Burdur / Bucak

Başkan Safa Sönmez: “Biz İYİ Parti Olarak Doğruları Söylemeye Devam Edeceğiz”

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yazılı bir açıklama yaptı.

Başkan Safa Sönmez: “Biz İYİ Parti Olarak Doğruları Söylemeye Devam Edeceğiz”

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yazılı bir açıklama yaparak vatandaşları ilgilendiren konularda İYİ Parti’nin verdiği tekliflerin AKP ve MHP’lilerin oylarıyla ret edildiğini belirterek “Hem Kamu çalışanlarına 3 bin 600 ek gösterge hakkı tanınmasına dair önergenin hem de Genç işsizler için işe başlayana kadar sosyal ve ekonomik hayatlarında yardımcı olabilmek amacıyla işsizlik maaşı verilmesi’ ile ilgili araştırma önergesinin reddedilmesi vatandaşlarımızı bir hayli üzmüştür.Bu nedenle toplumun bu konularının bir an önce çözülmesi gerekmektedir”ifadelerini kullandı.

Başkan Sönmez, açıklamasında “İYİ Parti’nin “Polis, öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesinin kamuya maliyetinin araştırılması, ek göstergenin verilmesi için gerekli çalışmaların yapılabilmesi” amacıyla verdiği araştırma önergesi TBMM Genel Kurulu’nda gündeme alınmıştı.Bu konuda muzdarip olan meslek gruplarına 3 bin 600 ek gösterge ile ilgili meydanlarda söz verilmişti. Söz ağızdan çıkar. Söz ağızdan çıkıyorsa, bu söz mutlaka yerine getirilmelidir. Fakat yapılan oylamada, İYİ Parti’nin 3 bin 600 ek gösterge ile ilgili araştırma önergesi AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi” ifadelerini kullandı.

Başkan Sönmez açıklamasının devamında “İYİ Parti’nin 19 Temmuz’da Meclis’e sunduğu FETÖ’nün siyasi ayağının araştırmasıyla ilgili önerge, yine AKP ve MHP’nin oylarıyla reddedilmişti. Yine İYİ Parti’nin Türkiye Cumhuriyeti tabelalarının kaldırılmasıyla ilgili verdiği araştırma önergesi de AKP’nin ret, MHP ve HDP’nin çekimser oylarıyla kabul edilmemişti” diyerek FETÖ’nün siyasi ayağının da araştırılmadığını sözlerine ekledi.

Yine Genç işsizlere işe başlayana kadar sosyal ve ekonomik hayatlarında yardımcı olabilmeyi amaçlayan İYİ Parti verdiği önergede ayrıca işsizlik sorunun nedenlerini, mücadele politikalarının belirlenmesini ve çözüm önerilerinin tespit edilmesini de öngörüyordu “diyen Başkan Sönmez, “Vatandaşımızı ilgilendiren ve onların refah seviyesini daha arttırıcı tüm önergelerin AKP ve MHP’liler tarafından reddedilerek adeta vatandaşımız cezalandırılmaktadır.Bunun vebalini kim ödeyecektir? Biz, İYİ Parti olarak vatandaşımızın,esnafımızın,memurumuzun, gençlerimizin haklarını savunucu olmaya devam edeceğiz.Biz doğruları söyleyerek dokuz köyden kovulsak da onuncu köyden yine sesimiz çıktığı kadar doğruları anlatmayı sürdüreceğiz.Vatandaşlarımızın da bu konularda haklarını kimin savunacağına, kimlerin asıl onların vekili olduğuna, kimlerin onlar için gece gündüz çalışmalar yaptığına bakması ve bu gerçekleri görmesi lazımdır” ifadelerini kullandı.

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Başkan Sönmez'den Ertuğrul Gazi Ortaokulu Açıklaması
Bölgesel

Başkan Sönmez'den Ertuğrul Gazi Ortaokulu Açıklaması

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, sosyal medya hesabı üzerinden, eski adıyla Emin Gülmez, yeni adıyla Ertuğrul Gazi Ortaokulu'nun Bucak'a kazandırılması hakkında açıklamada bulundu.

Başkan Safa Sönmez: “Başkansız bırakılan Bucak’ta, sizlerin hiç yüzü kızarmıyor mu?”
Yerel Yönetim

Başkan Safa Sönmez: “Başkansız bırakılan Bucak’ta, sizlerin hiç yüzü kızarmıyor mu?”

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, yaklaşan yerel seçimler öncesinde yazılı bir açıklama yaparak, “2,5 yıldır Bucak Belediyesi’ni kayyumun yönetimine bırakanlar, şimdi belediyecilik yapacağız diye oy toplamaya çalışıyorlar.Bu ne perhiz ne lahana turşusu!” ifadelerini kullandı.

Safa Sönmez’den “Adaylık” Açıklaması
Yerel Yönetim

Safa Sönmez’den “Adaylık” Açıklaması

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanı Safa Sönmez, Bucak Belediye Başkan adaylarının netlik kazanıp kazanmaması konusunda çıkan haberlere sosyal medya hesabından cevap verdi.

Polis Kendi karakolunu taradı  2 şehit 3 yaralı var
Bölgesel

Polis Kendi karakolunu taradı 2 şehit 3 yaralı var

Adıyaman Altınşehir Polis Karakolunda meydana gelen saldırı olayıyla ilgili Adıyaman Valisi Dr.Osman Varol bir açıklama yaptı. Şehit sayısı 2'ye yükseldi.

Meral Abla, İYİ Parti'ye veda etti
Bölgesel

Meral Abla, İYİ Parti'ye veda etti

İyi Partinin 5. Olağanüstü Kurultayı başladı. Meral Akşener, Kürsüden son kez konuştu. İyi Parti'de olağanüstü kurultayda aday olmayan Meral Akşener, son kez kürsüden partililere seslendi.

Antalya'da Garsonlar birbirine girdi! Ortalık kana bulandı
Bölgesel

Antalya'da Garsonlar birbirine girdi! Ortalık kana bulandı

Antalya'nın Finike ilçesinde bir restoranda garsonlar arasında alacak verecek meselesi ve temizlik tartışması yüzünden çıkan silahlı kavgada 1 garson hayatını kaybetti, 1 garson ise yaralandı.