Antalya

Başkan Esen, depremzede ailelerle buluşuyor

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen , Antalya’ya gelen depremzede aileleri ziyaret ediyor

 Başkan Esen, depremzede ailelerle buluşuyor

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, deprem felaketinden sonra Antalya’ya gelen depremzede aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını dinliyor. Başkan Esen, afetzedelerin bölgede yaşamlarını yeniden düzene sokabilmeleri için kalıcı çözümlerin şart olduğunu söyledi.
6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinden sonra evini kaybeden binlerce vatandaş Türkiye’nin farklı şehirlerine taşınmak zorunda kaldı. Antalya’ya gelen birçok afetzede, kentin çeşitli yerlerinde ikamet ediyor. Deprem mağduru olan Murat Başkara, yaşanan felakette evinin yıkıldığını bu yüzden Antalya’ya gelerek bir yakınlarının evinde misafir olduklarını dile getirdi. Ailesinden geriye kalanların hala Adıyaman’da olduğunu ve çadırda kaldıklarını söyleyen Başkara, bölgeye giden yardımlar olmadan günlük ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını dile getirdi. Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Başkara ailesini misafir oldukları evde ziyaret ederek hem başsağlığı diledi hem de ihtiyaçlarını kendilerinden dinledi.
"Temel ihtiyaçlar karşılanacak"
Ailenin market ihtiyacını giderebilmesi için belediye olarak destek çıkacaklarını belirten Başkan Esen, ayrıca elektrik, su ve diğer faturaları da kişisel olarak üstleneceğini kaydetti. Bu zorlu süreçte dayanışmanın çok önemli olduğunu ifade eden Esen, yetkili mercilerin bir an önce deprem bölgesinde kalıcı çözümler bulması gerektiğini dile getirdi. Konyaaltı Belediyesi olarak bölgede çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Esen, “İmkanlarımızı zorlayarak bölgede yaraları sarmaya devam ediyoruz. Ama bu yardımlar geçici çözümler. Bunun yerine bölgedeki yurttaşlarımızın yaşamlarına devam edebilecekleri çözümler aranmalı. Kısmi yardımlarla bu olacak iş değil. Yeniden iş yerlerinin açılması ve günlük yaşama dönülmesi üzerine çalışmalar yapılmalı. Bölgede eğitimden sağlığa her şey aksadı. Şu an orada birçok aile zar zor yaşamını sürdürüyor. Birkaç ay sonra yeniden kış gelecek. İnsanlar o soğukta çadırda veya konteynerde kalamaz. En azından barınma sorunu için geçici konutlar inşa edilmeli” şeklinde konuştu.

İHA İHA
İhlas Haber Ajansı
Bu haber İHA tarafından hazırlanmış olup habere Habernnc.com tarafından hiçbir editöryal müdahalede bulunulmamıştır. İHA tarafından hazırlanan bütün haberler sitemizde hazırlandığı şekliyle otomatik servis edilmektedir. Bu nedenle haberin hukuki muhatabı İHA kurumudur.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    ÜZÜLDÜM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Esen: Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarıdır
Bölgesel

Başkan Esen: Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarıdır

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda Atatürk’ün, demokrasiye dayalı laik ve modern Türkiye Cumhuriyeti'nin mimarı olduğunu vurguladı. Devamı haberimizde...

Sonsuza dek cumhuriyet
Yaşam

Sonsuza dek cumhuriyet

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Cumhuriyet’in 100. yılının kutlanacağı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100, yıl dönümünü coşku ve minnetle kutluyoruz. Devamı haberimizde...

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e onur ödülü verildi.
Yaşam

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e onur ödülü verildi.

Korkuteli Mantar Evi’nde düzenlenen Ubuntu etkinliklerinde, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen’e onur ödülü verildi.

Konyaaltı Kaymakamı Köten Türkülerle Uğurlandı
Bölgesel

Konyaaltı Kaymakamı Köten Türkülerle Uğurlandı

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, "Kaymakamımızla yaklaşık dört yıl uyum içerisinde çalıştık, yeni görevinde başarılar dilerim" dedi. Devamı haberimizde..

Başkanın dikkati kaplumbağayı kurtardı
Yerel Yönetim

Başkanın dikkati kaplumbağayı kurtardı

Antalya’nın Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, bahçelerine kaplumbağa giren bir site yöneticisinin ihbarı üzerine belediye ekiplerini harekete geçirdi.

Antalya'da turnuva Süper Lig'i aratmadı
Spor

Antalya'da turnuva Süper Lig'i aratmadı

Konyaaltı Belediyesi’nin birimler arası düzenlediği futbol turnuvasında 16 takım 212 personel mücadele ederken, turnuvada derece yapan takımlara ödül verildi.