Burdur

Bayram Özçelik, Azerbaycan'da Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Türkiye'yi ve TBMM'yi temsilen Azerbaycan'da düzenlenen Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı.

Bayram Özçelik, Azerbaycan'da Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, heyet başkanı olarak Türkiye'yi ve TBMM'yi temsilen Azerbaycan'da düzenlenen Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerine katıldı.

Türkiye'yi ve TBMM'yi temsil eden AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Umummilli lider Haydar Aliyev’in 100. doğum yıldönümü törenlerinde Azerbaycan meclisinde, Azerbaycan Milletvekillerine hitapta bulundu.

Azerbaycan'da bir takım ziyaret gerçekleştiren Burdur Milletvekili Bayram Özçelik Azerbaycan meclisinde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Kardeş Azerbaycan'ın kurucu Cumhurbaşkanı umum milli lideri Haydar aliyev'in doğumunun 100 yılı vesilesiyle düzenlenen bu toplantıya katılmaktan Ve milli meclise bu anlamlı günde sizlere hitap etmekten dolayı çok bahtiyarım.

Sizlere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Büyük Millet meclisi başkanımız sayın Mustafa Şentop'un ve Türkiye'deki kardeşlerimizin selamlarını getirdim.

Ben buradan kendi öz evimde gibiyim zira Bizim için Ankara ve Bakü arasında hiçbir ayrım yoktur.

Bundan 102 yıl öncede 1.920 birden Ankara'da Azerbaycan'ın ilk elçiliği açıldığında Azerbaycan bayrağını Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizzat göndere çekerek Azerbaycan'ın sevinci bizim sevincimiz, Azerbaycan'ın kederi bizim kaderimizdir demiş ve Azerbaycan sancağının Türkiye sancağının yanında dalgalandığını görmek bütün milletimiz için büyük bir bayramdır diye eklemiştir.

Bizler bu sözü 21. Yüzyılda aynı şekilde tekrarlamaya devam ediyor.

Ülkelerimiz arasındaki sarsılmaz dayanışma iyi günde kötü günde devam ediyor.

Nitekim, Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden yardımımıza herkesten önce koşan Azerbaycan devletinin ve Azerbaycan halkının kardeş köleyi asla unutulmayacaktır.

Deprem sonrasında Kahramanmaraş ilimizde konteynır kent kurulmuş, Cumhurbaşkanlarımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanımız ilham Aliyev tarafından 1.000 konutluk mahallenin de temelleri atılmıştır. Bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı sunuyorum.

Mehmet Emin Resulzade'nin 1918 sekizde bir kere yükselen bayram bir daha yere inmez diyerek yükselttiği Azerbaycan bayrağı 1.990. Birde tekrar göğe yükseldiğinde gelecek asırlara kalacak sapasağlam bir ülkenin kurulmasında büyük devlet adamı Haydar Aliyev'in muazzam emekleri vardır.

Azerbaycan bağımsızlığını aldığı vakit, Sovyetlerden ayrılan diğer Türk devletlerine nazaran daha çok zor şartlardan geçmekteydi.

Bir yandan savaş devam ederken bir yandan da zorluklar kardeş Azerbaycan için durumu ağırlaştırıyordu.

İşte böyle bir ortamda büyük bir mesuliyet alan umummilli lider Haydar Aliyev, ülkesini ateşin içinden büyük bir beceriyle çıkarttı. Azerbaycan'ın kendi ayakları üzerinde yükseltti, istikrarlı bir kalkınmanın temellerini, vatan unun milli lider herkesi kendine hayran bıraktı. Bizler de onun başarılarını ve can Azerbaycan'ın başarılarını Türkiye'de heyecanla takip ettik.

Bugünden bakınca çok rahatlıkla söyleyebiliriz ki, Haydar Aliyev olmasaydı 1990'lı yıllarda hem Azerbaycan için hem de diğer bölge ülkeleri için çok daha zorlu geçerdi.

Haydar Aliyev olmasaydı Azerbaycan bugün sahip olduğu güçlü vaziyete kolayca gelmeyebilirdi.

Umummilli lider yalnızca Azerbaycan için değil, Türkiye için de çok önemli bir şahsiyettir.

Bugün Türkiye'deki kardeşlerimizin dilinden düşmeyen Türkiye, Azerbaycan denince hemen akla gelen 2 devlet bir millet sözünü söyleyerek aynı milletin 2 kolu olduğumuzu kayıt altına almıştır.

Yalnız Azerbaycan'da değil, Türkiye'de de unutulmayacak bir yere sahip olmuştur.

Bugün Türkiye'nin farklı kentlerinde onun adını taşıyan onlarca caddenin okulun ve parkın olması ona gösterilen bu hürmetin nişanesidir.

Ne büyük şereftir ki bu kardeşlik hukuku sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve sayın Cumhurbaşkanımız ilham Aliyev arasında artarak devam etmektedir.

Umummilli lider hemen yanı başımızdaki kabrinden 21. Yüzyılda Azerbaycan'ın yükselişini, topraklarını, azad oluşunu huzurla izlemektedir.

Bizler o büyük devlet adamının 100. Doğum gününü idrak ederken, ondan ilham aldığımız akıl ve saldırı sağduyu ile sağlam bir gelecek inşa etmekle kararlıyız.

Önümüzdeki yüzyıllara bizi taşıyacak çok sağlam bir temelimiz var.

Bugün burada Avşar'ın yarımadasında güzel Bakü'nün bu yüksek tepesinden milli mecliste sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Türkiye ve tüm halkı ve devletiyle her zaman Azerbaycan'ın yanında Azerbaycan ile omuz omuza olacaktır. Türkiye'nin siyasi ve manevi desteği ikinci vatan muharebesi Karabağ zaferi ile sonuçlanmış, sonrasında cumhurbaşkanlarımız tarafından imzalanan ve yüce meclislerinde Rusya tarafından onaylanan şu beyannamesi ile ilişkilerimiz stratejik seviyeden müttefiklik seviyesine çıkartılmıştır. Bu bizim için değişmez bir devlet politikası ve milli bir vazifedir.

Sizleri bir kez daha saygıyla selamlarken.

2 devlet bir millet şiarıyla yaşasın Türkiye Azerbaycan kardeşliği.

Ülkelerimizin azalttığı ve topraklarda hayatını kaybetmiş olan şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor.

Şahsımın milletvekilliğini yaptığı Burdur ilinin birinci meclisten Burdur milletvekilliğini yapan İstiklal marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy'umuzun Türk devletlerinde yaşayan Türk topluluklara Devletimizin inkişafı için Söylemiş olduğu şu dizelerle konuşmamı bitirmek istiyorum.

Atiyi karanlık görerek azmi bırakmak

Alçak bir ölüm varsa eminim budur ancak.

Hani dünyada görsem de gözümle imânı olan kimse geberme zulümler ey gitti. Prime 22 el bir baş içinde davranmana el nerede senin baş da senindir. Allah'a emanet olsun.

 

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 1
    SEVDİM
  • 1
    BEĞENDİM
  • 1
    ALKIŞ
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bayram Özçelik'ten dikkat çeken açıklama! Tek tek sıraladı
Bölgesel

Bayram Özçelik'ten dikkat çeken açıklama! Tek tek sıraladı

AK Parti Burdur 22,23,24,26 ve 27. Dönem Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur Belediye Başkanlığı için neden aday olmak istediğini açıkladı. Detaylar ve video haberimizde...

Bayram Özçelik, Burdur Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı
Bölgesel

Bayram Özçelik, Burdur Belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusunu yaptı

Aylardır adı Burdur Belediye Başkanlığı için kulislerde konuşulan 22,23,24,26 ve 27. dönem Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, aday adaylığı başvurularının son gününde başvuruyu yaptı.

Gölhisar Çameli ve Dostluk yolunda çalışmalar hızla sürüyor
Bölgesel

Gölhisar Çameli ve Dostluk yolunda çalışmalar hızla sürüyor

Isparta-Burdur dostluk yolu ve Gölhisar – Çameli yolu ne durumda ? Burdur Milletvekili Bayram Özçelik açıklamada bulundu. İşte detaylar...

Milletvekili Bayram Özçelik, NNC Haber'de canlı yayında
Bölgesel

Milletvekili Bayram Özçelik, NNC Haber'de canlı yayında

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçim öncesinde NNC Haber'de canlı yayında sizlerle bir araya geliyor.

Karaçal ve Badarmit köprüleri çalışmaları başladı
Bölgesel

Karaçal ve Badarmit köprüleri çalışmaları başladı

Burdur-Tefenni-Çavdır-Fethiye yolunun 2 köprüsünden Karaçal köprüsünde geçen hafta, Badarmit köprüsünde ise bu hafta inşaat çalışmalarına başlandı.

Burdur'un tüm ilçelerine doğalgaz verilmesi için çalışmalar sürüyor
Bölgesel

Burdur'un tüm ilçelerine doğalgaz verilmesi için çalışmalar sürüyor

Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Burdur’un tüm ilçelerinde doğalgaz verilmesi için çalışmalar devam ettiğini belirtti.