı hiç tesadüfi değil. Hepsinin bir nedeni var.

Tek tek ilçelerimizde, okullarımızda sınav başarılarını analiz ettik. Bu sonuçlar o kadar çarpıcı şekilde önümüze geldi ki, bazı ilçelerimizin sayısal alanda, bazı ilçelerimizin sözel alanda çok başarılı olduklarını, bazı okullarımızdaki spesifik başarısızlıklardan dolayı çok basit kaynaklı sebeplerden kaynaklandığını gördük.

BU PROJE VALİLİĞİMİZİN PROJESİDİR. AMA UYGULAYICISI BU SALONDA BULUNAN HERKESTİR.

Yani burada bulunan herkestir. Burada bulunan bütün bireyler, bütün kurumlarız projenin doğal paydaşlarıdır. Ve inşallah bu projeyi hep birlikte yürüteceğiz. Sloganımız “Bir Eğitim Şehri Olan Burdur’da Eğitim Birinci Önceliğimiz”. Bu slogan bize şunu söylemeli. Burdur bir eğitim şehridir. Ama eğitim başkenti değildir. Neden değildir. Bizim öyle bir durumumuz yok. Çok iddialı değiliz. Durumumuz ortada. Almamız gereken mesafe çok fazla. Ama birinci öncelik yaparsak, evet biz eğitimde marka şehir olabiliriz. Yani bu iş öyle slogan üretmekle, başkentiz demekle olmuyor. Bir emek gerekiyor. Sistemli bir çaba gerekiyor. Projenin detaylarını gördünüz. Çok kapsamlı, çok bileşenli, çok girift çalışmalar yapılması gereken bir alan oluşuyor. Ama temeli, amacı motivasyon. İsteyeceğiz ve hep beraber koşacağız.

Projede yine olmazsa olmaz dört temel alanda başarıyı hedefledik. Sadece akademik başarı değil, proje üretme kapasitesi okullarımızın kurumlarımızın proje temelli çalışmalarını desteklemek adına bu projede çok önemli yer ayırdık ve inanıyoruz ki bu alandaki bilge projesi çatısındaki çalışmalar daha bir ivme kazanacak. Yine bu dört bileşenin önemli bir bölümü okullarımızdaki heyecanı coşkuyu hareketliliği arttıracak olan sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin desteklenmesi. Bu da son derece önemli. Başarının insani yönde ve sosyal yönüne işaret etmesi açısından.

Bir başka önemli husus, modern teknoloji. Yani Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyonunun en önemli hedeflerinden biri olan çocuklarımızın tamamiyle yenilikçi sınıflarda ve bilgi teknolojisiyle donatılmış onları özendirici ortamlarda eğitim almasını sağlamak. Dört bileşenden oluşan bu projede takip çok önemli. Hem öğretmenlerimiz, hem okul idarecilerimiz, hem de rehber öğretmenlerimiz projemizin yöneldiği temel hedefler. Öğrencilerimiz ve velilerimiz ise diğer bölümde yer alıyor. Hepsine bir ödül mekanizması sağlamaya çalıştık. Motive edici bir yaklaşım sergiliyoruz. Burada sunumu gerçekleştiren değerli öğretmenimiz bazı sayıları net olarak vermedi. Ama şunu ifade edeyim. İl genelinde 300’ün üzerinde öğrencimiz ödüllendirilecek, merkezi sınav sonuçlarına göre. Yine 150 civarında öğretmenimiz de başarı belgesiyle ödüllendirilecek. Okul yöneticilerimiz de değerlendirilirken de bu sayılar çok değişken, bir sınırımız yok. Yeter ki bir farkındalık görelim, bir heyecan görelim. Bir umut görelim. Biz bunu bolca gerçekleştireceğiz. Ve de okul yöneticilerini sadece okul müdürlerimizden ibaret saymıyoruz. Okuldaki müdür yardımcılarımız da okul yönetimiyle birlikte bütünlük içinde değerlendirilecek. Zor bir süreç bu süreçte İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimiz çok zorlu bir çalışma yapacaklar. Bu projeyi toparlamak, bütün verileri girmek, takip etmek, aylık ilçelerimizdeki toplantıları gerçekleştirmek, sonuçları analiz etmek ve en son bu ödüllendirme sisteminin gerçekleştirilmesi kolay bir iş değil. Ama ben bu üç aylık çalışma sürecinde şunu gördüm. Biz bunu yapabilir kapasiteye sahibiz.

Sunumda olduğu gibi, yapmak istediğimizi çok spesifik bir şekilde aktarabildiler. Neyi ortaya koyduk, neredeyiz, ne yapmak istiyoruz noktasında tutarlı bir sunum gerçekleştirdiler. Uygulamasına ilişkin projenin, benim hiçbir tereddüdüm yok.

Yine bekletti olarak ilçelerimizde kaymakamlarımızdan, ilçe milli eğitim müdürlerimizden, okul müdürleri ve bütün öğretmenlerimizden projeye sonuna kadar sarılarak canı gönülden katkı vermelerini istiyoruz. Bir meseleye inanmak, bilmek, uygulamak yetmiyor. Onu hissederek uygulamak lazım. Bu işin özü samimiyet. Herkesin yapabileceği bir şey vardır. Herkes farklılığını ortaya koyabilir. Bir tık daha üste çıkmak için çaba gösterebilir. İnanın, velilerimiz ve öğrencilerimiz bunun beklentisi içinde. Biz sadece öncülük edeceğiz, önderlik edeceğiz. Ama uygulama noktasında iş geliyor insan faktörüne düğümleniyor. Yani okul yöneticilerimiz ve öğretmenlerimiz. Gerçekten son yıllarda bilhassa Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendinin talimatıyla eğitim alanındaki yenilikler, fiziki mekan kapasitesinin geliştirilmesi, yeni uygulamalar, her şey dört dörtlük. İlimizde de 10’un üzerinde okul inşaatı, pansiyon inşaatı devam ediyor. Oralarda öğrenci olmak istiyor insan gittiği zaman. Böyle mekanlar, fakat her şey o binanın içini dolduran insanlarla başlıyor ve bitiyor. İnsan faktörü, biz bu projeyle insan faktörüne dokunmak istiyoruz. Öğretmenlerimize, okul yöneticilerimize, öğrencilerimize, velilerimize dokunmak istiyoruz. Bu dokunuşu da projenin duyurulmaya başlandığı son bir aylık süreçte okullarımızın açılmasından bu yana geçen sürede gerçekleştirdiğimizi ve amacımıza yavaş yavaş ulaşmakta olduğumuzu görüyoruz. Bir heyecan oluşuyor. Bu günden itibaren de en hızlı şekilde bütün okullarımıza projenin detayları ulaştırılacak ve biz de eğitim değerlendirme toplantımızı bu ay içinde Kemer İlçemizde yaparak başlayacağız. Allah hepimizin gücünü kuvvetini arttırsın. Bu salonda aslında Burdur’un temsilcileri burada. Gerek buraya iştirak eden gerekse mazereti sebebiyle gelemeyen bütün davetlilere teşekkür ediyorum.

Hepimiz buradayız, ama ruhumuz Barış Pınarı Harekatı’nda. Bu şuurla ülkesini seven herkesin bu projeye gönülden katkı sunmasını istiyorum. Hep beraber Milli Eğitim Bakanlığımızın 2023 vizyonunu en iyi şekilde yansıtan bu proje İlimizde bir atılım oluştursun ve bütün destekle birlikte, hepimizin sahiplenmesiyle birlikte Burdur’un ismini en üstlere yazdıralım. Bu kararlılıkla Burdur’un projesi olan Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesinin başarısız olma ihtimalinin de sıfır olduğunu söylemek istiyorum” dedi.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

BUCAK 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ORTAOKULUNDAN BÜYÜK BAŞARI
Bölgesel

BUCAK 15 TEMMUZ ŞEHİTLER ORTAOKULUNDAN BÜYÜK BAŞARI

Burdur Valiliğinin düzenlemiş olduğu BİGEP ( Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi ) kapsamında Bucak 15 Temmuz Şehitler Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri başarıyı elden bırakmıyor.

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ İLK 5’TE YER ALARAK YİNE İL BİRİNCİSİ OLDU
Bölgesel

BAHÇEŞEHİR KOLEJİ İLK 5’TE YER ALARAK YİNE İL BİRİNCİSİ OLDU

-EĞİTİMİN TARTIŞILMAZ LİDERİ BAHÇEŞEHİR KOLEJİ- -BAHÇEŞEHİR KOLEJİ 8. SINIF ÖĞRENCİLERİ 2. BAŞARI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ SINAVINDA YİNE ZİRVEDE.

“çalışSAK, kazanSAK” Projesini Başlattılar
Etkinlik

“çalışSAK, kazanSAK” Projesini Başlattılar

Burdur Valiliğince yürütülen Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında Ayşe Sak Ortaokulu muhteşem ödüllerle tam destek veriyor.

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı
Bölgesel

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,Şanlıurfa Valiliğine atandı. İşte Hasan Şıldak'ın kariyeri ve atama detayları.

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden, Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak, Burdur’a veda etti.