Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, 10 Kasım sebebiyle Anıtkabir ziyareti için Mersin’in Erdemli ilçesi Toroslarda bulunan köy okulları ve merkezde bulunan ilk, ortaöğretim ve lise öğrencilerinin oluşturduğu bin Yörük çocuğunu, Gölbaşı’nda ağırladı. Başkan Şimşek, “Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında Yörük çocuklarımız ile Gölbaşı’nda buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
“Bin Yörük Çocuğu Atanın Huzurunda” programı kapsamında Mersin’in Erdemli Belediyesi ve Belediye Başkanı Mükerrem Tollu bin öğrenciyle Ankara’yı ziyaret etti. Ardından Etimesgut Belediyesi Türk Tarih Müzesi’ni ziyaret eden kafile, Gölbaşı Belediyesi’yle beraber Mogan Gölü gezisiyle göl kenarının keyfini çıkardı.
Başkan Şimşek sözlerine şöyle devam etti:
"Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı yılları sırasında söylediği bir söz var. ‘Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları’na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.’ Aradan geçen 100 yıl sonra bu sözü Mersin’den, Toroslardan gelen çocuklarımızla beraber Gölbaşı’mızda tekrar hatırlıyoruz."
İHA
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)