Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in batı sahil şeridinin çehresini değiştirecek dev projesinde sona gelindi.
Türkler-Payallar-Konaklı Mahalleleri arasındaki 4.5 km’lik sahil bandında projelendirilen rekreasyon alanında incelemeler yapan Başkan Yücel; “Çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Batı bölgemizin çehresini değiştirecek projemizi yaz sezonuna yetiştireceğiz.” dedi.
Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından projelendirilen Türkler, Payallar ve Konaklı mahallelerini kapsayan rekreasyon alanında sona gelindi. 58 bin metrekarelik dev alan içerisinde bisiklet yolundan, dinlenme ve piknik alanlarına, yürüyüş yolundan, çocuk oyun alanları, kafeteryalar, voleybol ve basketbol sahaları gibi birçok etkinlik alanı yer alıyor. Bu dev proje alanında Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ekibi incelemelerde bulundu.
Cazibe merkezi olması beklenen rekreasyon alanı projesi içerisinde 4 km’lik bisiklet yolu yapılacak. Bisiklet yolu çift şeritli gidiş geliş olacak ve zemin olarak hasır çelik beton üzeri süpürge işlemi yapılarak kayganlığın azaltılacağı açıklandı. Ayrıca bu proje kapsamında 20 noktada bisiklet parkı alanı ayrılmış olup toplamda 100 adet bisiklet park edilebilecek. Bisiklet yolunda batıdan doğuya yol uzunluk mesafeleri 500 metrede bir mesafe işaretlemesi zeminde yapılacak.
58.000 metrekarelik dev alanda yürüyüş yolu, ailelerin, genç ve yaşlıların vakit geçirebileceği dinlenme ve piknik alanları, çocuk oyun alanı, fitness alanı, meydan, seyir terası, kafeterya, plaj voleybol sahası, basketbol sahası, Lineer parkur, 2 adet minibüs ve 105 araçlık otopark alanları yer alacak. Ayrıca alanın uygun genişlikte olan kısımlarında ve karayolu kaldırımının dışında 1440 metre yürüyüş yolu planlandığı açıklandı.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, şehre kazandırılan bu tür dev projelerin ana hedefinde yeşil alanları arttırmak ve bisikletin kullanımını yaygınlaştırarak doğal dengeyi korumak olduğunu belirterek yaptığı açıklamada, “Sahillerimizi korumak ve en iyi şekilde kullanılmasını sağlamak için vatandaşlarımızın kolay, rahat ve konforlu bir şekilde kullanabilmesi amacıyla Türkler, Payallar ve Konaklı mahallelerimiz arasında mega bir proje başlattık. Yaklaşık 4.5 kilometrelik sahil bandında hem yürüyüş hem bisiklet yolları hem de sosyal donatı alanları var. 1 yıllık yoğun çalışmamızın ardından projemizin son aşamasına geldik. İnşallah söz verdiğimiz tarih olan yaz başlangıcında halkımızın hizmetine sunacağız. Emek veren arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor, rekreasyon alanımızın bölge halkına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)