Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, gönül ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyerek, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinden 10 yaşındaki Zeynep Ebrar’ı evinde ziyaret etti.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi öğrencilerinden 10 yaşındaki Zeynep Ebrar İşleyen, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ı evine davet etti. Daveti geri çevirmeyen Başkan Büyükkılıç, Zeynep Ebrar ile evinde buluştu. Zeynep’in davetine icabet ederek evlerine misafir olan Büyükkılıç, ahirete irtihal eden Zeynep’in dedesi Mehmet Eroğlu için de aileye taziyesini iletti. Başkan Büyükkılıç’ı karşısında gören Zeynep’in sevinci ve heyecanı gözlerinden okunurken, sıcak ve samimi sohbette Zeynep, Dr. Başkan Büyükkılıç gibi kendisinin de ilerde doktor, öğretmen ya da veteriner olacağını söyledi. Zeynep’in annesi de Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi eğitimcilerinden tüm çalışanlarına kadar ekibin çok iyi olduğunu, sıcakkanlı ve güler yüzlü olduğunu söyledi. Başkan Büyükkılıç, misafirperverlikleri için İşleyen ailesine teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Zeynep Ebrar henüz 10 yaşında cıvıl cıvıl çok tatlı bir yavrumuz. Epey bir zamandır da bizi evine davet ediyordu. Biz de hem Zeynep’in davetine icabet etmek hem de ahirete irtihal eden kıymetli dedesi için ailesine taziye ziyaretinde bulunmak amacıyla evlerine misafir olduk. Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin de öğrencisi olan Zeynep’e ve İşleyen Ailesi’ne misafirperverlikleri için teşekkür ediyor, güzel yavrumuza da hayırlı bir ömür diliyorum. Biz her daim onun yanında ve destekçisi olacağız.”
Büyükkılıç, hayatını kaybeden Zeynep’in dedesi merhum Mehmet Eroğlu’na Allah’tan rahmet dileyerek, Kur’an-ı Kerim okudu. Kendisini araca kadar uğurlayan Zeynep’e hediyeler de veren Başkan Büyükkılıç, ‘Sen her şeyin en iyisine layıksın. Seni çok seviyoruz’ diyerek Zeynep ile kucaklaştı ve evden ayrıldı. Büyükkılıç’a ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk ile İşletme ve İştirakler Daire Başkanı Cenani Ayaydın da eşlik etti.
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)