Burdur / Bucak

Başkan İsmail İnan, Bucak’ın 3 Önemli Sorununu Açıkladı

Bucak Hızarcılar Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı İsmail İnan, Bucak’ın acil çözüm gerektiren üç sorununu açıkladı

Başkan İsmail İnan, Bucak’ın 3 Önemli Sorununu Açıkladı

Bucak Hızarcılar Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı İsmail İnan, Bucak’ın acil çözüm gerektiren üç sorununu açıkladı. İlk olarak Bucak’a Ahşap Sanayi kurulması gerektiğini ifade eden İnan, daha sonra düğün salonu ve çöp sorunları olduğunu ifade etti. Yaklaşan yerel seçimler için Bucak Belediye Başkan adayı olacak siyasilerin bu sorunları göz ardı etmemesini istedi.

Bucak Hızarcılar Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı İsmail İnan, Bucak’ın acil çözüm gerektiren üç sorununu ile ilgili yaptığı açıklama şöyle:

(1.) BUCAK AHŞAP İŞLERİ SANAYİ SİTESİ

Türkiye de Nakliyecilik 1970’li yıllarından itibaren hızlı bir büyüme sergiledi.

Bu büyümeden geleceği gören, değişime ayak uyduran Sanatkar Ustalarımız zaman içerisinde BUCAK SANAYİSİNİ kurmuş ve de Bucak’ın en parlak yıllarını yaşatmıştır. Edirne’den Hakkari ye kadar namı,Sanatkar Ustalıkları, Misafir perverlikleri ile dillere ve gönüllere destan olmuşlardır. Peki bu olay bir Sanayi olmasaydı ne kadar gelişebilir di?

Bu sözlerimizle bucak sanayisini Tüm Türkiye ye tanıtan ve de ne kadar Misafir Perver olduğumuzu gösteren tüm gelmiş geçmiş Esnaf, Sanatkar ustalara selam olsun.

Burada şuna değinmek istiyorum 1970’li Yıllarında Bucak nasıl kamyon sektöründe marka olmuştur. Tabii ki Sanayi Kurularak. Önce tüm güç tek noktada toplanmalı.

Bölgede büyük öneme sahip olan Kerestecilik ve Mobilya Sektörü Bucak Ekonomisine İstihdam sağlamakta ve de Marka Değeri oluşturmaktadır. Bucak’ımızda Kereste ve Mobilya sektörü düzensiz büyümektedir. Çünkü Büyümesi için gerekli Sanayi ve de alt yapısı mevcut değildir. Bucak’ta Mobilya İmalat Sektörü Büyük bir atılım içindedir. Isparta, Burdur, Antalya bölgelerine hizmet vermekteyiz. Sanayi sitesi dolu olduğu için yeni açan Sanatkar arkadaşlar Mahalle aralarında iş yerleri açmaktadırlar. Biz Mahalle aralarında sıkışıp kalmak istemiyoruz.

Mobilya denince ilk akla gelen İNEGÖL gelir. Çünkü Büyük Sanayisi olduğu için. Ustayı, Sanatkarı bir arada topladığı için.

Biz bu eksikliğin farkındayız. Sektörün ve de Şehrimizin gelişmesi için BUCAK AHŞAP İŞLERİ SANAYİSİ’ni kurmamız gerekiyor.

( 2.) DÜĞÜN SALONU

Düğün masrafları çok fazla olduğu için nişanlı çiftler düğün yapamıyor,

Çok sayıda genci bu masraflardan dolayı evlenmeleri gecikiyor, evlenenler de yıllarca düğünde aldıkları borçların ödemesi için çalışıyor

Bu soruna son vermek için öncelikler Yunus emre mahallesinde alt yapısı hazır olan Yunus Emre parkına Bucak Belediyesi öncülüğünde düğün salonu kazandırılması ve de bu düğün salonunda toplu düğünlerin yapılmasını öneriyoruz. .

(3.) ÇÖP SORUNU

Bir şehrin Güzelliği şehrin girişinde başlar. Ama bu bizde böyle mi acaba?

Şirlek Mevkiinde bulunan Çöp atık depolama yerindeki kötü kokular ve görüntü insanı rahatsız etmektedir. Bu yolu her gün kullanan Karacaören, Elsazı, Kocaaliler, Çobanpınar gibi diğer köylerin halkı çekmek zorunda mı? Akdeniz Bölgesinde Sıfır Atık Projesi olarak Bir ilki gerçekleştiren Bucak Kaymakamımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni Gelecek Belediye Başkanımıza Sıfır atık projesinin devamı olarak Atıkların Geri dönüşümünü sağlaması gerekmektedir. Bunun için Geri Dönüşüm Tesisi Kurulmalıdır.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Hızarcılar, Marangozlar ve Mobilyacılar Odasından deprem bölgesine yardım gönderildi
Bölgesel

Bucak Hızarcılar, Marangozlar ve Mobilyacılar Odasından deprem bölgesine yardım gönderildi

Bucak Hızarcılar, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem afeti sonrasında bölgeye yardım kamyonu gönderdi.

FEDERASYON BAŞKANI ERCAN BAŞKAN İNAN’IN İSTİFA ETMEMESİ İÇİN YARIN BUCAK’A GELİYOR
İş Dünyası

FEDERASYON BAŞKANI ERCAN BAŞKAN İNAN’IN İSTİFA ETMEMESİ İÇİN YARIN BUCAK’A GELİYOR

Bucak Hızarcılar Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı İsmail İnan’ın 13 Temmuz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, “Çok Değerli Esnaf Kardeşlerim Bucak Hızarcılar Marangozlar ve Mobilyacılar Oda Başkanlığından İSTİFA ediyorum.Tek sucum Esnafım icin çalışmak” ifadelerine yer vermişti.

BUCAK’TA FLAŞ İSTİFA “TEK SUÇUM ESNAFIM İÇİN ÇALIŞMAK”
İş Dünyası

BUCAK’TA FLAŞ İSTİFA “TEK SUÇUM ESNAFIM İÇİN ÇALIŞMAK”

Bucak Hızarcılar Marangozlar ve Mobilyacılar Oda Başkanı İsmail İnan, oda başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.

BAŞKAN İNAN BUCAK ESNAFINI BİR ARAYA GETİRDİ
Etkinlik

BAŞKAN İNAN BUCAK ESNAFINI BİR ARAYA GETİRDİ

Bucak Hızarcılar Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı İsmail İnan düzenlediği rafting etkinliğinde esnaflar stres attı, birlik beraberlik mesajları verdi. Oda Başkanı İnan tarafından düzenlenen rafting etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

BAŞKAN İNAN DEDİKODULARI BELGELERLE CEVAPLADI
Yerel Yönetim

BAŞKAN İNAN DEDİKODULARI BELGELERLE CEVAPLADI

Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kaydının olmadığı iddialarını, BUCAK HIZARCILAR MARANGOZ VE MOBİLYACILAR ODA BAŞKANI İsmail İnan belgelerle cevapladı.

BUCAKLI ESNAFLAR RAFTİNGTE BULUŞUYOR
Etkinlik

BUCAKLI ESNAFLAR RAFTİNGTE BULUŞUYOR

Bucak Hızarcılar ve Mobilyacılar Odası Başkanı İsmail İnan, korona virüs salgını ile hem bedenen hem de ruhen yorulan esnaflar için rafting turu düzenliyor.