Burdur / Bucak

BAŞKAN ÜNAL’DAN SERT YANIT“BUCAK BELEDİYESİ O DÖNEMİ GEÇELİ ÇOK OLDU ÖDEMELER E-BELEDİYEDEN YAPILIYOR”

T.C. BUCAK BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI

BAŞKAN ÜNAL’DAN SERT YANIT“BUCAK BELEDİYESİ O DÖNEMİ GEÇELİ ÇOK OLDU ÖDEMELER E-BELEDİYEDEN YAPILIYOR”

T.C. BUCAK BELEDİYESİ BASIN AÇIKLAMASI Kıymetli Bucaklı Hemşehrilerimiz;

İYİ Parti Bucak İlçe Başkanımız Sayın Safa Sönmez’in bugün basına da yansıyan açıklamalarını büyük bir üzüntüyle okuduk. Koronavirüs ile mücadele ettiğimiz bu günlerde her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu açık. Farklılıklarımız ne olursa olsun aynı zatı altında Milletimizle, Bucaklı Hemşehrilerimizle bir ve beraber olmak bizim ana prensibimiz.  Yapıcı eleştiri ve siyaset anlayışını ise demokrasinin bir gereği olarak görüp her zaman saygı saygı duyuyoruz.

Sayın Başkan Sönmez’in su sayaçlarının okunması ile ilgili bugün basına da yansıyan bir açıklaması oldu. Öncelikle Bucak Belediyesi olarak daha önce yaptığımız açıklamada ilk etapta “1 Mayıs tarihine kadar hiçbir vatandaşımızın su borcundan dolayı sularının kesilmeyeceğini” ifade etmiştik. Vatandaşlarımızın suyunu kesmeyeceğimiz için bu bir nevi su faturalarını ödemek istemeyen ya da ödeyemeyecekler için erteleme anlamına da gelmekteydi. Diğer taraftan Bucak Belediyesi olarak E-Belediye sistemi vatandaşlarımızın birçok işlemini Belediyeye gelmeden evlerinden gerçekleştirmelerinin de kapısını açtık. Vatandaşımız su ve diğer ödemelerini internet üzerinden online olarak yapabilmektedir. Evlerinden bilgisayardan ya da cep telefonları ile ödemelerini gerçekleştirebilmektedir. Bunun yanında Belediyemizin de paydaşı olduğu vefa destek grupları ise her türlü sıkıntıda vatandaşlarımızın emrindedir.

Diğer taraftan su sayaçlarını okuyan çalışanlarımız ise hijyen kurallarına riayet ederek, maske ve eldivenleri ile vatandaşlarımızla temasta bulunmadan sayaç okuma işlemlerini gerçekleştirmektedir.

Sayın Başkan olayları kişiselleştirmeden buradan bir kez daha sizlere seslenmek istiyorum. Kısır çekişmeleri, ikilikleri, farklılıkları, siyasi görüşümüzü bir kenara bırakalım. Biz istişareye ve iletişime sonuna kadar açığız. Gönül kapımız ve telefonlarımız her konuda her vatandaşımıza olduğu gibi Size sonuna kadar açık olduğunu belirtmek istiyoruz.

Son söz; Bucak Belediyesi olarak Koronavirüsle mücadelede tüm paydaşlarımızla vatandaşlarımız ve esnafımız için birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Koronavirüs ile mücadele noktasında şehir genelinde yürüttüğümüz çalışmaların sadece bir kesitini Bucaklı hemşehrilerimizin takdirine bırakıyoruz.

?Şehrin belirli noktalarına bilboardlar yerleştirdik, sosyal medya mecralarını güçlü bir şekilde kullanmaya çalıştık. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, park ve meydanlardaki banklara “Evde Kal Bucak” yazılı uyarı levhaları monte edilip, banklar kullanıma kapatıldı.

? Kitapçıklar ve el broşürleri dağıtmak suretiyle de insanlarımızın bu salgın hastalık konusunda daha fazla bilgi ve tedbir almasına dönük çalışmalar gerçekleştirdik.

? Bugüne kadar tabiri caizse Bucak’ta neredeyse dezenfekte etmediğimiz yer kalmadı.

? Çalışmalarımızı tüm kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli bir şekilde yürütüyoruz.

?Halkımızın yoğun olarak bulunduğu otogar gibi yerleri, caddeleri, durakları, sokakları, kamu kurum ve kuruluşları ile ATM’lerden tutun da eczanelere kadar birçok yeri birçok kere dezenfekte ettik.

? Ulaşım araçları noktasında minibüslerimizi dezenfekte ediyoruz.

? Bu süreçte kafe ve restoranların da kapanmasıyla birlikte yemek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanlarımız için mama desteğimizi artırdık. Vatandaşlarımızın da sahipsiz hayvanlarımız için kapılarının önüne su ve mama ya da kalan yemeklerinden bırakmalarını rica ediyorum.

? Belediyemizin kiracısı olan esnafımızdan kapalı kaldıkları sürece hiçbir şekilde kira almayacağımızı;

? Kapatılmamakla birlikte ve malum durum nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntıya giren kiracılarımızın müracaatları halinde kiraları ile ilgili her türlü desteği verdiğimizi de hatırlatmak istiyorum.

? Koronavirüs ile mücadele sürecinde hiç kimsenin suyu, borcu nedeniyle kesilmeyecek. Bundan sonra da süreci değerlendirerek yeni ekonomik tedbirler almaya gayret edeceğiz.

? Burdur Valiliğimiz, Kaymakamlıklar ve Belediyeler olarak sokağa çıkma yasağına maruz kalmış büyüklerimizin her koşulda yanındayız. Bucak’ta Vefa Sosyal Destek Grupları kuruldu. Bucak Belediyesi olarak biz de destek veriyoruz. Evlerinden çıkamayan ve yalnız yaşayan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sıcak çorba ikramında bulunduk.

? Pazar yerlerimizde yoğunluğu önlemek için Pazar sayımızı 3’e çıkardık. Kapalı Pazar yerimizi açık alana taşıdık. Belediye zabıta ekiplerimiz tarafından halk pazarında esnafa yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında eldiven ve maske dağıtılıyor. Pazar yerlerimiz belirli periyotlar halinde ekiplerimiz tarafından dezenfekte ediliyor. Çocuklarımızı Pazar yerine getirmemeye özen gösterelim.

? Belediyemiz tarafından sunulan taziye çadırı hizmetine geçici süre ara verdik.

? Zabıta ekiplerimiz de virüsü fırsata çevirmeye çalışan işletmelere karşı dükkân ve mağazaları denetlemeye başladı. Esnafımızdan bu süreçte sağduyulu olmalarını istirham ediyorum. Bu süreci farklı kullanmaya çalışan fırsatçılara da kesinlikle izin vermeyeceğiz.

? Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından çöp konteynırı her gün özel kimyasal ilaçla yıkanarak dezenfekte ediliyor.

? Koronavirüs ile mücadelede el hijyeni çok önemli. Kent genelinde vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı alanlara ve Pazar yerlerine el dezenfekte otomatları yerleştirdik.

? Konavirüs tehlikesine karşı duyarlılığı arttırmak için trafik sinyalizasyon sistemlerinde kırmızı ışığa “Evde kal”, yazısı yerleştirildi. Şehiriçi minibüslerine “Evde Kal Bucak” çıkartmaları yapıştırıldı. Vatandaşlarımızın evde kalması için sosyal medyada “EvdekiBucak” etkinliği düzenledik.

? Bucak Belediyesi olarak sağlık personelimize ulaşımı ücretsiz yaptığımızı açıklamıştık. Ayrıca ilave desteklerimiz de oldu, olmaya da devam edecek. Bu sürecin en önemli kahramanları şüphesiz sağlık çalışanlarımız.

? Kıymetli vatandaşlarımızdan ise istirham ediyoruz, bu hastalık sadece yaşlılara bulaşan bir hastalık değil. Her yaştan insana bulaşabilir. Sevdiklerimize bu hastalığı bulaştırmayalım. Her yaştan insanımıza seslenmek istiyorum. Çok zaruri olmadıkça lütfen evlerinizde kalın.

Bucak Belediye Başkanlığı

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bucak Belediyesinden uçurtma şenliği! Bucak halkı İncirhan'a akın etti
Etkinlik

Bucak Belediyesinden uçurtma şenliği! Bucak halkı İncirhan'a akın etti

Bucak'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı! Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün önderliğinde İncirhan Mesire Alanı'nda düzenlenen uçurtma etkinliğine Bucak halkı akın etti.

Bucak Belediyesi Personel Alımı Yapıyor! İşte Bucak Belediyesi Personel alım detayları
Eleman İlanı

Bucak Belediyesi Personel Alımı Yapıyor! İşte Bucak Belediyesi Personel alım detayları

Burdur Bucak Belediyesi Akaryakıt Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş.'de Muhasebe Personeli alımı yapılıyor. Başvuru şartları, başvuru belgeleri ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi için tıklayın!

Bucak'ta sazlık yangını! Ekipler seferber oldu
Bölgesel

Bucak'ta sazlık yangını! Ekipler seferber oldu

Burdur'un Bucak ilçesinde çıkan sazlık yangını sonrasında ekipler seferber oldu. Yangın ekiplerin müdahalesi sonrasında söndürüldü.

Bucak'ta Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak'ta Akdeniz Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Meclisi, yeni dönem için Akdeniz Belediyeler Birliği Üyelerini seçti. Yapılan oylamada CHP'den Ömer Özer asil üye, Hüseyin Göktur ise yedek üye seçildi. Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş de başkan doğal üye olarak Bucak'ı temsil edecek.

Bucak Belediye Meclis Üyeleri huzur hakkı ücreti almayacak
Bölgesel

Bucak Belediye Meclis Üyeleri huzur hakkı ücreti almayacak

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün başkanlığında toplanan Bucak Belediye Meclisinde yapılan oylama ile Meclis üyeleri oy birliği ile Meclis huzur hakkı ücreti almamayı kabul etti.

Bucak Belediyesi Burdur Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!
Bölgesel

Bucak Belediyesi Burdur Belediyeler Birliği Üyeleri Belli Oldu!

Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş'ün liderliğinde toplanan Bucak Belediye Meclisi'nde yapılan oylama ile Burdur Belediyeler Birliği Üyeleri seçildi. CHP'den 8, MHP'den ise 1 asil üye seçildi. Yedek üyeler ise AK Parti'den belirlendi.