Burdur

Bayramda Burdur’dan 324 bin 385 Araç Geçti

Burdur Valiliği'nden yapılan açıklama ile Ramazan Bayramı süresinde önemli tatil noktalarının karayolu güzergahında, kavşak konumunda bulunan İlimizde Ramazan Bayramı tatili kapsamında alınan tedbirler güvenlik güçlerimiz tarafından hassasiyetle uygulandığı belirtildi.

Bayramda Burdur’dan 324 bin 385 Araç Geçti

Burdur Valiliği’nden yapılan açıklama ile Ramazan Bayramı süresinde önemli tatil noktalarının karayolu güzergahında, kavşak konumunda bulunan İlimizde Ramazan Bayramı tatili kapsamında alınan tedbirler güvenlik güçlerimiz tarafından hassasiyetle uygulandığı belirtildi.

Yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“Polis sorumluluk bölgemizde kalan 219 kilometrelik karayolu ve Jandarma sorumluluk bölgemizde kalan 313 kilometrelik karayolu ile bin 896 kilometrelik köy yollarında bayram tedbirleri kapsamında 11 günlük bir tedbir planı uygulamaya konuldu.

Bu tedbirler kapsamında günlük olarak emniyet ve Jandarma birimlerimiz toplamda 35 ekip, 2 motosikletli ekip, 70 personelle görev yaptı. Tedbirlerin uygulandığı 11 günlük sürede ise 328 ekip, 19 motosikletli ekip ve 653 personel görev aldı.

Burdur Merkez OSB Kavşağı kontrol noktası başta olmak üzere, Bucak ilçemiz sınırlarında kalan Dereboğazı Antalya-Isparta karayolu üzerinde, Bucak Bölge Trafik İstasyonu kontrol noktası ve Çavdır İlçemiz sınırlarında yer alan Antalya-Denizli Karayolunda 11 günlük süre boyunca 24 saat esaslı yoğun trafik denetimleri yapıldı. Ayrıca 4 drone ile denetimlere destek verildi.

Burdur İl genelinde Ramazan Bayramı tatilinin başladığı 31 Mayıs Cuma günü saat 17.00’den itibaren tatil sonuna kadar İlimiz sınırlarında kalan devlet karayolları geliş ve gidiş güzergâhlarından geçen araç sayıları;

Burdur Antalya karayolundan, Antalya istikametine: 109.407 araç, Burdur istikametine: 91.674 araç,

Burdur – Karamanlı – Çavdır Karayolunda; Çavdır istikametinden Burdur istikametine: 25.956 araç, Burdur istikametinden Çavdır istikametine: 19.996 araç,

Denizli- Antalya ve Fethiye Karayolunda; Denizli istikametinden Antalya – Fethiye istikametine: 37.326 araç, Fethiye – Antalya istikametinden Denizli istikametine: 40.026 araç,

Toplamda ise 219 km’lik Devlet Karayolları sorumluluk alanımızda 324.385 araç geçişi olmuştur.

Günlük ortalama 19.313 araç geçmekte iken bayram tatilinde günlük geçen araç sayısı 32.439 olmuştur. Bu 10 günlük tatil süresince İl genelinde 8.343 araç ve sürücü ekiplerimizce denetlenmiştir.

Bayram tatili süresince ilimiz genelinde ölümlü kaza meydana gelmemiştir.

Geçen yıl Ramazan Bayramında 2 ölümlü kaza meydana gelmiş bu kazada 2 kişi hayatını kaybetmiştir. Yine geçen yıl Kurban Bayramı tatilinde 43 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş ve 88 kişi yaralanmıştır.

2019 Ramazan Bayramı Tatil süresince meydana gelen 35 yaralanmalı kazada 86 kişi yaralanmış, bu yaralılardan 1 kişinin hayati tehlikesi mevcutken diğer 85 kişinin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

Geçen yılki Kurban Bayramına göre yaralanmalı kaza sayımızda % 18,6 azalma meydana gelmiştir.

İçişleri Bakanlığımız tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan kampanyalar ve uygulanan bayram tedbirlerinin, emniyet ve jandarma birimlerimiz tarafından İlimiz genelinde hassasiyetle uygulanması, kaza sayılarında ki azalmalarda etkili olduğu değerlendirilmektedir.”

Bu içerik size ne hissettirdi?

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ÜZÜLDÜM
  • 0
    KIZDIM
  • 0
    ŞAŞIRDIM
  • 0
    BEĞENDİM
  • 0
    BEĞENMEDİM
  • 0
    GÜLDÜM
  • 0
    ALKIŞ

Yorumlar (0)

Bu içerik ile ilgili henüz yorum yazılmamış

İlgili Haberler

Bayram turizme ilaç gibi geldi! Kısa sürede çılgın ciro
Bölgesel

Bayram turizme ilaç gibi geldi! Kısa sürede çılgın ciro

9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin ilk verileri geldi. Özellikle Antalya ve Ege’de açık olan oteller, 9 gün boyunca doluluk oranı yüzde yüz olarak gerçekleşti.

Samsun'da Bayram Sonrası Hastanelerde Yoğunluk!
Sağlık

Samsun'da Bayram Sonrası Hastanelerde Yoğunluk!

Samsun'da 9 günlük bayram tatilinin ardından hastanelerde yoğunluk yaşandı.

Vali Türker Öksüz ve Hanımefendi Öksüz'den bayramda anlamlı ziyaretler
Bölgesel

Vali Türker Öksüz ve Hanımefendi Öksüz'den bayramda anlamlı ziyaretler

Burdur Valisi Türker Öksüz ve eşi Meral Öksüz Hanımefendi, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde anlamlı ziyaretler gerçekleştirerek bayram ruhunu Burdurlu vatandaşlarla paylaştı.

Sandıklı'da Böyle Bayramlaşma görülmedi
Bölgesel

Sandıklı'da Böyle Bayramlaşma görülmedi

Sandıklı'da Böyle Bayramlaşma görülmedi Afyonkarahisar ili Sandıklı ilçesinde yapılan bayramlaşmaya vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Antalya bayramda vıcır vıcır! İğne atsan yere düşmeyecek
Bölgesel

Antalya bayramda vıcır vıcır! İğne atsan yere düşmeyecek

Antalya'da Ramazan Bayramı'nın 2'nci günü Antalya vıcır vıcır insan kaynıyor. Tıka basa dolan sahilde iğne atsan yere düşmeyecek kadar kalabalık oluştu. Detaylar ve fotoğraflar haberimizde...

Antalya Kemer’de Bayramlaşma!
Bölgesel

Antalya Kemer’de Bayramlaşma!

Kemer’de Bayramlaşma! Ramazan Bayramı dolayısıyla Antalya Kemer'de resmi bayramlaşma programı düzenlendi.