İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 23 Temmuz’da yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumlarına hazırlanan gençlere destek vererek, “Geleceğimizin teminatı gençlerimizden çok umutluyuz” dedi.
İlkadım Belediye Hizmet Binası Çok Amaçlı Salonunda lise ve önlisans ve KPSS için özel bir eğitim kurumu ile ortaklaşa düzenlenen konu tekrarı ve soru çözüm etkinliğine gençlere salon tahsis eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, KPSS ve TYT-AYT’de fenomen hâline gelen öğretmen &yazar Bayram Meral’ı gençlerle buluşturdu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği programda eğitimci Bayram Meral, coğrafya alanında sınava hazırlanan gençlere altın değerinde tavsiyeler verdi.
Konuşma yapan Bayram Meral, sınavın en önemi unsurları arasında yer alan kaygı konusuna değindi. Kaygı hissedildiğinde bu duygunun engellenmemesi gerektiğine işaret eden Meral, “Unutmayın ki kaygı, bu gibi durumlarda oluşabilecek en doğal duygu durumudur. Nefes egzersizleri yaparak olumlu düşünceler geliştirebilirsiniz. Son günlerde düzenli uyumanız, sağlıklı beslenmeniz, hafif egzersizler yapmanız ve olumlu düşünmeniz sınav performansınıza katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
"Geleceğimizin teminatı gençlerimizden çok umutluyuz”
Öğrencilere sınavlarında başarı dileyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise “Geleceğimizin teminatı gençlerimizden çok umutluyuz. İnşallah verilen emekler boşa çıkmaz ve her bir öğrencimiz hedefine en başarılı bir şekilde ulaşır. Gençlerimizi hayatın yeni bir safhasına taşıyacak bu sınav elbette önemlidir. Ancak hiçbir şey gençlerimizin moral, motivasyon, ruh ve beden sağlığından önemli değildir. Siz gençlerimiz bizler için çok kıymetlisiniz. Her zaman yanınızda olan tüm sevenlerinizin bu süreçte de yanınızda olacağını asla unutmayın. Sınava girecek olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. İHA


Antalya Altın Portakal Film Festivali geri sayımı başladı! Festivalin simgesi altın Venüs heykelleri, kentin en işlek noktalarına yerleştirildi. Antalya, sinema tutkunları ve sanatseverler için adeta bir açık hava galerisini andırıyor.
Cinsel fonksiyon bozuklukları, sanıldığından çok daha yaygın bir sağlık sorunu olarak hem kadınları hem erkekleri etkiliyor. Uzmanlar, fizyolojik ve psikolojik faktörlerin bu sorunun temelinde yer aldığını belirtiyor. Erken tanı ve doğru tedaviyle büyük ölçüde çözüm mümkün. İşte detaylar…
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda ilk sınavına çıkıyor. Gürcistan deplasmanıyla başlayacak serüvende futbolseverlerin gözü kulağı maçın saatinde ve yayın kanalında olacak. İşte 2025 milli takım maç takvimi ve Gürcistan-Türkiye karşılaşmasının tüm detayları.
Mersin’in Erdemli ilçesinde yer alan Elaiussa Sebaste Antik Kenti’nde 30. dönem kazı çalışmaları başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Geleceğe Miras Projesi” kapsamında yıl boyunca sürecek kazılarda, Türk, Amerikan ve İtalyan ekipler ortaklaşa çalışacak. Antik kentte ortaya çıkarılan mozaikler ve mezarlar, bölgenin tarihî önemini bir kez daha gözler önüne seriyor.
İstanbul’da öğrenim gören Burdurlu üniversite öğrencileri, İstanbul Burdurlular Derneği’nin düzenlediği dondurma ve çay programında bir araya geldi. Etkinlikte iş insanlarıyla öğrenciler tanışma fırsatı bulurken, samimi bir dayanışma ortamı oluştu.
Antalya’nın Serik ilçesinde hasta taşıyan 112 ambulansı, yoğun trafikte ilerleyemedi. Araçların yol vermemesi nedeniyle dakikalarca beklemek zorunda kalan sağlık ekiplerinin mücadelesi cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Görüntüler, trafikteki duyarsızlığı bir kez daha gözler önüne serdi.
Yorumlar (0)