Üniversitelerarası iş birliği ve deneyim paylaşımı kapsamında, Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı ve aynı zamanda Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Üniversitemiz spor tesislerini ziyaret eden Federasyon Başkanı Türkmen’e Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy eşlik etti. Ziyaret sırasında, MAKÜ spor komplekslerini gezen ve bilgi alan Federasyon Başkanı Türkmen, tesislerin modern altyapısını çok beğendiklerini, MAKÜ’nün gelişmiş altyapısı sayesinde spor ile ilgili kongrelerin yapılmasına elverişli olduğunu ve federasyon maçları için de ikili görüşmeler yapmak istediklerini belirttiler.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy ise ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, sporun akademik ve sosyal gelişime katkısının önemine vurgu yaptı ve ikili işbirliklerine açık olduklarını ifade etti. Spor tesislerini inceleme ziyareti, akademik ve kültürel alışverişin yanı sıra, hem spor hem de üniversiteler arasındaki dayanışma ve iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik önemli bir adım olarak değerlendirildi.







Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)