Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, basın toplantısı düzenleyerek ilçede içme suyundan zehirlenme iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.
Bucak Belediyesi makam odasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Ünal, “Sosyal medya üzerinden Bucak İçme suyuyla ilgili olarak kaynağı belirsiz, aslı astarı olmayan haberler yayınlanmaktadır. Depolarımız ve Depolarımızdan hizmet alan içme ve kullanma suyu şebekelerimizden, belediyemiz Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından günlük yaklaşık 30 adet numune alınmakta olup, Serbest Klor ve Bakiye Klor ölçümleri yapılmaktadır. Ayrıca Bucak İlçe Sağlık Müdürlüğü personelleri tarafından yine haftanın belirli günlerinde periyodik olarak serbest klor ölçümleri yapılmakta olup, aylık periyotlarda da içme ve kullanma suyu şebekemizden numuneler alarak Burdur İl Sağlık Müdürlüğü Laboratuvarına gönderilmek suretiyle analizleri yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü tarafından içme ve kullanma suyu kaynaklarından belirli aralıklarla numuneler aldırılarak Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Laboratuvarlarında analizlerinin yapıldığını hatırlatan Ünal,”Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” kapsamında ilçemize sunmuş olduğumuz içme ve kullanma sularımız gerekli denetim ve analizleri yapılarak halkımızın kullanımına sunulmaktadır. Yeraltı sularından temin edilen suyun kalitesi, Türk ve Dünya içme suyu standartlarına uygun olup, vatandaşlarımız hiç tereddüt etmeden içebilir” şeklinde konuştu.
Başkan Ünal, vatandaşların kaynağı belli olmayan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini hatırlattı.
Karacaören Baraj Gölü’nden paylaşılan görüntüler sosyal medyada gündem oldu.
Burdurlu öğretmenlerin Kaş’ta çektiği teke zortlatması videosu ilgi gördü.
Dereboğazı yolunda yeni önlemler alınsa da kalıcı çözüm bekleniyor.
Burdur Ağlasun’da öğrenciler harçlıklarını DMD hastası için topladı.
Doğal temizlik nedir? Sirke ve karbonat gerçekten işe yarıyor mu?
Sosyal medya içerikleriyle tanınan ve “ilyassmutluu” kullancı adlı Bucaklı fenomen Survivor hayali için Bucak’tan İstanbul’a yürümeye başladı.
Yorumlar (0)