Burdur / Burdur

BAŞKAN ÖZCAN “VALİ ŞILDAK ÜRETİCİNİN YANINDA OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR”

Vali Şıldak’a destek yağıyor Vali Şıldak’ın “yem dayatmasına neşter haberi”ses getirmeye devam ediyor.

BAŞKAN ÖZCAN “VALİ ŞILDAK ÜRETİCİNİN YANINDA OLDUĞUNU GÖSTERMİŞTİR”

Vali Şıldak’a destek yağıyor
Vali Şıldak’ın “yem dayatmasına neşter haberi”ses getirmeye devam ediyor.

Türkiye’nin Hollanda’sı olarak bilinen ekonomisinin yüzde 40 nın hayvancılığa dayalı Burdur’da süt alan firmaların yemi de kendilerinden alınmasını dayatması ile başlayan yemlerde kalite eksikliği nedeniyle şikayetleri üzerine Burdur Valisi Hasan Şıldak önceki günlerde radikal bir kararla İl Gıda ve Tarım İl Müdürlüğünü harekete geçirerek köylerde habersiz yem denetimlerinin artırılması ve sonuçlarının kendisine rapor halinde bildirilmesi talimatı vermişti.

Burdur üreticisinde karşılık bulan Vali Şıldak’ın bu tavrı karşısında hem üreticiler hem de tarımın sivil toplum örgütleri kayıtsız kalmadı.

Türkiye’nin duyarlı Valilere ihtiyacı var
Burdur Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Turan Çayır’ın ardından Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Kamil Özcan da Vali Şıldak’a tam destek verdi. Özcan “Vali Hasan Şıldak ‘ın üreticilerimizin sorununa duyarsız kalmamış aksine sürekli yem denetlemelerinin önünü açarak köylünün yanında olduğunu göstermiştir “dedi.

Rekabet kurumuna başvuru Genel Başkan Kamil Özcan yaptığı açıklamada bu sorun sadece Burdur’da yaşanmıyor. Tüm Türk üreticilerinin sorunu. Ben aynı zamanda Ankara süt konseyinin üyesiyim. Bu kanayan yarayı rekabet kurumuna da yazdım. Süt alan firmaların yemi de kendilerinden almalarını dayatamaz. Sonucun gelmesini bekliyorum. Gerekçe olarak resmiyette yem sözleşmeleri yok diyebilirler ancak fiili olarak dayatma olduğunu yerinde tespit ettirerek olayın üzerine gidip gereğini yapacağız. Bu yolla tüm süt üreticisinin sorununu ortadan kaldırmak istiyoruz” dedi.
Vali Şıldak’ın tavrı örnek alınmalı

Bu sorun uzun süredir yaşanıyor. Bazen bürokrasi maalesef geç işliyor. O nedenle Burdur Valisi Hasan Şıldak her zaman olduğu gibi tüm il valilerine örnek olacak bir çalışma başlatmış. Yılda 1 katrilyon para ödeyen mağdur süt üreticinsin sorununa neşter vurmuştur. Bu anlamıyla kendisine tüm Türkiye üreticileri adına teşekkür ediyorum.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak'tan asayiş toplantısı

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı
Bölgesel

Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa Valiliğine Atandı

Resmi Gazete' de yayımlanan atama kararıyla Balıkesir Valisi Hasan Şıldak ,Şanlıurfa Valiliğine atandı. İşte Hasan Şıldak'ın kariyeri ve atama detayları.

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Burdur’a Veda Etti

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden, Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak, Burdur’a veda etti.

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI
Bölgesel

BUTSO’DAN VALİ ŞILDAK’A VEDA PROGRAMI

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası (BUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Keyik, Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Balıkesir Valiliği’ne atanan Vali Hasan Şıldak onuruna veda programı düzenledi.

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.
Bölgesel

Vali Hasan Şıldak, Veda ziyaretlerine devam ediyor.

10 Haziran tarihli Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Burdur Valiliği görevinden Balıkesir Valiliğine atanan Vali Hasan Şıldak, veda ziyaretlerine devam ediyor.

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ
Bölgesel

VALİ ŞILDAK’TAN BUCAK ZİYARETİ

2 yıldır Burdur’da görev yapan, son yayımlanan kararnameyle de Balıkesir Valisi olarak atanan Vali Şıldak, kentten ayrılmadan Bucak İlçesine veda ziyaretinde bulundu.