Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yıl kutlamaları kapsamında Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile bir araya gelerek gençlerle Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümü kapsamında Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile bir araya gelerek gençlerle Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşadı. Cankurtaran Mesireliğinde düzenlenen Cumhuriyetimizin 100. Yılında Gençlik Buluşması adlı programa Başkan Osman Zolan’ın yanı sıra Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Tunahan Birden ile yeni eğitim-öğretim döneminde Gençlik Meclisi’ne katılan gönüllü gençler katıldı. Etkinlikte gençler, Başkan Zolan’ı Türk bayrakları ile karşılayarak hep birlikte 10. Yıl Marşı söyledi. Başkan Zolan burada yaptığı konuşmada davetlerini kabul ederek etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’ni anlattı. Gençlik Meclisi’nin Kent Konseyi çatısı altında birçok proje ve etkinlik yaptığını kaydeden Başkan Zolan, gençlerin bu Meclis ile tanışmasının çok önemli olduğunu söyledi.
Cumhuriyet kurulalı 100 yıl oldu
Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, yol arkadaşlarıyla beraber 100 yıl önce Cumhuriyet’in kurulduğunu anlatan Başkan Zolan, “Bugün burada hür ve bağımsız yaşıyorsak bunu şehit ve gazilerime, Cumhuriyetimizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarına borçluyuz. Rahmet ve minnetle anıyoruz. Onların emanetine sahip çıkmamız, bayrağımızı dalgalandırmamız, vatanımıza sahip çıkmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı. Gençliğin enerji anlamına geldiğini belirterek her zaman gençlerin fikirlerine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Başkan Zolan, “Gençlik yeni ufuklara açılabilmektir. Sizin bakış açınız çok kıymetli” dedi. Program kapsamında AFAD’dan deprem konulu eğitim alan gençler geleneksel oyunlarla gün boyu keyifli zaman geçirdi. İHA
Burdur’un en yüksek noktası olan Kestel Dağı, 6 Aralık 2025 itibarıyla etkili olan yağışların ardından beyaz örtüyle kaplandı. Bucak ilçesi sınırlarındaki zirvede kış manzarası gece yarısı itibarıyla kendini gösterdi.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)