BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf KEYİK, 2019 yılı Mayıs ayında ihracatta artış olduğunu belirtti.
Nisan ayına göre %41,4’lük bir artış olduğunu vurgulayan BUTSO Yönetim Kurulu Başkanı KEYİK: “Ekonomik dalgalanmalar ve dünya ticaret hayatındaki olumsuzluklar nedeniyle bu yıl 2018’e göre daha alt seviyelerde olan ihracat rakamlarımızın en kısa sürede artacağını öngörmüştük. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan Mayıs ayı dış ticaret verilerine göre doğru bir tespitte bulunduğumuz ortaya çıktı. 2019 yılı Nisan ayındaki yaptığımız ihracat 16 milyon 674 bin dolar olurken Mayıs ayı ihracat rakamlarımız 23 milyon 579 bin dolara ulaştı. %41,4’lük artışla bir önceki ihracat rakamlarımızı 6 milyon 905 bin dolar artırdık” dedi.
Bir önceki yılın aynı ayına göre karşılaştırmada da bulunan Başkan KEYİK: “2018 yılı Mayıs ayı ihracatımız 19 milyon 255 bin dolarken, bu yıl 23 milyon 579 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Geçen yılın aynı ayına göre %22,45’lik sağlanan artış ticaret ve sanayi hayatımızda fazladan üretim ve ilave istihdam olarak ekonomimize fayda sağlamaktadır. En alttan en üste istihdam sağlayanlara, çalışanlara, yorulanlara, üretenlere ve ürünlerini özellikle dış ticarette pazarlayanlara teşekkür ediyoruz” şeklinde açıklama yaptı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)