Bucak Ziraat Odası Başkanı Bilal Özel, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Özel, açıklamasında, "Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın devamlılığının sağlanmasında kadınlarımızın rolü yok sayılamayacak kadar önemlidir. Kadınlarımızın tarımsal üretimdeki konumuna dikkat çekmek amacıyla her yıl uluslararası boyutta 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır." dedi.
Özel, açıklamasında devamla şunları söyledi:
"Tarladan mutfağa dokunduğu her şeye değer katan, elinin değdiği her şeyi güzelleştiren, elinin bereketini toprağa aktaran, üretimin her aşamasında çalışmalarını sürdüren, emekleriyle toprağı bir hamur gibi yoğuran, öncelikle evi ve ailesi için emek veren sonrasında vatanı için çalışan tüm çiftçi kadınlarımıza Bucak Ziraat Odası olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunar ve bütün çiftçi kadınlarımızın Dünya Çiftçi Kadınlar Günü'nü kutlarız."
Özel, çiftçi kadınların tarımsal üretimde önemli bir role sahip olduklarını belirterek, "Onlar, tarladan mutfağa kadar her alanda özveriyle çalışarak ülkemizin tarımsal üretimine katkı sağlıyorlar. Bu vesileyle, tüm çiftçi kadınlarımızın emeklerine ve alın terlerine teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)