Burdur

Başkan Şenel’den Sert Çıkış

Burdur'un Yeşilova ilçesinde geçtiğimiz günlerde yapılan Kayadibi mahallesi köy mü olsun yoksa mahalle olarak mı kalsın konusunda mahalle halkı ile referandum yapıldı. Referandum sonucunda Kayadibi sakinleri mahalle olarak kalmak istediklerini 238’e 145 oy ile karar verdiler. …

Başkan Şenel’den Sert Çıkış

Burdur’un Yeşilova ilçesinde geçtiğimiz günlerde yapılan Kayadibi mahallesi köy mü olsun yoksa mahalle olarak mı kalsın konusunda mahalle halkı ile referandum yapıldı. Referandum sonucunda Kayadibi sakinleri mahalle olarak kalmak istediklerini 238’e 145 oy ile karar verdiler. Fakat Burdur İl Genel Meclisi Kayadibi mahallesinde yaşayan vatandaşların kararını hiçe sayarak Kayadibinin köy olması husunda karar aldı.

Referandum sonucunu Burdur İl Genel Meclisine gönderen Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, İl genel Meclisinin aldığı karara sert çıkış yaptı.

Başkan Şenel ” Hepimizin bildiği üzere ilçemizle ilgili bu dönemde gündemde olan bizleri derinden üzen haberler ortaya çıkmıştır. Bu haberlerden ilki Kayadibi mahallemizin tekrar köy olması yönünde alınmış olan karardır. 8 Aralık 2019 günü Kayadibi Mahallemizde gerçekleşen 238’e 145 oy ile sonuçlanan referandum sonrası halkımız mahalle olarak kalmayı tercih etmiştir. Fakat bu tercih Burdur İl Genel Meclisi tarafından alınan grup kararı ile hiçe sayılarak Kayadibi’nin köy olması için karar alınmıştır.

Halk iradesini hiçe sayarak, kanunlara aykırı bir şekilde alınan bu karar hepimizi derinden üzmüştür. Kayadibi Mahallesinin Salda Gölünü çevreleyen bir konumda olması, mahalleyi cazip hale getirmektedir. Bu yüzden bu bölgede çıkarları bulunan bazı kesimler tarafından fütursuzca alınan bu karar halkın tercihine yapılan saygısızlıktır. Bu şekilde bir karar alınmasındaki amaç gölün ilçe ile olan bağlantısını kesip, belediyemize herhangi bir katkısının olmamasını sağlayarak belediyemizi ve halkımızı cezalandırmaya çalışmaktır.

Demokratik usullerle seçilmiş bir meclisin böylesine demokrasiye ve hukuka aykırı bir şekilde hareket etmesi üzüntü vericidir. Dilerim söz konusu bu yanlış karardan en kısa zamanda vazgeçerek, halkımızın iradesine, isteğine saygı göstererek, ilçemdeki huzuru, dirlik, düzen ve beraberliği yeniden sağlayacak şekilde bir sonuca ulaşırız. Umuyorum ki halk iradesini hiçe sayarak Kayadibi Mahallemiz hakkında almış oldukları karardan bir an önce vazgeçerler” dedi.

KAYNAK:BOMBA15

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bozulan yollar tamir ediliyor
Yerel Yönetim

Bozulan yollar tamir ediliyor

Yeşilova Belediyesi, doğalgaz çalışmaları nedeniyle bozulan cadde ve sokaklarda düzenleme çalışmalarını sürdürüyor

Mümtaz Şenel 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutladı
Bölgesel

Mümtaz Şenel 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü'nü kutladı

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla sosyal medya üzerinden bir mesaj yayımladı.

Geçici kabul yapıldı! Artık tam kapasite çalışıyor
Yerel Yönetim

Geçici kabul yapıldı! Artık tam kapasite çalışıyor

Burdur'un Yeşilova ilçesindeki atıksu arıtma tesisi tam kapasitede hizmete başladı. Tesis, günde 10 bin metreküp atık suyu arıtabilecek kapasiteye sahip. İşte detaylar...

Yeşilova Kayadibibi'ndeki parseller için önemli duyuru
Bölgesel

Yeşilova Kayadibibi'ndeki parseller için önemli duyuru

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, Kayadibibi Mahallesi'nde bulunan ve İl Özel İdaresi tarafından vatandaşlara tahsis edilen parsellerle ilgili bir duyuru yaptı.

Yeşilova'daki Atatürk büstlerinin bakım ve onarımı tamamlandı
Yerel Yönetim

Yeşilova'daki Atatürk büstlerinin bakım ve onarımı tamamlandı

Yeşilova Belediye Başkanı Mümtaz Şenel, ilçedeki tüm Atatürk büstleri ve heykellerinin bakım ve onarımlarının tamamlandığını açıkladı.

Eşeler Dağı'ndaki Yangına Hızlı Müdahale
3. Sayfa

Eşeler Dağı'ndaki Yangına Hızlı Müdahale

Burdur'un Yeşilova ilçesinin Eşeler Dağı'ndaki Kayak Merkezi altında çıkan yangın hızlı müdahale ile söndürüldü.